2.2 C
Budapest
2023. február. 5. vasárnap

Újabb orvost tartóztattak le költségvetési csalás miatt – videó

Dátum:

Megosztás:

Még egy orvost letartóztattak abban az ügyben, amelyben gyógyászati segédeszközöket gyártó cégeket segítettek orvosok abban, hogy támogatásokat hívjanak le.

Ezzel a módszerrel több száz millió forintot igényelhettek vissza. Eddig 7 embert került rács mögé, egy ember pedig felügyelet alá. Az érintettek elfogásáról és a házkutatásról a rendőrség videót is tett közzé.

Ahogy azt már korábban megírtuk, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, a Nemzeti Védelmi Szolgálat és az Országos Kórházi Főigazgatóság másfél hónapos nyomozás után egy komplex bizonyítékrendszert állított össze.

A legfrissebb hírek itt!

Amely alapján eddig 8 embert gyanúsítanak azzal, hogy fiktív adatok alapján gyártattak le gyógyászati segédeszközöket, általában gyógycipőket, és megigényelték az azok után járó támogatást a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől.

A KIADOTT VÉNYEKEN OLYAN EMBEREK ADATAI SZEREPELTEK, AKIK NEM IS VOLTAK JOGOSULTAK A SEGÉDESZKÖZÖKRE.

helyszíni kép. FORRÁS: POLICE.HU

A gyanúsítottak szervezetten és összehangoltan követték el a különösen nagy, illetve jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalást, több ezer rendbeli különleges adatra elkövetett személyes adattal visszaélést és hamis magánokirat felhasználását. December 19-én elfogtak egy 50 éves, ortopdéust, aki a gyanú szerint tevékenyen részt vett a csalásban.

ÖSSZESEN 454 ALKALOMMAL ÍRT FEL HAMIS ADATOK ALAPJÁN VÉNYT. A LEGYÁRTOTT CIPŐK UTÁN DARABONKÉNT 50 EZER FORINTOT IGÉNYELT VISSZA, AMI ÖSSZESEN 22 MILLIÓ FORINT TÁMOGATÁST JELENT.

A budapesti férfit hajnalban lakásán fogták el a nyomozók. Átkutatták az otthonát és munkahelyét is, végül a laptopját és mobiltelefonját lefoglalták, emellett vagyonvisszaszerzési eljárás keretében zárolták a bankszámláit.

A korábbi esetekben azért rendeltek el letartóztatást, mert fennállt a szökés-elrejtőzés esélye, a bizonytás megnehezítés esélye és a bűnismétlés esélye. Ez alkalommal azt is hozzátették, hogy előfordulhat, hogy az orvos bizonyítékokat tüntetne el, mert amikor a társait őrizetbe vették, akkor erre adott utasítást az asszisztensének.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Visszavágott a Ferencváros a Bietigheimnak, és továbbjutott a BL-ben

Továbbjutott a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportköréből a Ferencváros, miután nagyon fontos találkozón begyűjtötte a két pontot a...

Elütött egy embert a metró, nem járt az M2-es

Deák Ferenc tér és a Déli pályaudvar között a baleset miatt pótlóbusz közlekedett. Az Infostart úgy tudja, hogy a...

Örökre eltűnhet az útlevél az életünkből

A biometrikus azonosításé lehet a jövő a papír alapú útlevelek helyett. A technológia és az adatbiztonság fejlődése révén ma...

41 centimétert billent meg a Balaton – fotók

A viharos szél "halmozta fel" a tó vizét az egyik oldalon. Az Időkép vette észre az Országos Vízjelző Szolgálat adataiban,...