2.2 C
Budapest
2023. február. 5. vasárnap

Új termelésütemezési rendszer Magyarországon

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2015 03 14 150631

Egy japán termelésüzemeltetési rendszert vezet be a magyar piacon a digitális gyártási megoldások forgalmazásával foglalkozó Graphit Kft. A nagyjából 4000 panelt tartalmazó Asprova szoftver a hatékony termelést, így a költségek optimalizálását segíti.
hirdetés

A gyártási hatékonyság kulcsfontosságú eleme a termelés megtervezése, annak biztosítása, hogy a gyártási lépések a megfelelő sorrendben, a megfelelő időben, és a megfelelő paraméterekkel (gépek, műszakok, dolgozók, stb.) történjenek. Ennek megoldására szolgál a termelésütemezés.

A termelésütemezés felelős a napi termelés tervezéséért, figyelembe véve számos paramétert, az erőforrásokat, a műszakokat, a rendeléseket, stb.

A Graphit Kft. már évekkel ezelőtt felismerte, hogy a digitális gyártás nagyon fontos eleme a termelésütemezés, így talált rá az Asprova rendszerére, amely Japánban lett kifejlesztve, és ott 50 százalékos piaci részesedésre tett szert. A rendszer a helyi sajátosságoknak megfelelően a lean gyártásra, az erőforrások hatékony kihasználására, és a köztes készletek minimális szinten tartására fókuszál.

Az Asprova egyik nagy erőssége az ütemezés sebessége. Jellemzően egy átlagos gyár ütemezését a hatékony adatkezelésnek köszönhetően másodpercek, vagy percek alatt el lehet végezni. A kapott eredmény jól áttekinthető nézetekben jelenik meg, az ütemezéshez szükséges idő lineárisan nő.

A nézetek közül a leggyakrabban használt a megrendelések szerinti nézet. Ebben a nézetben lehet látni, hogy mely rendelések készíthetők el határidőre, melyek azok a rendelések, amelyek esetleg csúsznak. A másik fontos nézet az erőforrások szerinti nézet. Erőforrásként definiálhatók a gépek, készülékek, és akár a dolgozók is. Az erőforrás nézetben látható, hogy az egyes gépek mikor melyik rendelésen dolgoznak.

Az Asprova esetében nagyon fontos az adatok feltöltése. A termelés ütemezése a rendelések alapján történik. Emellett szükség van a folyamat lépések és a folyamat paraméterek definiálására. Az adatok megadhatók a könnyen áttekinthető táblázatos nézetben, vagy beolvashatók tetszőleges adatforrásból is.

Az Asprova követi a raktárkészletek alakulását is, így a beszerzés számára biztosítani tudja azokat az információkat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a gyártás számára az alapanyag minden esetben a megfelelő időben rendelkezésre álljon.

Az Asprova rugalmasságának köszönhetően alkalmas műszakonként, naponta, vagy tetszőleges időtartamra történő ütemezésre. Jól használható árajánlat készítési fázisban is, a rendelkezésre álló kapacitás ellenőrzésére és foglalására.

A rendszer gyorsan bevezethető. A termelés ütemezés finomhangolásához nem szükséges programozni, a nagyszámú – felhasználói felületről elérhető – paraméterrel a legkomplexebb feladatok is megoldhatók.

Forrás: gyártástrend; Kép: Google;

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Visszavágott a Ferencváros a Bietigheimnak, és továbbjutott a BL-ben

Továbbjutott a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportköréből a Ferencváros, miután nagyon fontos találkozón begyűjtötte a két pontot a...

Elütött egy embert a metró, nem járt az M2-es

Deák Ferenc tér és a Déli pályaudvar között a baleset miatt pótlóbusz közlekedett. Az Infostart úgy tudja, hogy a...

Örökre eltűnhet az útlevél az életünkből

A biometrikus azonosításé lehet a jövő a papír alapú útlevelek helyett. A technológia és az adatbiztonság fejlődése révén ma...

41 centimétert billent meg a Balaton – fotók

A viharos szél "halmozta fel" a tó vizét az egyik oldalon. Az Időkép vette észre az Országos Vízjelző Szolgálat adataiban,...