-1.4 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Újabb NAV-os akció, eredményes elfogás! Gratulálunk!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Luxusautók, százmilliók, ingatlanok tucatjai: őrült vagyon a csalással gyanúsított szolnoki ügyvédnél, aki Portik üzlettársaival is összeakadt..

Egy hatmilliárdos költségvetési csalás miatt is nem sokára a bíróság elé áll társaival együtt V. Tamás szolnoki ügyvéd, akit emellett uzsorázással, zsarolással és adócsalással is gyanúsítanak..

A jogászról pár napja írtuk meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye alapján, hogy több százmillió forint értékben árult Németországból behozott Porschékat, BMW-ket, Mercedeseket és Ferrarikat, ám a gyanú szerint az adásvételek után nem fizetett adót. A férfit emellett egy másik csalási ügy érintettje is, melyben hamarosan elsőfokú ítélet születhet.

Mindenki ezt olvassa most!

A nemrég letartóztatott szolnoki ügyvédnek korábban is voltak érdekes dolgai. 2013-ban például meg akarta szerezni Portik Tamás üzlettársainak Rózsadombon található autótelepét, de végül nem sikerült neki. Egy évvel később a nemet mondó vállalkozók ellen eljárás indult, ugyanis V. Tamás a rendőröknek azt állította, hogy a telep bérlői tartoznak neki 30 millió forinttal.

A csalási ügyben a volt olajosok gyanúsítottak, majd vádlottak lettek. Jelenleg zajlik az első fokú tárgyalás. Az eljárásra rálátó informátorunk állítása szerint V. Tamás által állított dolgokkal kapcsolatban egyre inkább felmerül a kérdés, valóban minden úgy történt-e, ahogyan azt az ügyvéd állította?

Az eljárások keresztezik egymást

Ezt a büntetőeljárást szintén megemlítik egy olyan iratban, amely a húspápának nevezett üzletemberrel, Piero Pinivel és társaival – köztük a szolnoki ügyvéddel – szemben hatmilliárd forintos költségvetési csalás miatt folyó ügyben keletkezett.

Ebben a dokumentumban az szerepel, hogy V. Tamás egy értekezletnek nevezett találkozón egy pénzmosási ügy érintettjeivel érzékeltette, hogy sok mindent el tud intézni. Így például azt, hogy jelen legyen a gyanúsítottak kihallgatásán annak ellenére, hogy nem ő a védőjük. Megjegyezte, hogy meg fogja oldani, hogy bent legyen úgy, hogy a rendőr nem fogja beleírni a jegyzőkönyvbe, és ő olyan lesz, mint egy szellem. El fogja mondani, amit kell, és utána távozik.

Az ügyvéd és a hatóság összejátszásának tűnő dolog miatt – mint a sajtóban már megjelent – a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) már tavaly óta vizsgálódik. Lapunk megkeresésére a KNYF szóvivője, dr. Kovács Katalin azt közölte, hogy a korrupciós bűncselekmény miatti nyomozásnak, amely felderítési szakban van, még nincs gyanúsítottja.

Luxus, csillogás, hanyag öltözködés

„Az ügyvéd számlájáról közel 600 millió forintot foglaltak le, van vagy százötven ingatlana, mindig luxusautókkal járt, 20-30 is volt neki egyszerre; Ferrari, Bentley, Lamborghini sorakozott a garázsában. Milliárdos volt, de képes volt kétmillió forintra rámenni és közben úgy nézett ki, mint aki a Gólya áruházból öltözik” – vázolta fel V. Tamás életstílusát informátorunk.

V. Tamás egy további ismerőse is megerősítette lapunknak, hogy az ügyvéd nagy lábon élt. Az illető beszámolt arról, hogy a gyanúsítottnál megtartott házkutatáson több nagy értékű járművet foglaltak le. Hozzátette, hogy V. Tamás anyjánál is szétnéztek a hatóság emberei és onnan is volt mit elvinniük, többek között egy Ferrarira is rátették a kezüket.

V. Tamás a költségvetési csalás miatt folytatott eljárásban – ebben V-éket azzal gyanúsítják, hogy munkaerő-kölcsönzés kapcsán nem fizettek meg adókat és járulékokat – úgy nyilatkozott a személyi körülményeiről, hogy havi nettó jövedelme egymillió forint, vagyona pedig annyira jelentős, hogy nem tudja felsorolni, szó van ingatlanokról, üzletrészekről, gépjárművekről, illetve értékpapírokról is. A nyomozás során lefoglaltak az ügyvédnél több luxusautót és egy Princess V40S motoros kishajót.

Úgy tudjuk, hogy a férfi egy tartozás ellenében egy helikoptert szeretett volna megkaparintani, de ez nem jött neki össze. És hogy a nyomozó hatóság gyanúja szerint milyen szinten űzte az ügyvéd az uzsorázást, jól jelzi a hivatalos iratokban szereplő megjegyzés arra vonatkozóan, hogy egy 42,5 millió forintról szóló kölcsön az ügyvéd által kiszabott kamatok miatt a törlesztés idejére 150 millió forintra kúszott fel.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...

Eddig is rovarokat ettünk, legfeljebb nem tudtunk róla

Hatalmas felhördüléssel fogadta a hazai közvélemény az Európai Bizottság két januári döntését, melyek értelmében a gyártók az EU-ban...