2.3 C
Budapest
2023. március. 23. csütörtök

Újabb megdöbbentő részletek a Soroksári úti halálos tragédiáról: brutálisan gyorsított a BMW-s – képek, videó

Dátum:

Megosztás:

Egy nagyon rövid, mindössze alig 80 méternyi területen gyorsíthatott fel százra az a fiatal BMW-s, aki aztán egy családanya kocsijának csapódott frontálisan szenteste napján – tudta meg a forrásmédia..

www.facebook.com/watch/?v=4712394215513624

Az áldozat, a gyermekes édesanya nem élte túl a balesetet, azonnal meghalt. Ahhoz, hogy a fiatal férfi ilyen sebességre gyorsítson fel, egy speciális autóra van szükség, és persze arra, hogy végig padlógázzal menjen. Mivel az autója legalább másfélszer olyan nehéz, mint, amit az áldozat vezetett, a nőnek esélye sem volt, hogy életben maradjon.

Az áldozat családja teljesen összeroppant, miközben a balesetet okozó fiatal a rokonaival tölthette a karácsonyt. És valószínűleg a börtönt is megússza, a gyakorlat ugyanis azt mutatja, hogy a hasonló esetekben a bíróság felfüggesztett börtönre ítéli a vétkes sofőrt.

Újabb részleteket tudott meg a forrásmédia, a szenteste napján tragédiáról. Ami eddig is biztos volt, hogy a két autós frontálisan ütközött, az ütközés pedig olyan erejű volt, hogy a balesetben egy 47 éves, kétgyermekes családanya azonnal meghalt.

Az már a legelején biztos volt, hogy a balesetet a BMW-s fiatal okozta, azzal, hogy nagyon gyorsan ment, valószínűleg nyári kereket használt, és elvesztette az uralmát a kocsija felett, áttért a szemközti sávba, ahol egyenesen belecsapódott a szabályosan érkező autóba.

INFORMÁCIÓINK SZERINT A BMW-S PADLÓGÁZZAL INDULT EL MIUTÁN A LÁMPA ZÖLDRE VÁLTOTT A SOR ELEJÉRŐL A SOROKSÁRI ÚTON, ÉS EGY ALIG NYOLCVAN MÉTERES SZAKASZON KÖZEL SZÁZRA GYORSÍTOTT FEL, VAGYIS VÉGI PADLÓGÁZZAL MENT.

Ekkor történt a karambol.

FORRÁS: MTI/MIHÁDÁK ZOLTÁN 

„Egy túlmotorizált, vagyisegy komoly teljesítményű autó, egy speciális futóművel, jó gumikkal, ez alatt a 80-100 méter alatt, akkor akár 100 km/h-ra is felgyorsulhat. De egy kevésbé sportos BMW is, minden gond elérheti a 70-80-at akkor, ha végig folyamatosan gyorsít.De az egy lényeges dolog, hogy teljesen pontos értékeket, csak a helyszínen rögzített adatok, a járművek pontos ismerete alapján lehet mondani” – mondja Magyarország egyik legismertebb igazságügyi gépjárműszakértője, Melegh Gábor.

A karambolok során, nagyon fontos, hogy az abban érintett autók milyen tömegűek.

EBBEN A BALESETBEN, AZ SZINTE BIZTOSNAK TŰNIK, HOGY A KARAMBOLT OKOZÓ BMW LEGALÁBB A MÁSFÉLSZERESE A MÁSIK AUTÓNAK.

Ez pedig, ahogy Melegh Gábor mondja, azt jelenti, hogy másfélszer akkora igénybevételt kellett elszenvednie a másik autóban ülő sofőrnek.

VAGYIS A NŐT PONT MÁSFÉLSZER AKKOR ÜTÉS ÉRTE A KARAMBOL SORÁN, MINT A FIÚT.

Ahogy arról többször írtunk, a BMW a karambol előtt információink szerint szitálni, vagyis ide-oda kacsázni kezdett. Ezt három dolog okozhatta:

  • az, hogy a fiú nagyon gyorsan indult el,

  • hogy nagy valószínűséggel nyári kerekeket használt,

  • és hogy az út csúszós volt.

A nőnek nagyon kis esélye volt arra, hogy túlélje a balesetet. Bizonyos paraméterek mellet, egy ilyen balesetnél sajnos még a biztonsági öv, és a légzsák sem segít

– mondja a szakember.

FORRÁS: MTI/MIHÁDÁK ZOLTÁN

Ahogy arról tegnap írtunk, a fiatal férfi sokakat felháborító módón a karácsonyt családjával tölthette, míg a nő családja teljesen összetört. A kisfia, aki, pont a karácsonyfát díszítette, amikor a rendőrök a szörnyű hírrel megérkeztek, képtelen volt a saját otthonában aludni, rokonokhoz vitték. A nő férje, és a lánya a tragédia után a Tényeknek beszélt elsőként.

„A 80-as évek végéig, a halálos közúti baleset gondatlan vétsége esetén a bírói gyakorlat többségében végrehajtandó szabadságvesztést alkalmazott, még közismert és köztiszteletben álló emberek is ültek börtönben, zömében Tökölön. Tekintettel arra, hogy ezek a balesetek büntetőjogilag gondatlan cselekedetnek minősülnek, a bírói gyakorlat a felfüggesztett szabadságvesztés felé mozdult egy idő után. Az én tapasztalatom az, hogy ezt is szabják ki általában, kivéve a kirívóan durva KRESZ- szabályok megsértése esetén. Ilyen volt, amikor egy fiatal lányt és annak barátját gázolta el egy autós Cegléd belvárosban, úgy, hogy 153-mal szágoldott. A lány azonnal meghalt, a barátja maradandó sérüléseket szenvedett” – mondta el az Origónak Borbély Zoltán közlekedési szakjogász.

Forrásmédia: Origo

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Hegyek között – amerikai romantikus dráma – videó

A fotóriporter Alex és a sebész Ben útja Boise városának repterén keresztezi egymást. Alex az esküvőjére, Ben pedig...

Esti torna – videó

Mozogj többet, élj tovább! Esti torna - videó Hirmagazin.eu

Esti mese – videó

Jó éjszakét gyerekek! Esti Mese A kiskakas gyémánt félkrajcárja - népmese Hirmagazin.eu

Közel a harmadik világháború (reméljük nem lesz (szerk..)): amerikai bombázókat fogtak az orosz határon..

"2023. március 20-án a Nyugati Katonai Körzet légvédelmi erőinek szolgálatban lévő radarjai két, az Orosz Föderáció államhatárának irányába...