34.1 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Új jelképeket kap Salgótarján várossá válása századik évfordulóján

Dátum:

Megosztás:

Salgótarján idén ünnepli várossá válásának századik évfordulóját, a centenárium alkalmából polgármesteri lánccal és városkulccsal bővítik az önkormányzati jelképek körét, az eddig is használt zászlót és címert kiegészítve

– döntött csütörtökön a város közgyűlése.

Fekete Zsolt polgármester (Salgótarján, Szeretem! Egyesület – DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd, Tarjáni Városlakó Egyesület) az ülésen ismertette: Európa legtöbb városában és számos magyarországi településen is többszáz éves hagyomány, hogy a mindenkori városbíró vagy polgármester a fontosabb események idején városvezetői szimbólumot visel a nyakában.

A polgármesteri lánc nem egyszerű dísz, hanem jelképe a város közösségének, annak átadása egyben a mindenkori beiktatások része és a folytatólagosság jelképe – tette hozzá.

A rendelet értelmében a díszdobozban tárolt láncot kizárólag a polgármester viselheti nemzeti ünnepeken, a képviselő-testület alakuló- és ünnepi ülésein, kitüntetések átadásán, külföldi delegáció ünnepélyes fogadásán, továbbá azokon a kiemelkedő jelentőségű vagy ünnepi rendezvényeken, amelyeken a város képviseletében vesz részt.

A lánc egyik medálja Magyarország, a másik Salgótarján címerét tartalmazza, körben a Salgótarján alapítva 1922 felirattal. Ezt a város jellegzetes épületeinek rajzolatai veszik körül. A medált koronát formázó bástyafal-részletek keretezik, amelyek a Salgótarjánt körülvevő várakat szimbolizálják. Ugyanezek az elemek jelennek meg a városkulcson is.

A Salgótarján megyei jogú város címerének, zászlajának alapításáról és használatának rendjéről szóló önkormányzati rendeletet egyhangúlag módosították a képviselők.

A rendelet kimondja, hogy a polgármesteri láncot és a városkulcsot ünnepélyes keretek között a leköszönő polgármester adja át a hivatalba lépő új polgármesternek a közgyűlés alakuló ülésén.

hirado

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Isten akkor küldi el hozzád a lelki társadat, amikor készen állsz igazán szeretni, nem akkor, amikor te akarod

Isten nem küldi el hozzád a lelki társadat, amíg a szíved valóban készen nem áll a találkozásra. Szeretünk hinni...

DIE WELTWOCHE: Visszatérhet a magyar Aranycsapat? – YouTube videó, az Aranycsapat legeredményesebb VB-szerepléséről

Frank Furedi magyar-kanadai író, társadalom-kutató és a Canterbury-i Kenti Egyetem szociológia emeritus professzora úgy látja, hogy a magyar...

Ezt eddig nem tették a kirakatba: aki ebbe a csoportba tartozik, ősztől négyszeres díjat fizet a gázért, de az áram is brutálisan drágul!

Aki kikerül a rezsicsökkentett díjszabás alól, annak a jelenlegi ár többszörösét kell kicsengetnie. A kormány két hete hozott rendeletet...

Alekosz brutálisan beleszállt a visszatérésre készülő Joshi Bharatba: „Mégis, miféle értéket akar képviselni? Olyat, amiben megmutatja, hogyan kell tönkretenni egy boldog családot?”

Ahogy arról médiánk is beszámolt, Joshi Bharat Palik László Hova tűnt? című műsorának adott interjújában bejelentette, fél éven...