27.9 C
Budapest
2023. szeptember. 28. csütörtök

Új lengyel boltlánc tarolná le Magyarországot..

Dátum:

Megosztás:

A Half Price egy lengyel eredetű boltlánc, ami mögött Európa egyik legnagyobb cipőkereskedője és gyártója áll, ami nem más, mint a CCC.

A boltlánc 2021 tavaszán debütált anyaországában Lengyelországban, ahol rövid időn belül 13 üzletre növelték a számukat. A lengyel indulást követően nem sokkal Magyarországon is üzletet nyitottak, még 2021 augusztusában, amit azóta még kettő követett.

Mi az a Half Price?

A Half Price egy lengyel márka, ami a CCC tulajdonához tartozik. A Half Price egy úgynevezett Off-price modellre épül, ami azt takarja, hogy márkás és/vagy dizájner cuccokat lehet megvásárolni akciósan. Olyan ez körülbelül, mint egy outlet. A vásárlóknak itt régebbi kollekciókra, visszaküldött vagy raktárakban maradtak ruhákra kell gondolni, amit a Half Price gyakorlatilag kiárusít.

Hány Half Price bolt van Magyarországon?

Magyarországon immár 3 bolttal van jelen a lánc, kettő Budapesten és egy Miskolcon.

Mit lehet kapni a Half Price-ban?

A Half Price-ban márkás és dizájner cuccokon kívül rengeteg minden mást is lehet vásárolni. De a szortiment fő részét klasszikus ruhadarabok jellemzik. Emellett azonban rengeteg minden más csecsebecsét is lehet kapni, például a lakás és otthon részlegen az étkészlettől kezdve, a konyhai kiegészítőkön, textíliákon, lakberendezési és szabadtéri termékekig.

Kik a versenytársak?

Látva a Half Price szortimenjét, ahol a ruhák mellett, seprűt, ajtótámaszt, meg plüsstigrist is lehet venni, joggal juthat sokak eszébe a Pepco, a KiK vagy éppen a Magyarországon szinten nagyon új TEDi. Utóbbi esetében egyébként Magyarországon 4 bolt van, viszont KiK-ből valamivel kevesebb mint 100, Pepcóból pedig 223. Jól látható tehát, hogy azért az üzletszámok alapján igencsak egyenlőtlen lenne versenyt hirdetni, de hosszú távon biztosra vehető, hogy ezek a cégek egyértelműen egymás vetélytársaiként határozzák meg magukat.

Érdekesség, hogy a Pepco szintén egy lengyel cég, nem csoda, hogy ott van belőle a legtöbb, szám szerint 1 227 bolt, szemben például a TEDi-vel vagy a KiK-kel, amik német láncok, és utóbbiból az anyaországban valamivel kevesebb mint 2600, előbbiből 1838 található.

Mit tudhatunk a hátországról?

A hazai Half Price a CCC égiszi alatt működik, az oldaluk üzemeltetője is a CCC Hungary Shoes Kft. Ügyvezetője pedig ugyanaz az Hódi Sándor, aki a CCC Hungary Shoes-nak is. A CCC Hungary Shoes-nak 2020. január 01. – 2020. december 31. között valamivel több mint 328 milliós nyeresége volt, 2021 februárja és 2022 januárja között viszont már valamivel több mint 471 és fél millió forint. Ami majdnem 150 millióval több mint a korábbi évben. Összehasonlításképp a Pepco adózott eredménye 2021-ben 8 milliárd, a KiK-é 1,3 milliárd volt.

Címlapkép: Facebook
penzcentrum

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ukrajna állig felfegyverkezik – több ezer kilométer lőtávolságú rakétákhoz juthat

Az ukrán hadsereg eddigi legmasszívabb csapásait a krími célpontok és az orosz Fekete-tengeri flotta ellen mérte. A sugár...

Győr Rally Metabond szemmel

Élménybeszámoló az Országos Rally Bajnokság helyszínéről Szerző: Metabond 2023. szeptember 8-10. között a HUMDA Országos Rally Bajnokság keretén belül került...

Kate Hudson, Matthew McConaughey – Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt – videó

How to Lose a Guy in 10 Days - amerikai-német romantikus vígjáték Andie Anderson a Nőmérő Magazin újdonsült rovatvezetője,...

„Hajrá, Gelencsér Ferenc!” – Orbán Viktor a TikTokon is bíztatta a Momentum elnökét (VIDEÓ)

Mint ismert, a Momentum-elnök mikrofonja bekapcsolva maradt a legutóbbi parlamenti felszólalása után. Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla,...