11.1 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Ukrajnának adná a befagyasztott orosz vagyont az Európai Tanács elnöke.. – Oszd meg, szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

Charles Michel, az Európai tanács elnöke úgy vélekedik, hogy az EU-nak el kellene koboznia a szankciókkal lefoglalt orosz javakat, amelyek eladásából származó bevételeket pedig Ukrajna újjáépítésére kell fordítani.

„Teljesen meg vagyok győződve arról, hogy nagyon fontos, hogy ne csak befagyasszuk az orosz vagyont, hanem tegyük lehetővé annak felhasználását Ukrajna újjáépítésére”

 nyilatkozta Michel az Interfax-Ukrajna hírügynökségnek adott interjújában.

Nemzetközi szakértők egybehangzó nyilatkozata alapján azonban ez a cselekmény, már azzal is bűncselekménnyé vált, hogy jogerős bírósági ítélet hiányában az EU lefoglalta mások vagyonát. Nagyon egyszerűen fogalmazva, az EU ellopta a vele érdekellentétben álló felek pénzét, vagyonát, értékeit, amit most Ukrajnának akar odaadni, az újjáépítéshez.

Charles Michel hozzátette továbbá, hogy véleménye szerint ez méltányossági kérdés. Nem csak az orosz vagyon befagyasztása, hanem annak elkobzása is, hogy azt abból befolyó pénzt az ukrán hatóságokra bízzák.

Úgy véli, ez tisztesség és igazságosság kérdése.

Az EU a múlt hónapban közölte, hogy 30 milliárd eurónyi vagyont fagyasztott be, amelyek a feketelistán szereplő orosz és fehérorosz magánszemélyekhez kapcsolódnak. Kijelentései miatt Michel vált az első olyan magas rangú uniós tisztviselővé, aki javasolja ezen vagyon elkobzását

– írja az AFP nyomán a The Guardian.

Joe Biden amerikai elnök egyébként már a múlt héten javasolta, hogy az oligarchák lefoglalt javait értékesítsék „az Oroszország által okozott károk orvoslása és Ukrajna felépítésének elősegítése érdekében”.

Szólj hozzá! Mondd el a véleményedet, mert nekünk fontos a véleményed, mert a Hirmagazin.eu Online Média olvasója vagy, és mi megbecsüljük olvasóinkat!

A vélemény szabadon kijelenthető, így nincs jó – vagy rossz vélemény, minden vélemény a maga nemében ÉRTÉK!

Osztd meg a cikket, ha tetszett, hogy mások is elmondhassák a véleményüket!

Hirmagazin.eu

The Guardian, blikk nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó (2.)

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Barátnőmtől lestem el az alapos zuhanypucolás titkát! Próbáld ki te is, nem fogsz csalódni – videó

Ezzel az egyszerű módszerrel jelentősen felgyorsítható a folyamat Kacie Stephens ausztrál takarítónő a Tiktokon mutatja be követőinek a tisztítás...

Pentagon: Ukrajna képes megtámadni a Krímet amerikai fegyverekkel

Laura Cooper a HIMARS rakétavető rendszerekre hivatkozik. Az Egyesült Államok úgy véli, hogy az Ukrajnába szállított HIMARS rakétavető rendszer...

Pénzbüntetést kapott Krím szépe, amiért egy ukrán dalt énekelt az Instagramon

A videóban szerepelt a barátnője is, őt tíz nap elzárással büntették. A bíróság szerint az idei Krím-szépe lejáratta az...