28.9 C
Budapest
2022. augusztus. 9. kedd

Újabb medvetámadás Székelyföldön

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Egy hónap alatt ez már a harmadik medvetámadás Székelyföldön. Hétfő este Kissolymos határában egy nyájra vigyázó juhászra támadt a vadállat.

Újabb medvetámadás! A kép illusztráció. Kép: www.hirmagazin.eu
Újabb medvetámadás! A kép illusztráció. Kép: www.hirmagazin.eu

Az áldozat könnyebben megsérült és azt mondta: csak a szerencsének és a kutyáinak köszönheti az életét. A férfit szerdán délután kiengedték a kórházból. Romániában az utóbbi időben több veszélyes medvét is ki kellett lőni.

Gyerkó Szabolcs hétfő este éppen a rá bízott nyájat terelgette a Székelykeresztúr közelében fekvő Kissolymos határában, amikor az egyik bokorból előugrott egy medve. Bár könnyebb sérülésekkel megúszta, azt mondta, többé nem vállal juhászkodást.

Újabb medvetámadás! A kép illusztráció. Kép: www.hirmagazin.eu
Újabb medvetámadás! A kép illusztráció. Kép: www.hirmagazin.eu

Valószínűleg a Kissolymoson támadó medvét megpróbálják majd kilőni. Fazekas Attila, a székelykeresztúri Hubertus Vadásztársulat igazgatója elmondta: tavaly négy medve kilövését kérelmezték, amelyből a szakminisztérium kettőt jóváhagyott.

A medve szigorúan védett nagyragadozó, vadászata ezért tilos. Bár Romániában a túlszaporulat miatt tavalyelőttig mintegy ötszáz példányt lőttek ki évente, mára teljesen betiltották a medvevadászatot, azóta csupán az emberre veszélyes egyedekre adnak kilövési engedélyt.

Forrás: M1 Híradó

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Rémálom! Aranyérmes lett volna, de elszabadult a hímtagja! .. – videó – (18+)

Alberto Nonino, a 18 éves olasz tízpróbázó nagyon szerencsétlenül járt egy futóversenyen, amit akár meg is nyerhetett volna. Történt...

Kijev arroganciája bizalmatlanságot szül Nyugaton

A kijevi vezetés kritizálta az Amnesty International jelentését, követeli az uniós segély következő részének átutalását, valamint a tajvani...

Ezért kiváló sport a jégkorong a mentális fejlődéshez

Ezért kiváló sport a jégkorong a mentális fejlődéshez Nemcsak a testünket, a pszichénket is fejleszti. A jégkorongra a legtöbben olyan...

Putyin népszerűbb, mint valaha

Töretlen Vlagyimir Putyin támogatottsága – derült ki a függetlenként számontartott Levada Központ legfrissebb közvélemény-kutatásából. Július végén készített felmérésük...
facebook