12.7 C
Budapest
2023. október. 3. kedd

Újraválasztották Orbán Viktort a Fidesz elnökének

Dátum:

Megosztás:

Újraválasztották Orbán Viktor miniszterelnököt a Fidesz elnökének vasárnap a kormánypárt 29., tisztújító kongresszusán, Budapesten.

A kormányfőt 1061 szavazattal választották meg a küldöttek pártelnöknek.

A kongresszus alelnöknek újraválasztotta Kubatov Gábort (1050 szavazat) Németh Szilárdot (1025 szavazat), és Kósa Lajost (1021), a tisztségről miniszteri posztja miatt leköszönő Novák Katalin helyére pedig Gál Kinga európai parlamenti képviselőt (1040 szavazat) választották meg.

A Fidesz legutóbb két éve, 2019 szeptemberében, az önkormányzati választások előtt tartott tisztújító kongresszust, amelyen Orbán Viktort újraválasztották a párt elnökévé. Akkor Novák Katalint, Kubatov Gábort, Németh Szilárdot, valamint a tisztségről leköszönő Gulyás Gergely helyére Kósa Lajost választották meg.

Gulyás Gergely: a jövő évi parlamenti választás sordöntő lesz

A jövő évi parlamenti választás sordöntő lesz – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapesten a Fidesz 29., tisztújító kongresszusán vasárnap Budapesten.

Gulyás Gergely úgy fogalmazott: tavasszal „jövőt választunk, a jelen és a múlt között dönthetünk”.

Emlékeztetett: azután, hogy a baloldal 2010-ben Gyurcsány Ferenc vezetésével tönkretette az országot, két célt tűzött ki maga elé. Azt, hogy meg kell szabadulni a volt miniszterelnök terhes örökségétől, másrészt karanténba kell zárni „az ő szavaikkal náci Jobbikot”. A stratégiát sajátos módon hajtották végre, bő egy évtized elteltével a baloldal Gyurcsány Ferenc vezetésével a Jobbikkal a soraiban indul harcba a hatalomért – mutatott rá Gulyás Gergely.

A magyar Molotov-Ribbentrop paktumot a hatalom akarása, nemzetközi támogatóik és „az irántunk érzett gyűlölet” tartja össze – vélekedett a miniszterelnökséget vezető miniszter. Hozzátette: a baloldal számára a hatalom cél, és nem eszköz, Soros György ma olyanokat is kész támogatni, akik pár éve még származása miatt listázni akarták, a gyűlölet mögött pedig „súlyos és jogos” kisebbrendűség érzés lakozik.

Míg a baloldal elvette a 13. havi nyugdíjat, a Fidesz annak visszaadásáért dolgozik, míg ők elvettek egyhavi bért, ma több a minimálbér, mint Gyurcsány alatt az átlagbér volt – hívta fel a figyelmet. Gulyás Gergely a 2010 előtti kormányt az adóemelés világbajnokának nevezte, amely eladósította és csődbe vitte az országot, ezzel szemben a jelenlegi kabinet az adócsökkentés kormánya, amely a koronavírus-járvány kezdetéig radikálisan csökkenteni tudta az államadósságot.

A miniszterelnökséget vezető miniszter szembeállította a gazdaság 2009-es hét százalékos visszaesését az idei hét százalékos növekedéssel, és arra is rámutatott, hogy a baloldal nyolc év alatt duplájára emelte a villany és háromszorosára a gáz árát, míg az elmúlt bő évtizedben a polgári kormány alatt húsz százalékkal csökkentek a rezsiköltségek.

Emlékeztetett a 2004-es „lelki Trianonra”, és közölte: a kormány az egységes magyar nemzetből kiindulva több mint egymillió magyarnak adta meg az állampolgárságot. Míg 2010 előtt korlátozták az alapvető szabadságjogokat, megverették az ellenzéket, a Fidesz vezette kormány helyreállította a rendszerváltoztatás alkotmányos rendjét, a kormánnyal szembeni törvényes egyet nem értés lehetőségét – mondta.

„Ők eladták a repülőteret, mi visszavásároltuk” – tette hozzá rámutatva, hogy 2010 előtt a magyar nemzetbiztonsági szervekhez is beengedték az oroszokat, a kormány ezzel szemben visszavásárolta a MOL orosz tulajdonrészét.

A baloldal időnként tud őszinte lenni – utalt a miniszter Márki-Zay Péterre, aki „nyíltan kimondta, ha győznek, vége a rezsicsökkentésnek”. A piaci árak Gulyás Gergely szerint egy átlagos magyar családnak 400 ezer forint többletkiadást jelentenének évente.

A vírus előtti tíz év a legeredményesebb évtized volt a mögöttünk hagyott évszázadban, és a Fidesz továbbra is a reményt jelenti Magyarországnak, pillanatnyilag az egyetlen reményt – jelentette ki Gulyás Gergely. Reményt a megmaradásra, a megerősödésre, a fejlődésre, az építkezésre, és arra, hogy úgy érjük el a nyugati életszínvonalat, hogy a Nyugat-Európában társadalmi rendezőelvvé vált elmebaj nem köszön be.

Csak rajtunk múlik, hogy reményeinkből bizonyosság, újabb négyéves polgári kormányzás legyen – fogalmazott.

Varga Judit: kitartó politikánkkal egész Európát megváltoztathatjuk

Érdemes volt vállalni a konfliktusokat a brüsszeli bürokratákkal, és tűzön-vízen át képviselni a magyar emberek érdekeit, mert kitartó és következetes politikánkkal szépen lassan megváltoztathatjuk most már egész Európát is – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter a Fidesz 29., tisztújító kongresszusán Budapesten vasárnap.

A tárcavezető úgy fogalmazott: az elmúlt időszakban voltak elkeseredett pillanatai, mert jogászként sokszor azt látta, hogy uniós intézmények a legalapvetőbb jogelveket is felrúgják az ideológiai elvárások teljesítése érdekében. Hozzátette: voltak olyan pillanatok is, amikor azt gondolta, hogy teljesen feleslegesen vesztegetik az időt olyan emberek meggyőzésére, akiknek már régen megírták a nemzetközi NGO-k, hogy mit kell mondaniuk vagy gondolniuk Magyarországról.

Szerinte ugyanakkor az elmúlt időszakban mintha valami gyökeresen megváltozott volna. „Igazunk lett. A magyar embereknek lett igaza az igazán fontos dolgokban” – folytatta. Szerinte igaza lett a kormánynak abban, hogy a pénzügyi válságban nem a bankokat támogatta, hanem az embereket, igaza lett a rezsiharcban, és az illegális bevándorlás megállításakor is, hiszen ma már számos ország másolja a magyar lépéseket.

Hangsúlyozta: „igazunk lesz abban is, hogy megállítjuk az LMBTQ lobbit az iskolák kerítésénél.”

Kijelentette: érdemes volt harcolni a brüsszeli bürokratákkal, „ellenállni a liberális gőzhengernek”, „viaskodni Tavaresekkel, Sargentinikkel” és a „szélkakassá változott Európai Néppárttal”.

„Azért érdemes vállalni a konfliktusokat és tűzön-vízen át képviselni a magyar emberek érdekeit, mert kitartó és következetes politikánkkal szépen lassan megváltoztathatjuk most már egész Európát is” – mondta.

A miniszter hangsúlyozta azt is: a baloldal csak ideológiákat szül, teóriákat gyárt, csúcsokat hív össze, és hangzatos célokat tűz ki, közben pedig azt mondja, hogy mindenre a még több Európa a megoldás. Ezzel szemben – folytatta – Magyarország szövetségeseivel együtt kiáll a nemzetállamok szuverenitása mellett, mert hisz abban, hogy mindenkinek a saját szülőföldje és az ott élő emberek érdeke a legelső.

Nem akarunk egy „neo-marxista birodalom létrehozásában” részt venni – jelentette ki, hozzátéve, inkább megmutatják, hogy van a valóságban is működő alternatíva, egy olyan Európa-politika, amivel már sikerre vittek számos ügyet.

Úgy vélte: itt az ideje, hogy segítsenek Európának is visszatalálnia önmagához. Ezért mindenkit, még a „liberális médiával megfélemlített európai politikusokat” is csak arra biztatta, mondják el a valódi véleményüket, mert a demokráciában élni annyit jelent, hogy nem kell félni.

Szerinte a magyaroktól azt is megtanulhatják az európaiak, hogyha szilárd a hitük, és valóban szeretik a hazájukat, akkor sikerülni fog.

Úgy értékelt: sok mindent elértek az elmúlt időszakban, és tudják már azt is, hogy megéri vállalni a konfliktusokat a hazáért, a kultúráért, a gyermekekért, és az alkotmányos identitás védelméért.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke a kongresszusi beszédében kiemelte: sorsdöntő választásra készülünk, a jövőnk a tét.

Közölte: szüleink és nagyszüleink kezdték el 1956-ban a kommunista rendszer lebontását, a rendszerváltoztató folyamatot, amelyet a szovjet tankok eltiportak. Az, hogy 2006 „véres gyalázata” nem lett végzetes, az elmúlt évek kétharmados összefogásának, a nemzet teljesítményének köszönhető – mondta. Hozzátette: a Fideszben érvényesül mindaz, amit az MDF képviselt 1987 és 1990 között.

Úgy látja, háború van, támad egy balliberális globalista csoport, a „szivárványosok”, az LMBTQ-aktivisták, Brüsszel és a nyugati sajtó is. Mindezek ellenére 2010 óta aranykort él a nemzet – vélekedett.

Gyopáros Alpár, a Magyar Falu program kormánybiztosa arról beszélt, hogy napjainkban a falvak reneszánszát éljük, és minden szükséges intézményt újranyitnak, amelyet a baloldal bezárt. A vidéki, falusi embereket a baloldal zsigerből lenézi – fogalmazott.

Hangsúlyozta: a Magyar Falu program legfontosabb eredménye a fejlesztéseken kívül, hogy visszaadta a vidéki emberek hitét, és köszönet illeti a miniszterelnököt a programért. A falvakban élők bízhatnak a kormányban, és amíg a Fidesz van hatalmon, építenek, fejlesztenek és megerősítik a vidéket – jelentette ki.

Nyitókép: Küldöttek szavaznak a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Forrás: Infostart.hu / Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

NAPÚT – 8: AZ Utolsó vacsora szereplői – Tamás

A nyár Tamással fejeződik be: ő a Szűz. Furcsa nem, a Szűz jegye az nem egy tipikus női jegy?...

Együtt a csúcstechnika és a történelem

Három képet is szeretnék megosztani veletek. Az első: Egyszer II Erzsébet meglátogatta az aktuális Maktoum sejket, aki kicsit megvárakoztatta...

Az átmeneti időszakban nagyon fontos, hogy figyeljünk egészségünkre: 5 őszi és téli gyógytea

Jólesik a lakásban olyan tevékenységeket végezni, amelyek feltöltenek, megnyugtatnak, miközben odakint esik a hó vagy süvölt a szél. Mivel...

Még egyet kacsint a nyár, aztán jön egy hidegfront – előrejelzés

Bár már közeledik egy hidegfront, de kedden még tovább melegszik az idő. Változás csak szerdán jöhet. Időjárási helyzet Európában: Közép-Európa...