4.2 C
Budapest
2023. december. 2. szombat

Újra áll a bál a Parlamentben: Jakab Péter sértegeti a házelnököt, Gyurcsány Ferenc sértegeti a Miniszterelnököt..

Dátum:

Megosztás:

Gyurcsány Ferenc: „Orbán Viktor azt mondja, velem kell megküzdenie, mégis gyáván államtitkárai mögé bújik” – forrnak az indulatok a parlamentben..Gyurcsány Ferenc szerint nincs kormány, csak "az ellenzék ellenzéke"/ Fotó: MTI/Kovács Tamás

Gyurcsány Ferenc szerint nincs kormány, csak „az ellenzék ellenzéke”/ Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ma is forró hangulat várható a Parlamentben, hiszen a képviselők azonnali kérdéseket intézhetnek a jelen lévő kormánytagokhoz, így minden bizonnyal Orbán Viktor miniszterelnökhöz is.
Vajon ismét kikapcsolja-e ma Jakab Péter jobbikos frakcióvezető mikrofonját a házelnök, Kövér László? Napirend előtti felszólalásokkal és interpellációkkal kezdődik, azonnali kérdésekkel folytatódik a parlament mai ülése, temérdek alkalom kínálkozik tehát a szokásos összecsapásra.

Kövér két héttel ezelőtt azt vette zokon, hogy Jakab egy felszólalásában hosszú hajú ficsúrnak nevezte Deutsch Tamás fideszes képviselőt, el is vette a szót a jobbikos képviselőtől. Kövér ezután 10 millió forintos büntetést szabott ki a beszólás miatt Jakabnak.

Mindenki ezt olvassa most!

Az első komolyabb izgalmat Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalása jelentette.

– Látva ezt az érdeklődést személyem iránt, gondoltam kielégítem érdeklődésüket 100 százalékban, nem csak 99-ben – utalt nyitásként Gyurcsány a Fidesz kommunikációjára, amivel Karácsony Gergelyt az ő embereként próbálja beállítani. Majd úgy folytatta: bár Orbán Viktor azt mondja, vele kell megküzdenie, mégis gyáván államtitkárai mögé bújik a vita elől.

– Magyarországon a kormány csak látszólagos: az ellenzék ellenzékét láthatjuk bennük. Nem tudnak mással foglalkozni, mint az ellenzék feltételezett politikai viszonyaival. Mondok valamit: mi lenne, ha inkább kormányoznának? – tette fel a kérdést a volt miniszterelnök.

 És ha már a nép szuverenitásról beszélnek, a nemzetről, mi lenne, ha közös döntésekre alapoznának. Vajon megbeszéltük-e bármikor is, hogy 500 milliárd forintból a kínai kommunista párt megbízásából egyetemet építünk? Volt-e vita arról, hogy privatizálják egyetemeinket? Megbeszélték-e bárkivel, hogy 28 500 forint marad a minimális nyugdíj? Megbeszéltük-e, hogy akarunk-e új atomerőművet, vagy méregdrága Budapest-Belgrád vasutat? Nem beszéltük meg! – sorolta Gyurcsány. – Ezek helyett Önök arról akarnak beszélgetni, hogy a „ficsúr” szó sérti-e az önök méltóságát. Arról akarnak beszélni, hogy ki kinek az apja, nagyapja, felesége. Önök családfakutatással foglalkoznak. Lehet ezt csinálni, de mi lenne, ha kormányoznának? – tette fel a kérdést. Végezetül rátért a Karácsonyt Gergely főpolgármestert ért fideszes támadásokra, miszerint nem beszél elég jól angolul.

– Tarlós István meg sem tudott nyikkanni külföldi nyelven, önök most Karácsony Gergellyel foglalkoznak, hogy hogy beszél angolul. Hát jobban, mint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes! – zárta napirend előtti felszólalását Gyurcsány Ferenc.

Kövér László egy sóhajtás után közölte, hogy Dömötör Csaba államtitkárra „hárul a feladat” válaszolni Gyurcsány Ferencnek. Dömötör szólásra is emelkedett, és ő is a számmisztikával kezdett:

– Lehet, hogy Karácsony Gergely mozgalma nem is 99 százalék Gyurcsány és 1 százalék Karácsony, mint azt mi mondtuk, hanem Önnek van igaza, és 100 százalék Gyurcsány. Ezt láttuk az elmúlt napokban is – kezdte Dömötör, majd rátért a nyelvtudás kérdésére.

– Nem az a probléma, hogy valaki nem beszél valamilyen nyelvet, hanem az, ha valaki azt állítja, hogy beszéli, de utána lebukik – mondta az államtitkár, majd felsorolta a kormány különböző intézkedéseit a a 13. havi nyugdíj visszaépítésétől a Magyar Falu programig.

– Világos beszéd, hogy most kihívta Orbán Viktort, ez már nyílt küzdelem, nem a korábbi simlis magatartás. Ugyanakkor nem jó fejlemény, hogy 15 évvel az őszödi beszéd után még mindig Ön az ellenzék vezéralakja. Mákszemnyi okunk nincs azt hinni, hogy másképp viselkedne most, mint akkor – reagált Dömötör Csaba.

 blikk

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Újabb vonalon vezeti be a MÁV a meghökkentő közlekedési rendet

Csak akkor áll meg a vonat, ha van le- vagy felszálló utas. A Tatabánya-Oroszlány vonalon is bevezeti vasúttársaság a...

Átadták a díjakat: Ők az idei Prima Primissimák! .. Gratulálunk a kimagasló szellemi-, művészeti-, tudományos- és sporttevékenységhez!

Idén is tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány...

A hétvége időjárási előrejelzése: lesz havazás, lehűlés, napsütés, melegedés, .. szóval lesz minden, a frontérzékenyek szenvedni fognak..

Szombaton még lesz mindenféle csapadék, vasárnap már sok napsütés. Az Időkép előrejelzése szerint nyugat felől újra elkezd esni egyre több helyen...

Rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi Gödön

Rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi Gödön, vizsgálják a körülményeket – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken a...