-0.5 C
Budapest
2023. november. 30. csütörtök

Ukrán egyenruhával tévesztik meg az ellenséget a Wagner-zsoldosok – videó

Dátum:

Megosztás:

Nem nagyon izgatja őket, hogy háborús jogokat sértenek.

Hirdetés

A sajtóban megjelent hírek szerint az orosz magánhadsereg, a Wagner-csoport zsoldosai az ukrán katonák egyen- és gyakorló ruháit hordják Szoledár ostrománál. Ez a csel azért is fontos a harcmezőn, mert így sokkal nehezebb felismerni, hogy nem egy ukrán katonáról, hanem egy oroszokat támogató fegyveresről van szó.

Nyilvánvalóan a harcosok lépése felvet bizonyos etikai kérdéseket, ezentúl pedig sérti a háborús nemzetközi törvényeket is. A Wagner-csoport a hónap közepén jelentette be, hogy végleg elfoglalta a Bahmut melletti várost, amelyért öldöklő harcok folytak hosszú heteken át.

A közösségi médiát ellepték azok a videók, melyeken Wagner-zsoldosok láthatóak, amint a település központjában örömködnek. Az egyik ilyen felvételen volt látható, amint az egyik katona az ukránok által használt MM-14 mintázatú kabátot visel, miközben rejtőmintás nadrág volt rajta, ráadásul a sisakján is az ukránok által alkalmazott rejtőminta volt.

Portfólió megjegyzi, hogy a csoport már más műveleti területeken is használt már ukrán MM14-es álcamintát. Felidéznek egy kreminnai videófelvételt is, amelyen egy ukrán ruházatot viselő Wagner-zsoldos látható, amint rárohan egy ukrán lövészárokra, de az ott tartózkodó ukrán katonák végig azt ismételgetik, hogy velük van, ezért nem adják meg magukat, a zsoldos így végül agyonlövi őket.

A genfi egyezmény is tiltja, hogy az ellenség egyenruháját viselje valaki a harctéren. A (terepszínű) egyenruhák funkciója ugyanis nem csupán az, hogy rejtse a katonákat a harctéren, hanem az is, hogy mind az ellenséges, mind baráti harcoló alakulatok jól meg tudják egymást különböztetni a harctéren.

mandiner.hu

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

PET-palack visszaváltás: Nemcsak lehetséges, kötelező is!

BUDAPEST (2023. november 29.) – Jövő év elejétől kötelező PET-palack visszaváltás lép életbe Magyarországon, ami talán érdemben hozzájárulhat...

Megszabadulna fölösleges kilóitól?

Fogyjon velünk lemondások nélkül! A lakosság nagy része küzd súlyfelesleggel, ami egyrészt esztétikai probléma, de sokkal inkább egészségügyi, hisz súlyos...

Álmodozó kényelem – útmutató a stílusos és kényelmes pizsamák kiválasztásához nők számára

Az alvás minőségének javítása érdekében ügyelj arra, hogy a hálószobában ne csak friss levegő legyen. Igaz, hogy az...

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...