2.3 C
Budapest
2023. március. 23. csütörtök

Új NAV-feketelista: Kozsó és a Baby Sister együttes egykori tagja is rajta van

Dátum:

Megosztás:

Rajtuk kívül Bróker Marcsinak, Portik Tamásnak és Zuschlag Jánosnak is komoly adótartozása van.

Kép: Blikk

Ismerős nevekre bukkant a napi.hu, amikor átnézte az adóslistákat, vagyis azoknak a személyeknek a listáját, akik komolyabb összeggel tartoznak a NAV-nak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2018. első negyedéves listáinazoknak a neve szerepel, akiknek 180 napon keresztül folyamatosan fennálló adótartozása meghaladja a 10 millió, a nem magánszemélyeknél pedig a 100 millió forintot. Illetve van egy lista azokról is, akik jelentős összegű adóhiánnyal rendelkeznek. Ők azok, akikkel szemben a NAV az első negyedévben jogerőre emelkedett határozatban magánszemélyeknél 10 millió, más adózóknál 100 millió forintot meghaladó összegű adóhiányt állapított meg.

NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal). Kép: Hirmagazin.eu
NAV. Kép: Hirmagazin.eu

A listán a lap szerkesztősége 3015 név között megtalálta többek között Kozsónak, azaz Kocsor Zsoltnak, a volt Baby Sister lányegyüttes egyik tagjának, Hertelendy Klárának,

az ismét bűncselekmény gyanújába került volt politikus Zuschlag Jánosnak, a többmilliárdos károkozással vádolt karcagi álbrókernek, Dobrai Sándornénak (Bróker Marcsi), és a fegyházbüntetését töltő egykori nagyvállalkozó Portik Tamásnak is a nevét.

A lap azt írja, a listán sok külföldi név is szerepel, melyek közül a legtöbb kínai, olyanok, akik magyar lakcímre vannak bejelentve. Valamint külföldi – főként ukrajnai, szerb és romániai – lakóhellyel rendelkező emberek.

Kijött az első negyedéves nagyadós lista is, ezen 98 magánszemély és cég van felsorolva. Ők összesen közel 30 milliárd forinttal (13,7 milliárd forint adóhiány és 15,5 milliárd forint jogkövetkezmény, azaz kamat és bírság) tartoznak.

Ez a tavalyi évhez képest jelentős csökkenés, hiszen 2017 első negyedévében kétszer nagyobb összeget, 62 milliárd forintot követelt az adóhatóság a nagyadósoktól.

Eddig a legnagyobb idei adóhiányt a budapesti székhelyszolgáltatós címre bejegyzett Optic Object Kft.-vel szemben állapította meg a NAV, tőlük 1,6 milliárd forintot, és 1,4 milliárd forint kamatot és bírságkövetelést várnak. Magánszemélyek közül a legnagyobb adóhiányt a budapesti Huszpán Csabánál állapította meg az adóhatóság, 650 millió forintot. Ezt még 1,3 milliárd forint kamat és bírság is kiegészít.

Forrás: napi.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Hegyek között – amerikai romantikus dráma – videó

A fotóriporter Alex és a sebész Ben útja Boise városának repterén keresztezi egymást. Alex az esküvőjére, Ben pedig...

Esti torna – videó

Mozogj többet, élj tovább! Esti torna - videó Hirmagazin.eu

Esti mese – videó

Jó éjszakét gyerekek! Esti Mese A kiskakas gyémánt félkrajcárja - népmese Hirmagazin.eu

Közel a harmadik világháború (reméljük nem lesz (szerk..)): amerikai bombázókat fogtak az orosz határon..

"2023. március 20-án a Nyugati Katonai Körzet légvédelmi erőinek szolgálatban lévő radarjai két, az Orosz Föderáció államhatárának irányába...