32.1 C
Budapest
2022. augusztus. 17. szerda

Újra áll a bál a Parlamentben: Jakab Péter sértegeti a házelnököt, Gyurcsány Ferenc sértegeti a Miniszterelnököt..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Gyurcsány Ferenc: “Orbán Viktor azt mondja, velem kell megküzdenie, mégis gyáván államtitkárai mögé bújik” – forrnak az indulatok a parlamentben..Gyurcsány Ferenc szerint nincs kormány, csak "az ellenzék ellenzéke"/ Fotó: MTI/Kovács Tamás

Gyurcsány Ferenc szerint nincs kormány, csak “az ellenzék ellenzéke”/ Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ma is forró hangulat várható a Parlamentben, hiszen a képviselők azonnali kérdéseket intézhetnek a jelen lévő kormánytagokhoz, így minden bizonnyal Orbán Viktor miniszterelnökhöz is.
Vajon ismét kikapcsolja-e ma Jakab Péter jobbikos frakcióvezető mikrofonját a házelnök, Kövér László? Napirend előtti felszólalásokkal és interpellációkkal kezdődik, azonnali kérdésekkel folytatódik a parlament mai ülése, temérdek alkalom kínálkozik tehát a szokásos összecsapásra.

Kövér két héttel ezelőtt azt vette zokon, hogy Jakab egy felszólalásában hosszú hajú ficsúrnak nevezte Deutsch Tamás fideszes képviselőt, el is vette a szót a jobbikos képviselőtől. Kövér ezután 10 millió forintos büntetést szabott ki a beszólás miatt Jakabnak.

Mindenki ezt olvassa most!

Az első komolyabb izgalmat Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalása jelentette.

– Látva ezt az érdeklődést személyem iránt, gondoltam kielégítem érdeklődésüket 100 százalékban, nem csak 99-ben – utalt nyitásként Gyurcsány a Fidesz kommunikációjára, amivel Karácsony Gergelyt az ő embereként próbálja beállítani. Majd úgy folytatta: bár Orbán Viktor azt mondja, vele kell megküzdenie, mégis gyáván államtitkárai mögé bújik a vita elől.

– Magyarországon a kormány csak látszólagos: az ellenzék ellenzékét láthatjuk bennük. Nem tudnak mással foglalkozni, mint az ellenzék feltételezett politikai viszonyaival. Mondok valamit: mi lenne, ha inkább kormányoznának? – tette fel a kérdést a volt miniszterelnök.

 És ha már a nép szuverenitásról beszélnek, a nemzetről, mi lenne, ha közös döntésekre alapoznának. Vajon megbeszéltük-e bármikor is, hogy 500 milliárd forintból a kínai kommunista párt megbízásából egyetemet építünk? Volt-e vita arról, hogy privatizálják egyetemeinket? Megbeszélték-e bárkivel, hogy 28 500 forint marad a minimális nyugdíj? Megbeszéltük-e, hogy akarunk-e új atomerőművet, vagy méregdrága Budapest-Belgrád vasutat? Nem beszéltük meg! – sorolta Gyurcsány. – Ezek helyett Önök arról akarnak beszélgetni, hogy a „ficsúr” szó sérti-e az önök méltóságát. Arról akarnak beszélni, hogy ki kinek az apja, nagyapja, felesége. Önök családfakutatással foglalkoznak. Lehet ezt csinálni, de mi lenne, ha kormányoznának? – tette fel a kérdést. Végezetül rátért a Karácsonyt Gergely főpolgármestert ért fideszes támadásokra, miszerint nem beszél elég jól angolul.

– Tarlós István meg sem tudott nyikkanni külföldi nyelven, önök most Karácsony Gergellyel foglalkoznak, hogy hogy beszél angolul. Hát jobban, mint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes! – zárta napirend előtti felszólalását Gyurcsány Ferenc.

Kövér László egy sóhajtás után közölte, hogy Dömötör Csaba államtitkárra „hárul a feladat” válaszolni Gyurcsány Ferencnek. Dömötör szólásra is emelkedett, és ő is a számmisztikával kezdett:

– Lehet, hogy Karácsony Gergely mozgalma nem is 99 százalék Gyurcsány és 1 százalék Karácsony, mint azt mi mondtuk, hanem Önnek van igaza, és 100 százalék Gyurcsány. Ezt láttuk az elmúlt napokban is – kezdte Dömötör, majd rátért a nyelvtudás kérdésére.

– Nem az a probléma, hogy valaki nem beszél valamilyen nyelvet, hanem az, ha valaki azt állítja, hogy beszéli, de utána lebukik – mondta az államtitkár, majd felsorolta a kormány különböző intézkedéseit a a 13. havi nyugdíj visszaépítésétől a Magyar Falu programig.

– Világos beszéd, hogy most kihívta Orbán Viktort, ez már nyílt küzdelem, nem a korábbi simlis magatartás. Ugyanakkor nem jó fejlemény, hogy 15 évvel az őszödi beszéd után még mindig Ön az ellenzék vezéralakja. Mákszemnyi okunk nincs azt hinni, hogy másképp viselkedne most, mint akkor – reagált Dömötör Csaba.

 blikk

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Pedáns vagy kényszerbeteg, aki állandóan takarít?

A rendet és a tisztaságot mindenki, ám az utat, ami elvezet odáig, csak nagyon kevesen szeretik, sőt a...

Mit tegyünk, ha az idegeskedés miatt fáj a gyomrunk?

A gyomorfájdalom több ok miatt is kialakulhat. A fájdalmat kiválthatják vírusfertőzések, savas reflux, de gyomorfekély is állhat a...

Féltékenység, pénz, megcsalás – ezek a szakításhoz vezető leggyakoribb indokok

A kapcsolatok gyakran ugyanazokon a problémákon csúsznak el. Ilyen a pénz, az elköteleződés kérdése vagy a kommunikáció hiánya....

Eddig ezt cm-ben nem tudták túlszárnyalni, 230 cm és 82 kg-os, kapitális harcsa..

Óriás harcsát fogtak a gyomaendrődi Sirató-holtágon még két éve, de azóta sem fogott Magyarországon senki ilyen hosszú hatcsát.. Kétszázharminc...
facebook