12.8 C
Budapest
2024. április. 17. szerda
HomeFőhírekBelföldi hírekUkránoktól kunyerálnak benzint az orosz katonák - videó

Ukránoktól kunyerálnak benzint az orosz katonák – videó

Úgy néz ki, az inváziós sereg valóban a vártnál komolyabb motivációs, logisztikai és technikai problémával küzd, emellett több harcjárművük is egyszerűen kifogy az üzemanyagból és hátrahagyja őket a kezelőszemélyzet.

Rengeteg videó került fel az tökéletes állapotú orosz haditechnikai eszközökről, ahogy ukrán civilek vizsgálják őket, miután kezelőik egyszerűen hátrahagyták őket ukrán utakon, mezőkön, erdőkben. Az egyik felvételen gyalogsági zászlóaljhoz tartozó járművek láthatók, köztük egy betöltött BM-21 Grad rakéta-sorozatvető. Egy másik felvételen egy állítólagos orosz T-80U harckocsi látható, ahogy felszereléssel, lőszerrel együtt egyszerűen félreálltak vele és hátrahagyták kezelői. Érdekes, hogy nincs rajta „Z” vagy „V” jelzés, de a festése megegyezik azokkal a harckocsikkal, amelyeket az invázió előtt Belauszban láthattunk gyakorlatozni.

Még több külföldi hír

Érdekes sztorit közölt a Kiyv Independent magazin haditudósítója. Két orosz katona állítólag kifogyott az üzemanyagból a Harkov megyében található Sevcsenkove rendőrségéről próbáltak üzemanyagot szerezni. Ilja Pomarenko, a Kiyv Independent újságírója azt állítja, hogy kétorosz katona állítólag besétált a helyi rendőrségre, hogy üzemanyagot kérjenek a hatóságoktól. Nem alkalmaztak semmilyen erőszakot, egyszerűen csak megkérték a rendőröket, hogy adjanak nekik pár kanna üzemanyagot. A két orosz katonát a rendőrök azonnal őrizetbe vették. Nem kizárt, hogy a a katonák nem is akartak komolyan benzint kérni, csak ürügyet kerestek, hogy megadhassák magukat az ukránoknak…

Még több külföldi hír

Az alábbi videón egy ukrán sofőr hallható, aki a benzinből kifogyott orosz tankosoknak felajánla, hogy elhúzattja őket Oroszországba.

ujszo

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem