Home Főhírek Külföld USA – Döntött a Legfelsőbb Bíróság! Nem kötelező az oltás! .. Részletek..

USA – Döntött a Legfelsőbb Bíróság! Nem kötelező az oltás! .. Részletek..

0
A demonstrator holds a “Freedoms & Mandates Don’t Mix” sign outside the U.S. Supreme Court during arguments on two federal coronavirus vaccine mandate measures in Washington, D.C., U.S., on Friday, Jan. 7, 2022. Al Drago | Bloomberg | Getty Images

A Legfelsőbb Bíróság blokkolta a Biden Covid-oltás mandátumát a vállalkozások számára, lehetővé téve ezzel az egészségügyi dolgozók uralmát!

FŐBB PONTOK: A Legfelsőbb Bíróság csütörtökön megvétózta a Biden-kormányzatnak azt a döntését, hogy 84 millió amerikai kötelezően oltassa be magát!

A konzervatív többségű bíróság azonban megengedte, hogy a Medicare- vagy Medicaid-fizetést igénybe vevő egészségügyi létesítmények vakcinázási megbízást kapjanak.ű

A Biden-kormányzat most megvétózott korábbi rendelete értelmében, az OSHA felhatalmazása megkövetelte, hogy a 100 vagy több alkalmazottat foglalkoztató vállalkozások dolgozói hetente oltást kapjanak, vagy negatív Covid-tesztet küldjenek be, hogy beléphessenek a munkahelyre.

A Legfelsőbb Bíróság csütörtökön megtiltotta a Biden-kormányzatnak, hogy érvényesítse a nagy magáncégekre vonatkozó átfogó oltási vagy tesztkövetelményeket, de engedélyezte, hogy az oltási mandátum érvényes legyen a Medicare- vagy Medicaid-fizetést igénybe vevő egészségügyi intézményekre.

Az ítélet három nappal azután született, hogy életbe lépett a Munkavédelmi és Munkaügyi Hivatal vállalkozásokra vonatkozó rendkívüli intézkedés. A megbízás megkövetelte, hogy a 100 vagy annál több alkalmazottat foglalkoztató vállalkozások dolgozói hetente oltást kapjanak, vagy negatív Covid-tesztet küldjenek be, hogy beléphessenek a munkahelyükre. Azt is megkövetelte, hogy az oltatlan munkavállalók maszkot viseljenek a munkahelyükön.

„Bár a Kongresszus vitathatatlanul felhatalmazta az OSHA-t a foglalkozási veszélyek szabályozására, nem adott felhatalmazást ennek az ügynökségnek a közegészségügy szélesebb körű szabályozására” – írta aláíratlan véleményében a bíróság.

„84 millió amerikai beoltásának megkövetelése, akiket egyszerűen azért választottak ki, mert több mint 100 alkalmazottat foglalkoztató munkáltatóknak dolgoznak, minden bizonnyal ez utóbbi kategóriába tartozik”

– írta a bíróság.

A bíróság döntése az üzleti mandátum megsemmisítéséről akkor született, amikor a járvány tombol az Egyesült Államokban, és a rendkívül fertőző Omicron-változat az új fertőzések példátlan megugrását okozza.

A CNBC Johns Hopkins Egyetem adatainak elemzése szerint az Egyesült Államokban átlagosan 786 000 új fertőzést jelentenek naponta, ami járványrekord, és 37%-os növekedés a múlt héthez képest.

A 2020 nyarára visszamenőleg szövetségi adatok alapján a kórházi kezelések száma is elérte a pandémiás csúcsot. Az Egészségügyi és Humánszolgáltatási Minisztérium hétnapos átlaga szerint 149 000 amerikai van Covid-fertőzésben szenvedő amerikai kórházakban, ami 27%-os növekedést jelent. az elmúlt héten. Az oltásra vagy tesztre vonatkozó szabályok miatt 27 államból számos per indult republikánus főügyészekkel vagy kormányzókkal, magánvállalkozásokkal, vallási csoportokkal és nemzeti iparági szövetségekkel, mint például a National Retail Federation, az American Trucking Associations és a National Federation of Independent Business.

Az NRF közleményében „győzelemnek” nevezte a Legfelsőbb Bíróság döntését, és arra buzdította a Biden-kormányzatot, hogy „vesse el ezt a törvénytelen megbízatást, és ehelyett dolgozzon együtt a munkaadókkal, a munkavállalókkal és a közegészségügyi szakértőkkel az oltások arányának növelésének és a fertőzés terjedésének mérséklésének gyakorlati módjain. a vírus 2022-ben.”

A mandátum a járvány kezdete óta a szövetségi kormány legszélesebb körű hatalmi felhasználása volt a munkavállalók Covid elleni védelme érdekében. A Biden-kormányzat összességében úgy becsülte, hogy a vállalkozásokra és az egészségügyi dolgozókra vonatkozó szabályok körülbelül 100 millió amerikaira vonatkoznának. De mindkét szabály már jóval változott, mielőtt a Legfelsőbb Bíróság elfogadta őket. Az OSHA szabályait novemberben blokkolta egy konzervatív szövetségi fellebbviteli bíróság, majd hetekkel később egy másik bíróság visszaállította azokat.

A Fehér Ház akkoriban sürgette a vállalkozásokat, hogy akkor is tartsák be a közbiztonsági követelményeket, ha azokat nem hajtják végre. Egyes cégek megtették ezt, mások pedig bevezették saját szabályaikat. Számos nagy munkaadó, köztük a Citigroup, a Nike és a Columbia Sportswear az elmúlt napokban bejelentette, hogy megkezdik a be nem oltott munkavállalók elbocsátását. – Christina Wilkie, a CNBC munkatársa hozzájárult ehhez a jelentéshez.

Forrás

Exit mobile version
Megszakítás