17.4 C
Budapest
2022. május. 24. kedd

Ugyanabban a fegyházban ül a Burka család

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Hiába tagadta ki apja, ifjabb Burka Ferenc (42) és nagyapja, idősebb Burka Ferenc (63) a tékozló fiút, Burka Richárdot (23), mégis újra találkoztak. Az apa, a fia és unokája útja nem akárhol keresztezte egymást: a sátoraljaújhelyi fegyházban.

Mint ismert, idősebb és ifjabb Burka Ferenc minden idők legnagyobb kártérítését kapta 2005-ben, miután bizonyíték hiányában felmentették őket egy szentmargitai emberölés vádja alól. Addigra mindketten hat évet töltöttek a rács mögött, ezért az apának az államtól 20 millió, fiának pedig 25 millió forint kártérítés járt. Tavaly viszont ugyanazért a gyilkosságért perújítást rendeltek el, melyben a Debreceni Ítélőtábla jogerősen bűnösnek találta a két Burkát. Az apát 9, a fiát 7 és fél év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

Burka Ferencet először elengedték, sőt kártérítést is kapott, mert tévesen vádolták de az unoka vallomása alapján újra lecsukták /Fotó: Virág Márton Burka Ferencet először elengedték, sőt kártérítést is kapott, mert tévesen vádolták de az unoka vallomása alapján újra lecsukták /Fotó: Virág Márton

– A koronatanú Ricsi volt, a testvérem fia. Apuék hiába voltak ártatlanok, Ricsi vallomása alapján zárták őket fegyházba – panaszolta a Blikknek Burka Szabina. – Pedig a tárgyalásuk idején Ricsit Németországban emberölésért elítélték, mert 80 késszúrással megölt egy prostituáltat. A múlt héten felhívott apu, tőle tudom, hogy Ricsit hazahozták Németországból, ugyanabba a fegyházba került, csak Ricsi a második emeleten tölti a 7 év 8 hónapig tartó büntetését, apu és a bátyám pedig az elsőn, egy közös zárkában.

Szabina szerint nem kell aggódni, apja és a bátyja nem állnak bosszút Ricsin, amiért rács mögé juttatta őket.

– Apu egy hatfős zárkában ül együtt a bátyámmal, jól viselkednek odabent, rengeteg dicséretük van. Szerintem Ricsinek elég büntetés az, hogy odabent mindenki tudja, ő juttatta rács mögé az apját és a nagyapját. Nincs neki ott becsülete – vélte Szabina.

A börtönben ünnepelte a születésnapját

Burka Richárd a börtönben töltötte a 23. születésnapját. Az édesapja és a nagyapja nem köszöntötte fel. Viszont az édesanyja a Facebookon küldte el a születésnapi jókívánságait, pedig pontosan tudja, a fia jó ideig nem fogja elolvasni.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

3 érv, hogy miért a faktoringot érdemes választanod vállalkozóként

2022-ben talán minden eddiginél fontosabb, hogy vállalkozóként alternatív pénzügyi megoldásokat is eszköztárunkba emeljünk. A vállalkozói hitelek egyre drágábbak, és...

Rendkívüli bejelentés: Háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány – videó

Háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/505480614638923 Facebook Hirmagazin.eu

Kidobták a szülei, ezért akart öngyilkos lenni a fiú Margit-hídon

Fináncz Dominik szerda délután munka után sétált hazafelé, amikor meglátta a Margit híd korlátjába kapaszkodó fiatalt. Zsigereiben érezte, hogy...

Kevesebb és drágább lesz idén a hazai görögdinnye: akár 40 százalékkal is többet fizethetünk érte, mint tavaly

Az importverseny viszont idén várhatóan valamivel kevésbé szorítja majd a hazai dinnyetermelőket, hiszen az extrém magas üzemanyagárak miatt...