24.8 C
Budapest
2023. május. 29. hétfő

Újabb negyvennyolcezer adag gyermekvakcina érkezett Magyarországra..

Dátum:

Megosztás:

„Újabb 48 ezer adag, az 5–11 évesek oltásához szükséges Pfizer-szállítmány érkezett Magyarországra”

– tájékoztatott a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft., jelezve: a teljes védettség kialakulásához két dózis szükséges, az első és a második adag beadása között pedig 21 napnak kell eltelnie az 5–11 éves korosztályban is.

Mindenki ezt olvassa most!

Mint ismert, az első gyermekvakcina-szállítmány december 13-án érkezett Magyarországra, amely összesen 138 ezer adag, azaz 69 ezer gyermek oltására elegendő vakcinát tartalmazott. Az 5–11 éves, oltásra regisztrált gyermekeket jelenleg is az első vakcinaszállítmányból oltják a kórházi oltópontokon és a házi gyermekorvosoknál.

A tájékoztatás szerint azonban a hónap folyamán összesen 150 ezer Pfizer-vakcina érkezése várható: a kedden megérkezett 48 ezer adag mellett, január 11-én újabb 48 ezer, január 18-án pedig 54 ezer adag Comirnaty-vakcina érkezik Magyarországra. 

Ennek köszönhetően minden fennakadás nélkül folytatódhat az 5–11 évesek immunizálása, amelyhez folyamatosan nyitva van a regisztrációs és az időpontfoglaló honlap is. A gyermekek számára kialakított oltópont 77 kórházban működik Magyarországon, ahová előzetes internetes regisztráció és időpontfoglalás után lehet vinni a gyermeket.

Mindenki ezt olvassa most!

A Koronavírus.gov.hu tájékoztatása szerint a Vakcinainfó.gov.hu regisztrációs honlapon a szülők a gyermek adataival és a regisztrációnál korábban még nem használt e-mail-címmel rögzíthetik a jelentkezést. A regisztráció csak abban az esetben érvényes, ha a gyermek már betöltötte az ötödik életévét, egy e-mail-címről pedig csak egy gyermeket lehet rögzíteni. A regisztráció érvényesítése és a megadott adatok hitelességének ellenőrzése egy–három napot vehet igénybe. Az internetes időpontfoglalóban csak az érvényesen regisztrált szülők tudnak dátumot foglalni, ahová a gyermek tajszámával és születési dátumával tudnak belépni – magyarázták.

A kormányzati honlapon továbbá kiemelték, hogy a szülő a házi gyermekorvosnál is jelezheti, hogy szeretné a gyermekét beoltatni.

A házi gyermekorvosoknak kiadott szakmai ajánlás szerint – folytatták – az oltást először a krónikus betegségben szenvedő  gyermekek számára kell biztosítani. 

Ha ilyen gyermek nincs a praxisban vagy a szülők nem igénylik a krónikus beteg gyermek oltását, akkor az oltóanyag várakozás nélkül beadható az egészséges gyermeknek is. Minden 5–11 éves gyermek oltható, ha a szülő kéri és az oltásnak nincs ellenjavallata. Akut, lázas betegség esetén az oltás ellenjavalt – tették hozzá.

Mindenki ezt olvassa most!

Borítókép: Beoltanak egy fiút a Pfizer–BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina gyerekek oltására alkalmas változatával Szekszárdon (Fotó: MTI/Kiss Dániel)

magyarnemzet

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Így fenyegetőznek az ukránok

Az ukrán ellentámadás még nem kezdődött el, de holnap, holnapután vagy egy hét múlva megindulhat Olekszij Danilov, az...

Fél „falat”-nak sem elég ez az egy adag fagyi, Japánban lehet kapni és átszámítva 2,2 Millió Ft az ára..

A világ legdrágább fagylaltjainak megkóstolásához mélyen a zsebébe kell nyúlnia az embernek. Cikkünkben bemutatjuk a világ legdrágább fagylaltjai, illetve...

A végsőkig küzdött: Szomorú részletek a keresésről! – A MOUNT EVEREST lesz SUHAJDA SZILÁRD végső nyughelye..

Talán már nincs is olyan ember az országban, aki ne hallott volna Suhajda Szilárd szívszorító drámájáról. A magyar hegymászót...

Magyar animációs filmé a rövidfilmes Arany Pálma

Buda Flóra Anna francia-magyar koprodukcióban készült 27 című animációs filmje nyerte el szombat este a legjobb rövidfilmnek járó...