23.3 C
Budapest
2022. augusztus. 8. hétfő

Újabb két álmentős céget leplezett le a Ripost! Betegszállító maffia működik Budapesten

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Nem egyetlen álmentős „cég” veszélyezteti a betegeket!

A Ripost újabb, engedély és megfelelő feltételek nélkül betegszállítást kínáló hirdetésekre bukkant. Utánajártunk és kiderült: a fővárosban valóságos maffia működik, különböző néven és mentőautóval hirdetve – de a hirdetésben a telefonszám azonos.

Nem a ripost által leleplezett Sürgősségi Betegszállítás Szent Borbála az egyetlen álmentő. Több olyan fizetős betegszállító dolgozik Budapesten, aminek nincs engedélye, szakszerű személyzete és az előírásoknak megfelelő betegszállító autója. Több olyan mentő fut, amin csak fantázianév van és olyan is, amin semmiféle azonosító felirat nem olvasható. Sőt, a legmerészebbek az eredeti német felirattal furikáznak. Az emberek csak azt látják, hogy mentő, és ez nagyon megtévesztő, hiszen akkor derül ki, hogy alkalmatlan a betegellátásra, amikor éles helyzetbe kerül, például egy balesetnél kellene segíteni vagy rosszul lesz a szállított beteg.

A Gábriel leselejtezett Ford mentővel jár

Betegszállítás Gábriel – ilyen néven hirdeti magát a Facebookon egy fizetős mentő. De a Szent Borbálához hasonlóan nem szerepel a céginfóban, sem a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő szolgáltatói listáján. Aki tulajdonosnak mondja magát, nem rendelkezik egészségügyi végzettséggel. Egy leselejtezett Ford mentőautót vett meg, ami 15 éves, noha 13 évesnél idősebb autót nem szabad mentőként és betegszállításra használni.

A rendszám alapján lekérdeztük a kocsi adatait. Kiderült: lefoglalás hatálya alatt áll, vagyis a tulajdonosának nem fizetett tartozása van. Ennek ellenére a tulajdonosa névjegyeket osztogat a kórházak várótermében, így szerez fuvart.

Ugyanott hívható az Alfa, ahol a Szent Borbála

Alfa Speciális Mentőszolgálat néven hirdeti magát egy másik álmentős a közösségi médiában és van weblapja is, de ilyen nevű cég sincs a cégjegyzékben. Állítólagos vezetője hol Kálmán, hol Krisztián néven mutatkozik be. A rendőrség körözte korábban lopás miatt.

Az oldalukat böngészve igen érdekes dologra bukkantunk: szó szerint ugyanazzal a szöveggel hirdeti magát, mint a Szent Borbála, sőt, még a telefonszám is ugyanaz. Facebook hirdetésén német feliratú mentő szerepel, rendszám nincs rajta.

A ripost több más gyanús szolgáltatót és hiányosan feliratozott mentőautót is talált, de csak azokat neveztük meg, amelyeknél meggyőződtünk arról, hogy nem áll mögöttük legális és valós vállalkozás.

ripost, Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Gyönyörű nő lett Geronazzo Mária! .. Szerinted is?

Maria Geronazzot azóta jegyzi a celebvilág, amióta plasztikáztatta arcát. Ennek nagy részét felduzzasztott ajkai foglalják el. Ha nem is...

Kapaszkodjatok meg! Jakab követői szerint a Jobbik frakciójának tagjai megélhetési politikusokká váltak (Jakab még a frakció tagja)

A Nép Pártján szerint a Jobbik vezetősége és frakciója megélhetési politikusokból áll. A dolog szépséghibája: jelenleg Jakab Péter...

További elsőajtós felszállós buszok jönnek, szombaton a 7-es..

Bliccelés kizárva, most már egyre több lesz azoknak a buszoknak a száma a fővárosban, ahol az első ajtón...

Hat hengerrel is halhatatlan – Mercedes-Benz 250 (1971) veteránteszt – képek

Elnyűhetetlen technika egyszerű, de harmonikus csomagolásban, igényes futóművel és minőségi kidolgozással: az „állólámpás Merci" mércének számított új korában,...
facebook