1.1 C
Budapest
2023. december. 1. péntek

Újabb robbanások rázták meg a lengyel szénbányát, felfüggesztették a mentőakciót

Dátum:

Megosztás:

A pnióweki bányában történt szerdai baleset miatt két bányász és az őket kereső öt mentő is a föld alatt rekedt.

Az újabb metánrobbanások miatt azonban kilenc további mentő sérült meg, közülük négyen súlyosan. Ezért felfüggesztették a mentőakciót.

Újabb metánrobbanások történtek a Lengyelország déli részén fekvő Sziléziában, a Jastrzębiei Széntársaság (Jastrzębska Spółka Węglowa, JSW) pnióweki bányájában, így felfüggesztették a korábbi szerencsétlenség után a tárna mélyén rekedt hét ember mentését – közölte pénteken a vállalat igazgatója, melyről az MTI számolt be.

szerdán történt baleset következtében öten vesztették életüket és húsz sérültet szállítottak kórházba, közülük hatnak az állapota továbbra is kritikus.

Fotó: ZBIGNIEW MEISSNER / MTI/EPA

Az 1000 méteres mélységben történt első robbanások után két bányász maradt a föld alatt, majd egy újabb robbanás miatt az őket kereső öt mentő is lent rekedt.

Azóta kisebb szünetekkel folytatódott a mentőakció, melynek során az újabb metánrobbanás megelőzése érdekében kiegészítő szellőzőrendszert építettek a tárnában, és fokozatosan megközelítették a szerencsétlenség feltételezett helyszínét.

Csütörtök este óta azonban hét újabb robbanás is történt a bányában és kilenc további mentő sérült meg, közülük négyen súlyosan. Emiatt felfüggesztik a mentést és az érintett területet elszigetelik

– közölte Tomasz Cudny, a bányát birtokló JSW igazgatója, aki nagyon nehéznek nevezte az erről szóló döntést. Hozzátette, a körülmények miatt a mentőakció folytatása jelenleg lehetetlen a bánya érintett térségében. A föld alatt rekedt hét emberrel nem sikerült felvenni a kapcsolatot.

vg

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Piros riasztást is kiadhatnak – mutatjuk, hol tart legtovább az ónos eső

Budapesten kora délutánra lecseng a havazás, esőbe, majd ónos esőbe vált a csapadék halmazállapota. Budapesten is jégpáncélos területek...

Orbán Viktor: Magyarország nem vétózik, olyan, hogy vétó, nincs

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban feltett kérdésekre válaszolt. Szólt Ukrajna EU-csatlakozásának támogatásáról, a pénzügyi segítségről, a...

Miért jó szigetelőanyag a kőzetgyapot?

A kőzetgyapotot sokan csak homlokzati szigetelőként ismerik, pedig remek tulajdonságai miatt más szigetelési feladatot is elláthatunk vele. Aki csak...

Nászajándék ötletek, kifejezetten a közelgő ünnepek jegyében

A nászajándék ötletek valóban színes spektrumon mozognak, ám ebben az esetben talán épp a bőség zavara lesz az, ami...