13.9 C
Budapest
2022. október. 4. kedd

Utószilvesztert tartanak fiatalok – veszélyes a tömeges összejövetel..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Budapest — Van, hogy egy egész házat kibérelnek a partizásra, nem törődve a veszéllyel.

Néhány kattintás a Facebookon, néhány kulcsszó egy elküldött üzenetben, aztán már jön is a válasz mindennel, amit tudni kell: utcanév, jelszó, kapucsengő. Fél órával később már ott is lehetünk a megadott címen. Néhány lopott pillantás a kapualjban, felcsöngetünk.

Kurta kérdés a kaputelefonban, rá rövid válasz a megbeszéltek szerint, majd nyílik a kapu és vele együtt az illegális Covid-bulik világa: így játsszák ki a szórakozni vágyó fiatalok a törvényt. Itt senki nem izgul a túl nagy létszám miatt, hiszen szinte kizárt, hogy a szervezők lebukjanak: minden részletre figyelnek, mindent a végsőkig bebiztosítanak. A Blikk riporterének mégis sikerült beépülnie egy társaságba, ahol ezeket a törvényen kívüli partikat rendezik, nem törődve a fertőzésveszéllyel és a járvánnyal.

A Facebook oldalain találnak egymásra a szervezők és a bulizni vágyókA Facebook oldalain találnak egymásra a szervezők és a bulizni vágyók

Az éjszakai bulikban senki nem ragaszkodik a maszkviseléshez. Az összejöveteleket nem állandó címen, hanem mindig máshol, bérelt apartmanokban rendezik.

A Facebook oldalain találnak egymásra a szervezők és a bulizni vágyókA Facebook oldalain találnak egymásra a szervezők és a bulizni vágyók

– Kibéreltünk egy egész házat a Blaha Lujza térnél péntekre – büszkélkedett az egyik szervező, és csakhamar érkeztek is a jelentkezők. Volt, aki azt írta, hogy nyolcadmagával csatlakozna bármilyen bulihoz, beugrót is fizetnének, ha kell. A partira egy házhoz szállításra szakosodott vállalkozás biztosítja a koktélokat.

A kormányrendelet szerint „a családi és magán rendezvényeken legfeljebb 10 fő vehet részt”. A buliszervező csoport szabályzatában még névlegesen sem kéri a tagoktól, hogy tartsák be ezt a korlátot.

A rendőrség sajtóosztálya megerősítette, hogy továbbra is tilos minden 10 fősnél népesebb magánrendezvény, azt azonban nem árulták el, hogy tudnak-e a Covid-bulikról és tesznek-e valamit ellenük.

Rusvai Mikilós virológus szerint az ilyen partik csak fokozzák a járványveszélyt.

– Súlyos felelőtlenség, amit ezek a fiatalok tesznek. Házibuliban sokkal nagyobb eséllyel lehet megfertőződni, mert zárt térben van együtt sok ember, főképp ha még egymás után is isznak az üvegekből – sorolta a doktor.

– Az emberi hülyeség határtalan! – kommentálta feldúltan Ócsai Lajos járványügyi szakértő, aki szerint a mulatozó fiatalok saját egészségüket is kockáztatják. – Vannak olyan fertőző betegségek, amelyek a vizsgaidőszaktól vagy éppen a rendszeres partizástól legyengült immunrendszerű fiatalokat támadják meg könnyebben. Nem tudjuk, hogy a Covid is így viselkedik-e – figyelmeztet Ócsai.

A járvány előtt a taxisok jó része azzal kereste a kenyerét, hogy éjszaka hurcolta a mulatozókat. Metál Zoltán, a taxisszövetség elnöke a Blikknek azt mondta, lényegében megszűnt az éjszakai fuvarozás, este 8 után üres a város.

Lapunknak ugyanakkor egy taxis azt mesélte, hogy a rendőrök pontosan tudják, melyik taxitársaság autóira kell különösen figyelni, a bulizó fiatalok ugyanis előszeretettel használják az egyik cég szolgáltatásait. A fuvarozónak természetesen nem kell tudnia, hogy ügyfele hová megy, de informátorunk elmondta, hogy a hét végi estéken több a fiatal utas, akik igazoltatáskor nem tudják megmondani, hova is igyekeznek a tilosban.

Az adatokat online üzenetben kapják meg, majd elmennek a megadott címre a megbeszélt beugróval és nyílik is a kapu / Grafika: Séra TamásAz adatokat online üzenetben kapják meg, majd elmennek a megadott címre a megbeszélt beugróval és nyílik is a kapu / Grafika: Séra Tamás

Négyes szabálysértés

– Este 8 után kijárási tilalom van, mindenkinek otthon vagy a szálláshelyén kell lennie reggel 5-ig.

– 10 fősnél népesebb magánrendezvényt tartani tilos.

– A másfél méteres távolságtartást mindenhol kérik.

– Zárt térben, nyilvános helyen maszkot kell viselni.

Nem nyitnak ki még a középsulik

Ne nyissanak ki a középiskolák jövő héttől, maradjon a digitális oktatás, ez javasolja az operatív törzs a kormánynak. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár beszélt erről tegnap. Mint mondta, a vírus új mutációját is figyelemben vették, az ugyanis sokkal fertőzőképesebb az eddiginél és a fiatalokat is meg tudja betegíteni. Ha a kormány a zárva tartás mellett dönt pénteken, azért még indokolt esetben továbbra is be lehet menni az iskolába.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Őrült sebességgel száguld egy forró gázbuborék a Föld közelében – videó

A Tejútrendszer középpontjában található fekete lyuk, a Sagittarius A* körül keringő „forró folt" nyomaira bukkantak a csillagászok az...

Forrnak az indulatok: Észak-Korea rakétát lőtt Japán fölé

A japán kormány figyelmeztetést adott ki, hogy a Hokkaidó szigetén élők vonuljanak fedezékbe a rakéta repülése alatt, illetve...

Megszólalt az “év igazoltatásán” átesett férfi – RTL-videó

Felrobbant az Internet egy videótól, amiről mi is hírt adtunk néhány napja. “Nem személy vagyok, hanem Ember”, hangzott el a férfitől Balatonszemesen,...

Luxus lesz a jogsi! Egy átlagos vagy nem jó tanulónak, akár 350-400 ezer Ft-ba is kerülhet! – Egyre kevesebb a tanuló

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki vezetői engedélyt szeretne A jogosítvány megszerzése eddig sem volt olcsó mulatság, hiszen...