13.2 C
Budapest
2024. február. 28. szerda

Ukrajnából szökött tigris járja Szlovákiát, hamarosan Magyarországon is felbukkanhat..

Dátum:

Megosztás:

A feketepárduc után, most egy tigrissel is számolni kell, aztán ki tudja, milyen vadállatok fogják benépesíteni kis hazánkat..

szlovakia elhelyezkedese 300x204
Szlovakia közel van hozzánk. Hirmagazin.eu (Kép: Google)

Egy fotócsapda lefényképezte a kelet-szlovákiai Utcás község környékén mászkáló tigrist.

717261 tier4
A tigris most Szlovákiában kóborol, Magyarországon is feltűnhet. A kép fotócsapda képe. Hirmagazin.eu

Egy fotócsapda lefényképezte a kelet-szlovákiai Utcás község környékén elszabadult tigrist. A kép alapján egy fiatalabb állatról van szó, amely azonban ugyanolyan veszélyes lehet – figyelmeztet a szlovák rendőrség.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A tigris egy ukrán állatkertből szökött el és a szlovákiai község környékén mozog.

A község önkormányzata a Facebookon figyelmeztette a helyieket. Arra kérik a lakosokat, hogy korlátozzák a mozgásukat és inkább tartózkodjanak otthon.

A tigris ott, ahol emberek laknak, nappal vadászik, és nincs előtte akadály. Hét kilométer széles folyót is képes átúszni és feljegyezték, hogy egy tigris egy nap során összesen 29 km-t úszott. Egy rádzsasztáni nemzeti parkban megfigyelték, hogy egy tigris vadászat közben rendszeresen átúszta a tavakat.

A tigrisek nagy távolságokat, akár 650 km-t is bekóborolnak új vadászterületeket keresve, és ha egy területet elfoglalnak territóriumként, azon kívül még akár 1000 km2-t is bejárhatnak naponta, hogy területüket védelmezzék.

A tigris, amíg nem talál élelmet, addig kóborol. Zsákmányállata a nagyvadak, ősz, szarvas, vaddsiznó, azonban a legyengült tigris, előszeretettel támadja meg azt a prédát, amelyik nem tud elfutni előle, vagy nem tud gyorsan felmászni a fára, vagy nem tud kilómétereket úszni tavakban, folyókban, .. tehát az embert.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Szlovákiában nem véletlen adták ki a figyelmeztetést, hogy az emberek maradjanak otthon!

A nyitókép illusztráció, kép forrása: wikipedia, Charles J Sharp

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ma este egy izgalmas thriller, Mel Gibson főszereplésével – Vonalban vagy – videó

Elvis (Mel Gibson), a népszerű műsorvezető megdöbbentő hívást kap, amelyben egy ismeretlen személy azzal fenyegetőzik, hogy élőadásban megöli...

Demeter Szilárd lett a Nemzeti Múzeum főigazgatója

Demeter Szilárd lesz a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója és létrejön a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ – jelentette be...

Milyen anyagú szőnyeget válassz?

Összeszedtük a legfontosabb szempontokat. A nappali szőnyegének kiválasztása jelentősen befolyásolhatja a tér hangulatát. Számtalan lehetőség áll rendelkezésre, az anyagtól...

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége gyakran korlátozza a mesterséges intelligencia (MI) fejlődését.

Különösen a bőrbetegségek esetén nehéz megszerezni a jó minőségű, címkézett adatokat. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP...