5.4 C
Budapest
2023. február. 4. szombat

Uniós mesterterv: a TikTok segítségével szeretne szembeszállni az „orosz propagandával” az EU

Dátum:

Megosztás:

Influenszerekkel állítanák meg a Kreml kommunikációját.

Németország és Franciaország azt szeretné, ha az Európai Unió éket verne Vlagyimir Putyin elnök és az orosz nép közé az oroszországi „propaganda” elleni kampányával és egy olyan vízumpolitikával, amely jelzi, hogy Európa továbbra is nyitott az egyszerű polgárok előtt.

„A nemzetközi rend védelme a rendszerszintű rivalizálás korában” című, Bloomberg által megszerzett dokumentum egy példánya szerint Franciaország és Németország úgy véli,

az EU-nak továbbra is „kreatív módszereket” kell keresnie annak érdekében, hogy lehetővé tegye a szerintük független információk terjesztését Oroszországban.

Az országok az orosz kormánnyal való kommunikáció nyílt csatornáit is helyeslik, még akkor is, ha közben az orosz tisztviselők elleni szankciók kiszélesítését, valamint az Ukrajnának nyújtott pénzügyi és katonai támogatás folytatását sürgetik.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A belföldi propaganda elleni fellépés terve magában foglalja „az orosz cenzúra elleni technikai intézkedések alkalmazását, például egy internetes cenzúra megkerülésére szolgáló központon keresztül”, valamint orosz nyelvű tartalmak biztosítását a külföldön élő, orosz ajkú kisebbségek számára. Egy másik javaslat az orosz nyelvű médiaműveltségi tanfolyamok finanszírozásáról szól, melyeket

videobloggerek terjeszthetnének a YouTube-on, a Facebookon, a TikTokon, a Telegram-csatornákon és a Vkontaktén

– áll a dokumentumban.

Eközben az EU-nak „fenn kell tartania bizonyos kommunikációs csatornákat Oroszországgal”, hogy minimalizálja a nem szándékos eszkaláció kockázatát, és biztosítsa „a minimális együttműködést” a kiemelt érdekű területeken, például az ENSZ Biztonsági Tanácsában, vagy az Iránnal kötendő nukleáris megállapodás kapcsán –  olvasható a francia-német dokumentumban.

Nyitókép: TikTok

mandiner

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Mi az a tisztatér és milyen szabályozás vonatkozik rá?

A tisztatér fogalma sokak számára ismeretlenül cseng, pedig mind az egészségügyben, élelmiszeriparban, mind a kutatásban hatalmas jelentőségű. Emellett pedig...

A gőz jótékony hatásai – hogyan gőzfürdőzzünk?

Megfelelő használat esetén a gőzfürdő hatékonyan oldja a stresszt, relaxál, felfrissít, szebbé teszi a bőrt, javítja az általános...

Mély szakadékba zuhanhat a bitcoin, és nincs, ami visszahúzza

Tizenkilencezer dollár alá esett szerda reggel a bitcoin árfolyama, és ezzel egy nagyon fontos támasz alá nézett be....

Egymilliárd dollárt rejtő aranylelőhelyet találtak Boszniában

Világviszonylatban is figyelemre méltó aranylelőhelyet találtak Bosznia-Hercegovina nyugati részén. A Jajca környéki telér különlegesen magas nemesfémtartalma miatt több...