15.6 C
Budapest
2022. október. 3. hétfő

Újabb agresszív fenyegetést kapott Szerbia az ukrán képviselőtől, Olekszij Honcsarenkótól – videó

Dátum:

Megosztás:

A Twitteren úgy fogalmazott, az ukránok készek katonákat küldeni Koszovóba, hogy megvédjék az ottani albánokat a szerbek jelentette fenyegetéstől. Honcsarenko szerint Szerbia Oroszország trójai falova Európában, és agresszív háborúra készül

– írta a V4NA.

Ukrán katonákkal állítaná meg „Putyin trójai falovát”

Mindössze néhány órával azt követően, hogy Koszovóban konfliktus tört ki a szerbiai dokumentumok elfogadása kapcsán, az ukrán képviselő, Olekszij Honcsarenko máris határozott, fenyegető üzenetet küldött Szerbiának. A közösségi oldalán azt írta, hogy

„AMENNYIBEN SZERBIA MEGTÁMADJA KOSZOVÓT, NEKÜNK MEG KELL VÉDENÜNK A KOSZOVÓIAKAT. UKRAJNA KÉSZEN ÁLL CSAPATOKAT KÜLDENI A HELYSZÍNRE. SZERBIA IGYEKSZIK AGRESSZÍV HÁBORÚT INDÍTANI, PUTYIN MÓDSZERÉT KÖVETVE. MINT MÁR MONDTAM, SZERBIA PUTYIN TRÓJAI FALOVA EURÓPÁBAN. A HÁBORÚ SZÖRNYŰ, TÖRTÉNJEN BÁRHOL A VILÁGON”.

Olekszij Honcsarenko néhány órával később már egy Kosovska Mitrovicában készült videót is megosztott. A felvételen jól hallható a légvédelmi sziréna, mely vasárnap este szólalt meg a koszovói városban. És bár a településen nem történt összecsapás, a konfliktusnak csak egy sérültje volt, és a szerb Védelmi Minisztérium megerősítette, hogy katonáik nem léptek Koszovó területére, az ukrán képviselő igyekezett az ukrajnaihoz hasonlítani a mitrovicai állapotokat:

 „AZ UKRAJNAI VALÓSÁG, MELYBEN ÖT HÓNAPJA ÉLÜNK, MOST KOSZOVÓBA IS MEGÉRKEZETT. MI TUDJUK, MILYEN ÍGY ÉLNI. AZT AKARTUK, HOGY VÉGET ÉRJEN A HÁBORÚSKODÁS, NE HOGY ÚJAK INDULJANAK. A VILÁGNAK MEG KELL ÉRTENIE, HOGY A HÁBORÚKÉRT OROSZORSZÁG, PUTYIN ÉS A »SZÖVETSÉGESEIK« A FELELŐSEK.”

Honcsarenko tweetjeire korábban a szerb államfő is reagált

Az ukrajnai képviselő már korábban is bírálta Szerbiát. Július közepén a következő szöveget osztotta meg a közösségi oldalán:

„SZERBIÁT, AZ ELNÖKÉVEL EGYÜTT BIZTOSAN NEM FELEJTJÜK EL. ÉRDEKES LESZ NÉZNI A HATMILLIÓ LAKOSÚ SZERBIÁT, VALAMINT ANNAK A VÁGYÁT, HOGY AZ EU TAGJA LEGYEN. ÚGY GONDOLOM, HOGY HORVÁT TESTVÉREINKKEL EGYÜTT FIGYELNI FOGUNK ÉS EMLÉKEZÜNK. AZ ÁTNEVELÉS FOLYAMATA NEHÉZ ÉS KELLEMETLEN LESZ A SZERBEK SZÁMÁRA, DE MEG TUDJUK CSINÁLNI.”

FORRÁS: V4NA

Erre akkor a szerb államfő, Aleksandar Vucic, újságírói kérdésre válaszolva, annyit mondott: „Az ukrán népnek a legjobbakat kívánom, a horvátok meg a saját dolgaikkal foglalkozzanak.”

A belügyminiszter ennél pragmatikusabban válaszolt. Mint fogalmazott, Szerbiát nem fogják átnevelni azok, akik Ante Pavelic (a horvát usztasa mozgalom alapítója, a második világháború során a náci Németország által fenntartott Független Horvát Állam vezetője) és Stepan Bandera (a nyugat-ukrajnai nemzeti mozgalom kiemelt személyisége, az Ukrán Nacionalisták Szervezetének vezetője) követői.

orifo nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ne csodálkozz, ha elmegy az áram

A Portfolio több olvasója is e-mailes megkeresést kapott, amikben gyakoribb áramszüneteket jelez előre működési területén az E.ON Csoporhoz...

Megsérült a gát Verespatakon, elrendelték a kilakoltatást

Erdély: Sérülést észleltek egy halastó gátján az erdélyi Verespatakon, és mivel egyelőre nem sikerült leereszteni a vizet, vasárnapra...

Zelenszkij: Limant teljesen megtisztították az orosz megszállóktól

A Donyeck megyei Liman városát teljesen megtisztították az orosz megszállóktól - jelentette be Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap délutáni...

Átverték a nyugdíjasokat – rendőrségi videó

Magukat a nyugdíjbiztosító munkatársának kiadva csaltak ki pénzt a gyanú szerint. Budafoki rendőreink azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket...