10.5 C
Budapest
2024. február. 24. szombat

Új 30 ezer forintos érmét dobott piacra a Magyar Nemzeti Bank! Petőfi Sándor arcmását viseli a kibocsátott emlékérme..

Dátum:

Megosztás:

Névértékén fizetni is lehetne vele, de hát ki használná fizetőeszközként, amikor limitált példányszámban került legyártásra?!

Április 11-én bocsátja ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az idei év egyik talán legjobban várt emlékérméjét, a 200 évvel ezelőtt született Petőfi Sándornak és a 175 évvel ezelőtt kitört 1848-1849-es forradalomnak és szabadságharcnak emléket állító különleges pénzeket – számolt be a bank360.hu.

 Az április 11-i forgalomba hozás nem véletlen, ez a dátum ugyanis A magyar költészet napja.

Az érmét kétféle változatban szerezhetik meg a gyűjtők és a befektetésként vásárlók. A tükörfényes ezüst változat 30 ezer forintos névértéken kerül forgalomba, ebből összesen 6 ezer darabot vernek.

A legfrissebb hírek itt!

A színesfémből készült, selyemfényű verzió 7500 forintba kerül majd, és 8 ezer példány lesz belőle. Mindkét pénzérme nagy méretű, 52,5 milliméter lesz az átmérőjük.

Így néz ki az új magyar pénz
Forrás: MNB

Az érmék egyik oldalán a költő arcképe látható majd, a másikon a Nemzeti dal első sorai olvashatók – írja a mandiner.hu

Az emlékérmékkel elméletben vásárolni is lehet, de nem érdemes a boltokban ezekkel fizetni, hiszen idővel a limitált sorozatok értéke várhatóan emelkedik majd.

A legfrissebb hírek itt!

Petőfi nem most kerül először magyar pénzre. A papír 10 forintoson is szerepelt egykor, ezzel először 1947. július 25-étől lehetett fizetni. A petőfis bankjegyet 1992. szeptember 30-án vonták ki a forgalomból.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Egy nagyon megható film a mindennapos küzdeni akarásról és küzdelemről – A boldogság nyomában – videó

Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé. Bár...

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5%

2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest lényegében nem változott, 4...

Van élet 1 millió dollár alatt?

Újraformálódik a startup piac.. A változásra az inkubátoroknak is reagálni kell Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a...

Kijevbe utazott Ursula von der Leyen a háború évfordulója alkalmából, már nagyon várja a találkozást a ukrán elnök és az EB elnöke!

Kijevbe utazott az Európai Bizottság elnök. e a háború évfordulója alkalmából. Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen...