2.1 C
Budapest
2023. december. 2. szombat

Uniós mesterterv: a TikTok segítségével szeretne szembeszállni az „orosz propagandával” az EU

Dátum:

Megosztás:

Influenszerekkel állítanák meg a Kreml kommunikációját.

Németország és Franciaország azt szeretné, ha az Európai Unió éket verne Vlagyimir Putyin elnök és az orosz nép közé az oroszországi „propaganda” elleni kampányával és egy olyan vízumpolitikával, amely jelzi, hogy Európa továbbra is nyitott az egyszerű polgárok előtt.

„A nemzetközi rend védelme a rendszerszintű rivalizálás korában” című, Bloomberg által megszerzett dokumentum egy példánya szerint Franciaország és Németország úgy véli,

az EU-nak továbbra is „kreatív módszereket” kell keresnie annak érdekében, hogy lehetővé tegye a szerintük független információk terjesztését Oroszországban.

Az országok az orosz kormánnyal való kommunikáció nyílt csatornáit is helyeslik, még akkor is, ha közben az orosz tisztviselők elleni szankciók kiszélesítését, valamint az Ukrajnának nyújtott pénzügyi és katonai támogatás folytatását sürgetik.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A belföldi propaganda elleni fellépés terve magában foglalja „az orosz cenzúra elleni technikai intézkedések alkalmazását, például egy internetes cenzúra megkerülésére szolgáló központon keresztül”, valamint orosz nyelvű tartalmak biztosítását a külföldön élő, orosz ajkú kisebbségek számára. Egy másik javaslat az orosz nyelvű médiaműveltségi tanfolyamok finanszírozásáról szól, melyeket

videobloggerek terjeszthetnének a YouTube-on, a Facebookon, a TikTokon, a Telegram-csatornákon és a Vkontaktén

– áll a dokumentumban.

Eközben az EU-nak „fenn kell tartania bizonyos kommunikációs csatornákat Oroszországgal”, hogy minimalizálja a nem szándékos eszkaláció kockázatát, és biztosítsa „a minimális együttműködést” a kiemelt érdekű területeken, például az ENSZ Biztonsági Tanácsában, vagy az Iránnal kötendő nukleáris megállapodás kapcsán –  olvasható a francia-német dokumentumban.

Nyitókép: TikTok

mandiner

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este: Reszkessetek betörők 3-4 – videók

Teljes filmek magyarul: Reszkessetek betörők 3. Reszkessetek betörők 4. Kellemes szórakozást a filmhez! Még több film itt! Our media displays content free of...

Piros riasztást is kiadhatnak – mutatjuk, hol tart legtovább az ónos eső

Budapesten kora délutánra lecseng a havazás, esőbe, majd ónos esőbe vált a csapadék halmazállapota. Budapesten is jégpáncélos területek...

Orbán Viktor: Magyarország nem vétózik, olyan, hogy vétó, nincs

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban feltett kérdésekre válaszolt. Szólt Ukrajna EU-csatlakozásának támogatásáról, a pénzügyi segítségről, a...

Miért jó szigetelőanyag a kőzetgyapot?

A kőzetgyapotot sokan csak homlokzati szigetelőként ismerik, pedig remek tulajdonságai miatt más szigetelési feladatot is elláthatunk vele. Aki csak...