28.3 C
Budapest
2022. augusztus. 12. péntek

Újjászületése napján ismét szolgálatban volt a megkéselt rendőr és az őt megmentő társa..

Dátum:

Megosztás:

Valóságos pokol volt a tavaly karácsony Lingvai Péter rendőr és kollégái számára. A fiatal férfi egy évvel ezelőtt élet-halál között lebegett, miután egy bedrogozott férfi megtámadta. Péter családja és barátai mellett talán hős társa, Szarvas Erika volt az, aki a legjobban várta, hogy a rendőr felépüljön és végre átölelhesse.

Senki sem gondolta volna, talán maga Péter és Erika sem, hogy idén decemberben ismét szolgálatban lesznek. Ez a karácsony azonban teljesen másképp telt számukra, mint a tavalyi.

“Tavaly karácsonykor, így dél tájban az összes budapesti, sőt, az összes magyar rendőr egy fiatal őrmester életéért aggódott. Tavaly ilyenkor, e tájban még az életéért küzdött” – kezdte megindító bejegyzésében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közösségi oldalán.

Még több bűnügyi hír, és baleseti hír!

Valóban, Péter olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy úgy tűnt, talán már nem éli meg karácsony napját sem. Családja, barátai, kollégái egy emberként imádkoztak azért, hogy felépüljön. Más nem maradt számukra, csak a remény, hogy Péter a végsőkig küzd majd az életben maradásért.

Tavaly szenteste napján riasztás érkezett az újpesti kapitányságra, hogy egy zavarodott férfi erőszakosan veri, rugdossa a társasházban a lakásajtókat. Lingvai Péter őrmester társával, Szarvas Erikával érkezett a helyszínre, ahol a bedrogozott férfi hirtelen rájuk támadt. Gyakorlatilag megfékezhetetlen volt, Pétert összesen tizenháromszor szúrta meg. Az őrjöngő támadót végül Erika állította meg azzal, hogy agyonlőtte, ezzel megmentve társa életét. A délegyházi férfi a helyszínen meghalt.

Pétert azonnal kórházba szállították, ahol életmentő műtéten estet át. Akkor még senki sem tudta, egyáltalán felébred-e. Pár nappal később, december 28-án már arról számoltunk be, hogy Pétert felébresztették az altatásból, január végén pedig már családja körében gyógyulhatott. Mindeközben kolléganője, Erika otthon próbálta feldolgozni a történteket.

Még több bűnügyi hír, és baleseti hír!

“A kórházban Erika volt az egyetlen, aki szóbeli engedéllyel látogathatott, hozott nekem bármit amire szükségem volt (…). Ő a társam, a barátom, sőt, most már – mondhatni – a testvérem, úgyhogy ez már túlmegy a barátságon” – nyilatkozta felépülése után Péter.

Ahogy a BRFK helyzetjelentésében is írta:” a két hős rendőr tavaly karácsonykor értünk, értetek, budapesti emberekért dolgozott.”

Peti újjászületése napján ismét szolgálatban volt, ahogy Erika is.

“Egy év alatt nagyon sok minden történt. A két fiatal most bent, a Teve utcában dolgozik, egyikőjük a bűnmegelőzési, másikuk pedig a kommunikációs osztályon. Például sokat ténykednek itt, a Facebook oldalunkon is. Jövőre egyetemre mennek. Nagyon megszerettük mindkettőjüket. Ők a mi hőseink!” – írta a BRFK egy évvel a történtek után.

A hős rendőrökről különböző fotókat is megosztottak. Láthatóan nagy élvezettel vetették bele magukat a munkába, sőt, Pétert még korcsolyatudását is megcsillogtathatta.

blikk

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Falusi Mariann trágárkodik, Hernádi Judit süketet játszik, Havas Henrik makog, Nagy Bandó mocskolódik – videó

Kikészült a Jobbik miatt a Heti Hetes – derült ki Bohár Dániel videójából, aki felhívta a balos művészeket,...

Erős UV-sugárzásra számíthatunk ma és a hétvégén

A sok napsütés mellett ismét erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, illetve időnként megnövekszik a fátyolfelhőzet is. Az ország nagyobb részén...

Fordulat: újra orosz pilóta fog vezetni az F1-ben

Az orosz állampolgársággal is rendelkező tartalékpilótáját, Robert Svarcmant izraeli színekben nevezi be két nagydíj első szabadedzésére a Ferrari. A...

Kabaré a köbön, ezt ne hagyd ki, én évek óta ezen röhögök – pocakos biztonsági őr fut a rabló után – videó

A bankból menekülő rablót egy kamerafelvétel is megörökítette. Ezen az látszik, hogy nejlonszatyorral a kezében egy fiatal férfi laza kocogással...
facebook