16.1 C
Budapest
2023. március. 25. szombat

Újabb önkormányzatok álltak ki a Soros-tervvel szemben

Dátum:

Megosztás:

Csütörtökön újabb önkormányzatok álltak ki határozatban a Soros-tervvel és a bevándorlásszervező Soros-szervezetekkel szemben – hangzott el az M1 Híradójában.

Kép: kormany.hu

Habis László, Eger fideszes polgármestere úgy fogalmazott: a jövőért érzett felelősség miatt tűzték napirendre a kérdést. Hozzátette, a Soros-terv megvalósítása, a betelepítést szervező irodák telepítése a vidéki városokban kifejezetten ellentétes a nemzeti érdekekkel.

Elfogadta a debreceni közgyűlés is a Soros szervezetek elutasításáról szóló határozatot. Papp László, a város polgármestere azt mondta, a nyilatkozatot figyelemfelhívásnak is szánják. A piros vonal az illegális migráció támogatása. Azok a szervezetek, amelyek ebben kívánnak szerepet vállalni, azokkal az önkormányzat semmilyen kapcsolatot nem kíván fenntartani, és a tevékenységük nem kívánatos ebben Debrecenben és erről a helyiek nagy többsége is így gondolkodik – jegyezte meg.

Nógrád megye önkormányzata is elutasította a kötelező, felső korlát nélküli betelepítési kvóta végrehajtását és a „bevándorlásszervező irodák” létrehozását – közölte az önkormányzat elnöke. Skuczi Nándor hozzátette, a közgyűlés egyidejűleg kifejezte, hogy támogatja a kormány betelepítés megakadályozását célzó törekvéseit.

Kép: kormany.hu

Kötelezettségünknek érezzük, hogy hazánk és kultúránk védelme, állampolgáraink, családjaink biztonsága érdekében összefogásra buzdítsuk megyénk lakosait, településeit – fogalmazott az elnök, hozzátéve, a döntést kilenc igen szavazattal hozták meg, hat képviselő nem vett részt a szavazásban.

Hasonló tartalmú határozatot szavazott meg Szolnokon, Kaposváron és Szekszárdon is a képviselőtestület.

Továbbra is próbálkoznak a migránsok

Továbbra is folyamatosan próbálkoznak az illegális bevándorlók, hogy bejussanak Magyarországra – ezt mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 műsorában. Bakondi György hozzátette, idén eddig 650 migráns kísérelte meg a magyar határ illegális átlépését, ami időarányosan az elmúlt évi folyamatokkal azonos értéknek felel meg.

Bakondi György emlékeztetetett, a migránsválság kezdete óta megerősödött az illegális és tömeges bevándorlás megakadályozásának fizikai és jogi háttere, az úgynevezett Stop Soros jogszabálycsomag pedig ezeket az akadályokat bővítené tovább.

Kép: kormany.hu

A Stop Soros jogszabálytervezet-csomag célja Magyarország szuverenitásának védelme – mondta az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója az M1 csatornán. Kovács István kiemelte, a 21. századra a nemzetállamok szuverenitását nemcsak olyan klasszikus kihívások fenyegetik, mint a háború vagy az ügynöki tevékenység, hanem egy, a migrációt segítő globális hálózat is.

Az elemző hozzátette, a Stop Soros csomag annak a nemzeti konzultációnak a következménye, amelyen többen vettek részt, mint amennyien egy-egy választáson egy pártra szavaznak, vagyis pártpolitikán túlmutató az ügy.

Forrás: M1 Híradó

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Esti torna – videó

Egész héten tornásztunk, ma még lesz 16 perc, de a vasárnap szabad, .. holnap pihenünk! Átmozgató torna időseknek! -...

Esti mese – videó

Zelk Zoltán: Mese a legokosabb nyúlról - videó   Hirmagazin.eu

Mai filmünk: Mark Wahlberg főszereplésével – Orvlövész – videó

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) mesterlövész korábban a tengerészetnél szolgált, majd örökre hátat fordított a munkájának, miután árulás...

Azonnal frissítsd a Google Chrome-ot! Veszélyes hibákat találtak az alkalmazásban! A jelszavak is veszélyben lehetnek!

A Google figyelmeztetést adott ki a Chrome-felhasználónak, mert veszélyes biztonsági hibákat találtak a rendszerben. A szakértők összesen hét olyan...