27.2 C
Budapest
2022. augusztus. 10. szerda

Újabb részletek arról, hogyan vesz Magyarországtól gázt Szerbia

Dátum:

Megosztás:

Az ország az előleget már át is utalta.

Ahogy korábban írtuk, június 10-én, Szijjártó Péter belgrádi látogatásakor Magyarország és Szerbia minden eddiginél jelentősebb és széles körűbb energetikai megállapodást írt alá, amelynek része, hogy Szerbia Magyarországon keresztül vesz és nálunk tárol 500 millió köbméter gázt. Ezt október elsejéig nálunk tárolják, azután pedig napi 3-6 millió köbmétereres adagokban juttatják el Szerbiába.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Szerbia egyik legolvasottabb lapja, a Nova hírportál cikke alapján a Telex most azt írja, hogy a gázmennyiséget két magyar cégtől, az MVM-től és a MET-től vásárolják meg. Szinisa Mali pénzügyminiszter elmondása szerint Szerbia 250 millió euró előleget már át is utalt Magyarországnak az üzletért, július végén pedig újra fizetnek.

A szerbek októberben napi három millió köbméter felhasználására jogosultak, a téli hónapokban, vagyis novembertől februárig napi hatmillió köbméterhez juthatnak hozzá, márciusban pedig ismét napi három millió köbmétert igényelhetnek.

A szerbek a Banatski dvorban lévő tározó feltöltésével, a magyarországi tartalékkal, valamint az olcsónak számító orosz gázzal terveznek gazdálkodni télen. Mali arról is beszélt, hogy kínai barátaiknak köszönhetően szénhez is hozzájutnak, de nemcsak velük, hanem összesen 11 országgal akarnak szerződni, hogy legyen elég energiájuk.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Mint ismert, Szijjártó Péter korábban arról beszélt, hogy a MVM és a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség felhatalmazást kapott rá, hogy a piacon fellelhető forrásokból a meglévő hosszútávú szerződéseken felül vásároljon földgázt.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

infostart

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Elindultak a Széchenyi Hitelkártya programok!

Elindultak a Széchenyi Hitelkártya programok! Elindult a megújult Széchenyi Kártya MAX program, a konkrét hitelkérelmek benyújtására megnyílt a lehetőség...

Fellélegezhetnek a katások, új rendelettel segít a kormány

Az egyszerűsített közteherviselés hozzájárulás (ekho) mértéke 13 százalékponttal csökken. Az egyszerűsített közteherviselés hozzájárulás (ekho) mértéke 13 százalékponttal csökken, szeptembertől...

Biciklivel is érkezhetnek a betegekhez a magyar mentősök – szólj hozzá, mondd el a véleményedet te is!

Kerékpárral közlekedő mentősök teljesíthetnek szolgálatot a fővárosban, tudta meg a Népszava. A legfontosabb - és legérdekesebb hírek itt! Kattints...

Egy holland férfi felvásárolt egy egész falut Nógrádban

A holland Elroy Thümmler először bulizni jött Magyarországra, az ügynökségével sok hollandot hozott el az országba. A legfontosabb -...
facebook