25.1 C
Budapest
2023. szeptember. 29. péntek

Újabb sokkoló részletek derültek ki a lelőtt ukrán repülő tragédiájáról – Az első rakéta becsapódása után még lehettek túlélők a fedélzeten

Dátum:

Megosztás:

A Franciaországba küldött fekete dobozból kinyert adatok szerint az ügy vizsgálói újabb információkkal tudnak szolgálni a katasztrófáról. Az ukrán repülőt először egy rakéta találta el, akkor még voltak túlélők, majd 25 másodperccel később egy újabb becsapódás következtében megsemmisült a teljes gép.

Irán elismerte, hogy a légvédelmük lőtte le a polgári repülőt tévedésből, miközben az ország és az Egyesült Államok között feszülő viszály a pattanásig kiéleződött. A gépen tartózkodó 176 személy mindegyike meghalt – írja a index.hu.

Az adatok szerint az első rakétát követően 25 másodperccel érkezett a második, ám a felvétel valójában 19 másodpercet mért ebből, mert a szerkezet meghibásodott. A végső pillanatig kitartó pilóták párbeszédéből kiderült, hogy az első becsapódás után 19 másodperccel még voltak túlélők, viszont a második találat során már nem készült felvétel, mivel nem volt rögzítés.

Az eset után az incidensben részt vett országok teljes körű vizsgálatot követeltek és tárgyalásba kezdtek Iránnal. Októberben várható a tárgyalások következő fordulója, amelyben a családok kártérítéséről szóló kérdések is tisztázódnak.

A borzalmat követő tüntetések miatt legalább húsz embert börtönöztek be: van, akit 20 évre ítéltek.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

How to see the Harvest Moon, the final supermoon of 2023, rise this weekend

The famous Harvest Moon — the final supermoon of 2023 — will be the first full moon of...

Erősemberek: Kontás Csaba élete első világbajnokságán bizonyított

A 14. helyet szerezte meg élete első világbajnokságán az U105 kilogrammban versenyző komáromi erősember, Kontás Csaba. A sportoló...

Szeptember 29. – A Szív világnapja

Tegyen azért, hogy megóvja szíve egészségét! A szívünknek is szüksége van a törődésre és a szeretetre. Ezért ugyanúgy ahogy...

Hizlalnak-e a sós nassolnivalók?

A legtöbb esetben értékes alapanyagokból készülnek a legkedveltebb nasik Budapest, 2023. szeptember 29.  – A sós nassolnivalókat előszeretettel fogyasztják...