7 C
Budapest
2023. február. 2. csütörtök

Újra itt az Internet Fiesta

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2015 03 12 234351
Forrás: M1 – Ma reggel | 2015. 03. 12. 18:39:00

Internet Fiesta lesz ismét a könyvtárakban. Az immár 16. alkalommal megrendezett országos programsorozat témája idén Környezetünk és családunk az interneten – mondta el Dippold Péter, az Internet Fiesta programbizottság elnöke az M1 Ma reggel című műsorában.
Március 19. és 26. között rendezik meg idén az Internet Fiestát az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében a Nemzeti Kulturális Alap pályázata révén. Tavaly több mint 2000 rendezvény volt országszerte mintegy 500 könyvtárban.

Dippold Péter elmondta: arra próbálják rávenni az embereket, hogy még behatóbban ismerkedjenek az internettel, de jó reklám ez a könyvtáraknak is.

16 évvel ezelőtt még az internet népszerűsítése volt a cél, most már évek óta tematikus hetet tartanak. Az idei téma: Környezetünk és családunk az interneten. Ennek kapcsán megpróbálják felkutatni azokat a helyi jellegű adatbázisokat, dokumentumokat, amelyek az interneten találhatók és közösségteremtésre használhatók fel – közölte a programbizottság elnöke hozzátéve: a rendezvények nagyon sokrétűek, lesznek adatbázis-bemutatók, író-olvasó találkozók, különféle játékok, és bemutatnak helyi dokumentumokat, illetve közösségeket is.

Március 26-án záró konferenciát tartanak a Szabó Ervin Könyvtárban, amelyre mindenkit várnak. Előzetes regisztráció szükséges az esemény honlapján ahol bővebb információkat találnak a programokról is.
Kép: Google

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Döntött a kormány, módosította az adósságrendezés szabályait

Több, a családi csődvédelem szempontjából meghatározó törvényt is felülírt a kormány legfrissebb határozatával, amelyben átírták az adósságrendezés szabályait.   Rendeletben...

HRW: Ukrajna a nemzetközi jog által tiltott aknákat vetett be Izjumnál – írja az euronews.com

Nemzetközi jog által tiltott aknákat használ Ukrajna - állítja a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő szervezet. A tiltott...

Hatvan házkutatás – Újabb orvosok és cégvezetők kerültek rendőrkézre

A gyógyászati segédeszközös csalási ügyben 250 rendőr csapott le 6 orvosra, 8 cégvezetőre és 3 alkalmazottra. Újabb 17 embert...

Időjárás! .. Holnap jön a havazás, és aztán olyan lehűlés, amely nem engedi elolvadni a havat – videó

Nagy esély van arra, hogy hosszú, kemény tél áll előttünk.. Napos idő várható február 2-án, a hagyomány szerint pedig...