0.4 C
Budapest
2023. november. 30. csütörtök

Újabb migrációs hullám fenyegeti Európát

Dátum:

Megosztás:

A görög szigetek gyakorlatilag megteltek migránsokkal, egyre nehezebben kezelik az országban a helyzetet.

Korábban Olaszországon volt nagy a migránsnyomás, most a görög szigetek kapják a javát, idén tízezer fővel több migráns érkezett ide, mint Olaszországba. Kép: ATV

A migrációs hullámok olyanok, mint a tenger. Van, amikor apály van, van, amikor dagály – mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő az M1 Ma reggel című műsorában. A szakértő szerint jelenleg az látható, hogy valamennyire nőtt a Törökországból Görögországba érkező migránsok száma.

A görög szigetek megteltek

A problémát viszont az okozza, hogy sokan a szigetekre mentek, ahol ezt egyre kevésbé tudják kezelni – tette hozzá. A szakértő szerint arról sem szabad megfeledkezni, hogy közeleg a turistaszezon, így a szigetek vezetői és a görög kormány között van némi ellentét, a szigetek ugyanis elvárnák, hogy minél gyorsabban vigyék el onnan a menekülteket. Sok sziget gyakorlatilag megtelt, több menekültet már nem tudnak fogadni – tette hozzá.

Kis-Benedek József szerint egyre érdekesebb kérdés Törökország szerepe a helyzetben. Egyrészt a törökök már gyakorlatilag elköltötték a helyzet kezelésére Európától kapott mintegy hárommilliárd dollárt, de közben már újabb hárommilliárd sorsáról döntenek rövidesen, így a törököknek nem érdeke felmondani a megállapodást.

Másrészt pedig a Görögországba érkező migránsok között egyre nagyobb számban jelennek meg törökök is, akik a helyi belpolitikai helyzet miatt akarják elhagyni országukat és Európába költözni – mondta.

Sok afgán érkezik

A szakértő szerint egyre többen jönnek Mianmarból, Vietnamból, Pakisztánból. Ugyanakkor megindultak a repülőjáratok Belgrád és Irán között, így ha nem is nagy számban, de ezen az útvonalon is érkeznek. Az Iránból jövők között pedig nagyon sok afgán is van.

Kis-Benedek József hangsúlyozta, elsősorban a nyárnak köszönhető, hogy 30 százalékkal többen érkeznek Olaszországba. A helyzetet azonban bonyolítja, hogy az olasz hatóságok egyre keményebben lépnek fel az illegális bevándorlókkal szemben. Ráadásul egyre többen érkeznek olyanok, akik eredetileg máshonnan indultak el, de jelenleg Tunéziában várják a továbbindulás lehetőségét – tette hozzá.

Forrás: M1 Ma reggel, MTI

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

PET-palack visszaváltás: Nemcsak lehetséges, kötelező is!

BUDAPEST (2023. november 29.) – Jövő év elejétől kötelező PET-palack visszaváltás lép életbe Magyarországon, ami talán érdemben hozzájárulhat...

Megszabadulna fölösleges kilóitól?

Fogyjon velünk lemondások nélkül! A lakosság nagy része küzd súlyfelesleggel, ami egyrészt esztétikai probléma, de sokkal inkább egészségügyi, hisz súlyos...

Álmodozó kényelem – útmutató a stílusos és kényelmes pizsamák kiválasztásához nők számára

Az alvás minőségének javítása érdekében ügyelj arra, hogy a hálószobában ne csak friss levegő legyen. Igaz, hogy az...

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...