11.9 C
Budapest
2022. szeptember. 29. csütörtök

Utolsó erejével is az öccsét próbálta menteni a lángoló autóból a fiatal lány – Drámai részletek a győri horrorbalesetről (18+)

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Bőny–Győr — Rokonai, ismerősei is csak találgatják, vajon mi hajszolta P. Imrét (†41) egy olyan előzésbe, amit már nem tudott befejezni.

Bár a férfi egy éve szerzett jogosítványt, és nem sok tapasztalata volt, de megfontoltan vezetett. Ő és élettársa vélhetően az ütközés pillanatában szörnyethalt, a hátsó ülésen viszont Évi (†19) az utolsó pillanatig küzdött a kisöccse életéért. Két perc alatt a lángok beborították az egész autót, esélyük sem volt a túlélésre.

Évi utolsó erejével tíz hónapos kisöccse életét akarta menteni, testével védte a pusztító tűztől /Fotó: FACEBOOKÉvi utolsó erejével tíz hónapos kisöccse életét akarta menteni, testével védte a pusztító tűztől /Fotó: FACEBOOK

„A helyszínelő rendőr ismerősöm döbbenten mesélte, hogy Évi kioldozta a gyerekülésből a kisöccsét, akit a csomagtartón keresztül próbált kimenekíteni” – mesélte a Blikknek Anikó (27), a tragikus sorsú család szomszédja. Elmondásából egy szívszorító dráma pillanatai derültek ki.

Az ütközés után a szülők azonnal elvesztették az eszméletüket. Pillanatokon belül elárasztotta az utasteret a mérgező, maró füst.

Az érettségire készülő Évi hátul ült a babaülésben lévő kisöccse mellett. Hihetetlen lélekjelenlétről tanúbizonyságot téve előbb kioldozta a gyerekülésből a kis Bálintot, majd próbálta mindkét hátsó ajtót kinyitni. Sikertelenül, ugyanis a roncsolódás miatt nem nyíltak.

Egy-két perc telhetett el így, amikor felcsaptak a lángok, és a kisfiú a belélegzett forró füsttől elvesztette az eszméletét. Nővére azonban nem adta fel: előre döntötte a hátsó ülést, és a csomagtartóba tuszkolta a kisfiú élettelen testét, majd utána mászott. Próbálta kinyitni a csomagtartó ajtaját, de hiába. Végül utolsó erejével védelmezőn a kisöcsse fölé borulva, testével védte őt a lángoktól. Még a halálában is szorosan fogta őt az egyik kezével. Így találtak rájuk a rendőrök.

Éva tavaly adott életet új szerelmével közös kisfiuknak, várták a csöpp Bálintot – mindannyian együtt vesztek oda a balesetben /Fotó: FACEBOOKÉva tavaly adott életet új szerelmével közös kisfiuknak, várták a csöpp Bálintot – mindannyian együtt vesztek oda a balesetben /Fotó: FACEBOOK

Mint a Hirmagazin.eu megírta, P. Imre az élettársával, Évával (†47), nevelt lányával, Évivel és tíz hónapos kisfiával a Bőnyben élő szüleit látogatta meg. Ebéd után tőlük indult vissza győri otthonába, amikor útközben végzetes baleset érte.

„Egy teherautót előzött a fiam, amikor a baj történt” – mondta zokogva a Blikknek Imre édesapja. „A szomszéd szólt, hogy mind oda lettek… Egyszerűen nem hittem el… Hamarosan két egyenruhás érkezett, ők mondták, hogy Imre és családja nincs többé. Fogalmam sincs, hogy lesz ezután… Évit a menyem az előző kapcsolatából hozta, de a fiam őt is a sajátjaként szerette”.

Grafikán mutatjuk, hogyan történhetett a baleset /Grafika: Séra TamásGrafikán mutatjuk, hogyan történhetett a baleset /Grafika: Séra Tamás

A Blikk megtalálta a hős lány győri nagymamáját, Ella nénit (77). Az idős asszony még nem merte elmondani a férjének a tragikus hírt.

„Nincs egy hete, hogy Évi pont itt ült a konyhánkban” – sírta el magát Ella néni. – “Arról beszélgettünk, hogy mennyire imádja a kisöccsét. Boldogan mesélt a titkos álmáról, hogy érettségi után virágkötő lesz. Naphosszat csak sírok, nem hiszem el, hogy ő már nincs többé. Hogy többé nem hallhatom a hangját és nem láthatom a kedves mosolyát…”

Néhány másodperc van csupán

Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője lapunknak elmondta: a statisztika azt mutatja, kis százalékban gyullad ki az autó ütközés következtében. Ha azonban ez mégis megtörténik, az érintetteknek – amennyiben nem vesztették eszméletüket és nem sérültek meg súlyosan – másodpercek alatt kellene cselekedniük, hogy élve kijussanak az égő járműből.

„A személyautókban nem kötelező a tűzoltókészülék, de ajánlott. Minden olyan esetben, amikor tűz üt ki egy autóban, a járművet mihamarabb el kell hagyni, illetve az utasok biztonságáról is a járművezető feladata gondoskodni. Amennyiben már nem tudjuk eloltani a kezdeti tüzet, próbáljunk segítséget kérni és hívjuk azonnal a 112 segélyhívót” – mondta a szóvivő.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Georg Spöttle: Az orosz-amerikai állampolgárokat mentené ki az USA Oroszországból

Biztonsági riasztást adott ki az USA moszkvai nagykövetsége és Oroszország azonnali elhagyására szólította fel az amerikaiakat. A figyelmeztetés...

Orbán Viktor munkája nem volt hiábavaló! .. Jelzésértékű, hogy az EP-ben az európai reneszánszban reménykedő pártok határozottan kiálltak Magyarország mellett!

A támadásokról eleget hallottunk, eleget élvezkedett ezen a baloldali sajtó, arról azonban keveset beszélünk, hogy a vörös többségű...

2023. április 30-ig magánszemélyeket nem tehetnek ki önkormányzati bérlakásból!

Az MTI szerint Karácsony Gergely főpolgármester javaslatát egyhangúan támogatta a testület.. A döntés értelmében a Fővárosi Önkormányzat vállalta a...

Hamar itt a hideg, és aki egész évben nem készült fel, az könnyen megfázik, de van megoldás!

Kurkuma, gyömbér, sárgarépa, ebből készíts ívólevet! A gyömbér miatt egy kicsit erős lesz, de meg kell inni, és akkor...