9.4 C
Budapest
2022. szeptember. 28. szerda

Útinform: erre készüljön, aki autóba ül pénteken reggel

Dátum:

Megosztás:

Nagy forgalom és építési munkálatok nehezítik a közlekedést pénteken.

Egyre élénkebb a forgalom a Budapest környéki utakon. Sokan haladnak a főváros felé:

  • az M3-as autópálya bevezető szakaszán, az M0-s csomóponttól befelé;
  • a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól;
  • a 11-es főúton, Leányfalu és Szentendre között;
  • a 31es főúton Maglódtól, valamint
  • az 51-es főúton Dunaharasztitól.

Az M5-ös autópályán, Kecskemét térségében felújítják a burkolatot, ezért elterelik a forgalmat. Az átterelési pontoknál a 71-es és a 78-as kilométernél elbontják a mászaki átjárókat, és sárga, ideiglenes burkolati jeleket festenek fel. Reggel fél 9-től délután fél 5-ig mindkét oldalon szakaszosan lezárják a belső sávot. A terelés kiépítése után a 71-es és 78-as kilométer között a Röszke felé tartó oldal egyik sávját a Budapest felé vezető oldalra terelik át.

Az M0-s autóút keleti szektorában, Pécel térségében zajvédőfalat építenek. Az M3-as autópálya felé vezető oldalon, az 50-es kilométernél lezárták a leállósávot, a forgalom egy közel 2 kilométeres szakaszon két, szűkített sávon halad. A reggeli és délutáni csúcsidőben torlódás alakulhat ki. A Péceli útról továbbra sem lehet felhajtani az M0-sra a Megyeri híd irányába, az arra tartóknak táblával jelzett terelőutat jelöltek ki a Tarcsai út felé.

Az M7-es autópályán, a magyar–horvát határon, Letenye határátkelő kilépő oldalán egy korábbi baleset miatt megrongálódott az útlevélvizsgáló bódé, amelyet elbontottak. A kilépő oldal forgalmi sávjait továbbra is zárva tartják, a járműveket a buszsávon keresztül engedik, itt ellenőrzik az útlevelet is.

Készüljenek fel az autósok: újabb korlátozások jönnek a hármas metró pótlása miatt

Budapest: Több metróállomás is megújult az utóbbi időben: sok időt vett igénybe a rekonstruálás, de végre az utolsó szakaszba léptek a munkálatok.

Hétköznap napközben a metrószerelvények Kőbánya-Kispesttől a Kálvin térig, valamint a Göncz Árpád városközpontig közlekednek, de hétköznap esténként és a hétvégi napokon csak a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró, a kimaradó szakaszon pótlóbuszokat lehet igénybe venni.

metrópótló buszok haladását a kijelölt buszsáv segíti a Váci úton a Lehel tér és a Göncz Árpád városközpont között is, ezért az út érintett szakaszán az autók kevesebb sávon közlekedhetnek, így hosszabb lesz a menetidő.

A Dózsa György út és a Váci út csomópontjában építési munkák miatt továbbra is két forgalmi sávban lehet haladni, viszont a szélső sávokban a metrópótló buszoknak lesz elsőbbségük. A BKK arra kéri a gépjárművel közlekedőket, hogy segítsék a pótlóbuszok haladását.

Göncz Árpád városközpontnál a belváros irányába tartó metrópótló buszok két buszsávon haladhatnak át a kereszteződésen, ezért a Váci útról észak felől nem lehet majd balra kanyarodni a Róbert Károly körútra. A metrópótló buszok a Kálvin térnél a Szentkirályi utcán keresztül fordulnak vissza, ezért a Szentkirályi utca Baross utca és Üllői út közötti szakaszán kétirányú forgalmi rend lép életbe, valamint az érintett részen nem lehet majd parkolni.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Kiderült, mikor érkeznek a III. Károly király portréját ábrázoló bankjegyek

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó, III. Károly király portréját ábrázoló fontbankjegyeket, amelyek várhatóan két év...

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása A kettős tömegű lendkerék feladata a motor által termelt mozgási energia tárolása...

Jevgenyij Prigozsin állítja, Ő irányítja a Wagner-csoportot..

Jevgenyij Prigozsin állítása szerint 2014. május 1-jén született meg az orosz magánhadsereg. Jevgenyij Prigozsin Kreml-közeli orosz oligarcha hétfőn hivatalosan...

Putyin: Európának tisztelnie kell Moszkvát és Minszket!

A fehérorosz elnök pedig kijelentette: Európa jövője közös Oroszországéval és Fehéroroszországéval. Az európai országoknak tisztelettel kell viszonyulniuk Oroszországhoz és...