13.3 C
Budapest
2022. október. 1. szombat

Ukrajna EU-hoz való csatlakozása – Diplomáciai előzmény: Mark Rutte – nem létezik gyors csatlakozási eljárás az Európai Unióhoz.. – Szerinted Ukrajna tagja lesz az EU-nak valamikor is? .. Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

Az összes EU-tagországnak jóvá kell hagynia a 3 fő szakaszt! Ukrajna csatlakozásával kapcsolatban jelenleg 2 ország és más országok eltérően nyilatkoztak, nincs meg az összes ország támogatása..

Az Ukrajna kapcsán felvetődő kérdésben a holland miniszterelnökkel egyetért luxemburgi kollégája.

Nem létezik gyors csatlakozási eljárás az Európai Unióhoz – mondta Mark Rutte holland miniszterelnök az Európai Unió állam- és kormányfőinek informális találkozója előtt Versailles-ban, Ukrajna “azonnali” EU-csatlakozási kérelmével kapcsolatban.

Hasonlóan vélekedett luxemburgi kollégája, Xavier Bettel, aki szerint “nem hitethetjük el az ukránokkal, hogy minden megtörténhet egyik napról a másikra”.

“Ukrajna uniós csatlakozása hosszú távú kérdés (…)”

A 27 tagállam megosztott Ukrajna esetleges uniós csatlakozását illetően, amely egyhangú döntést igényel.

Az EU-hoz csatlakozás 3 fő alappillére: Koordináció, finanszírozás, törvény

KOORDINÁCIÓ

Koordináció az EU-tagjelöltekkel és potenciális tagjelöltekkel

Tájékoztatás az EU-csatlakozás (csatlakozás) folyamatáról

FINANSZÍROZÁS

Előcsatlakozási támogatási eszköz (IPA)

Pénzügyi és technikai segítség az EU reformjaihoz a tagjelölt és potenciális tagjelölt országokban.
TÖRVÉNY

Szerződés az Európai Unióról – az EU-csatlakozásról szóló cikkek

Biztosítja bármely európai ország EU-csatlakozásának jogalapját (49. cikk), valamint azokat az értékeket, amelyeken az EU alapul (2. cikk).

Célok

  • elősegíti a békét és a stabilitást az EU határaihoz közeli régiókban
  • segítse az emberek életminőségének javítását az integráció és a határokon átnyúló együttműködés révén
  • az európai vállalkozások és polgárok jólétének és lehetőségeinek növelése
  • irányítani, támogatni és nyomon követni a változásokat az Európai Unióhoz csatlakozni kívánó országokban az EU értékeivel, törvényeivel és normáival összhangban

Ha a tárgyalások és az azt kísérő reformok lezárulnak és mindkét fél megállapodott, az ország csatlakozhat az EU-hoz – ha minden uniós ország egyetért.

Forrás

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Autó égett az M5-ösön, Kecskemét közelében

Kigyulladt egy autó Kecskemét közelében, az M5-ös autópályán. Egy személyautó motortere és műszerfala égett az M5-ös autópálya 93-as és...

Tinik előtt végzett önkielégítést az ismert festőművész – Érthetetlen, miért nem vették őrizetbe B. Tamást (18+)

Hátborzongató, da sajnos, igaz történés: A városszerte ismert hobó festőművészből órák alatt közellenséggé vált B. Tamás Nagykőrösön, ahol...

Egyre nagyobb a baj a Gazprommal: veszélyben az utolsó, Magyarországra tartó gázvezeték is – Megszólalt a külügy..

A Gazprom belengette, hogy leállíthatja az utolsó, Magyarországra tartó gázvezetékét is. A Gazprom belengette hogy leállíthatja az utolsó, Magyarországra...

Úgy néz ki, mégis lesz karácsonyi vásár Budapesten

Elvi hozzájárulását adta a belváros önkormányzata a Vörösmarty téri karácsonyi vásár megrendezésére az Advent Bazilika esemény szervezőinek, miután...