23.5 C
Budapest
2022. augusztus. 15. hétfő

Újabb negyvennyolcezer adag gyermekvakcina érkezett Magyarországra..

Dátum:

Megosztás:

“Újabb 48 ezer adag, az 5–11 évesek oltásához szükséges Pfizer-szállítmány érkezett Magyarországra”

– tájékoztatott a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft., jelezve: a teljes védettség kialakulásához két dózis szükséges, az első és a második adag beadása között pedig 21 napnak kell eltelnie az 5–11 éves korosztályban is.

Mindenki ezt olvassa most!

Mint ismert, az első gyermekvakcina-szállítmány december 13-án érkezett Magyarországra, amely összesen 138 ezer adag, azaz 69 ezer gyermek oltására elegendő vakcinát tartalmazott. Az 5–11 éves, oltásra regisztrált gyermekeket jelenleg is az első vakcinaszállítmányból oltják a kórházi oltópontokon és a házi gyermekorvosoknál.

A tájékoztatás szerint azonban a hónap folyamán összesen 150 ezer Pfizer-vakcina érkezése várható: a kedden megérkezett 48 ezer adag mellett, január 11-én újabb 48 ezer, január 18-án pedig 54 ezer adag Comirnaty-vakcina érkezik Magyarországra. 

Ennek köszönhetően minden fennakadás nélkül folytatódhat az 5–11 évesek immunizálása, amelyhez folyamatosan nyitva van a regisztrációs és az időpontfoglaló honlap is. A gyermekek számára kialakított oltópont 77 kórházban működik Magyarországon, ahová előzetes internetes regisztráció és időpontfoglalás után lehet vinni a gyermeket.

Mindenki ezt olvassa most!

A Koronavírus.gov.hu tájékoztatása szerint a Vakcinainfó.gov.hu regisztrációs honlapon a szülők a gyermek adataival és a regisztrációnál korábban még nem használt e-mail-címmel rögzíthetik a jelentkezést. A regisztráció csak abban az esetben érvényes, ha a gyermek már betöltötte az ötödik életévét, egy e-mail-címről pedig csak egy gyermeket lehet rögzíteni. A regisztráció érvényesítése és a megadott adatok hitelességének ellenőrzése egy–három napot vehet igénybe. Az internetes időpontfoglalóban csak az érvényesen regisztrált szülők tudnak dátumot foglalni, ahová a gyermek tajszámával és születési dátumával tudnak belépni – magyarázták.

A kormányzati honlapon továbbá kiemelték, hogy a szülő a házi gyermekorvosnál is jelezheti, hogy szeretné a gyermekét beoltatni.

A házi gyermekorvosoknak kiadott szakmai ajánlás szerint – folytatták – az oltást először a krónikus betegségben szenvedő  gyermekek számára kell biztosítani. 

Ha ilyen gyermek nincs a praxisban vagy a szülők nem igénylik a krónikus beteg gyermek oltását, akkor az oltóanyag várakozás nélkül beadható az egészséges gyermeknek is. Minden 5–11 éves gyermek oltható, ha a szülő kéri és az oltásnak nincs ellenjavallata. Akut, lázas betegség esetén az oltás ellenjavalt – tették hozzá.

Mindenki ezt olvassa most!

Borítókép: Beoltanak egy fiút a Pfizer–BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina gyerekek oltására alkalmas változatával Szekszárdon (Fotó: MTI/Kiss Dániel)

magyarnemzet

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón, és ezütérmes a csapatban! Gratulálunk a kimagasló sportteljesítményhez!

Milák Kristóf címét megvédve aranyérmet nyert 100 méter pillangón vasárnap a római úszó Európa-bajnokságon. A szám olimpiai ezüstérmese és...

Légtérellenőrzés ma délután

Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az augusztus 20-i légibemutató előkészítéseként - közölte...

Tömegkarambol tegnap az M7-esen, akik a Balaton felől autóztak, későn értek haza..

Az útinform tegnap, a baleset után felhívta a közlekedők figyelmét arra, hogy aki teheti, a Balatonvilágos csomópontnál hajtson...

Megszólalt a magyar erdők felelőse: így dől el a fák sorsa

Az erdészeti, a természetvédelmi hatóság és a nemzeti parkok szakemberei a fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelet módosítása után is...
facebook