15.8 C
Budapest
2023. június. 1. csütörtök

Ugyanabban a fegyházban ül a Burka család

Dátum:

Megosztás:

Hiába tagadta ki apja, ifjabb Burka Ferenc (42) és nagyapja, idősebb Burka Ferenc (63) a tékozló fiút, Burka Richárdot (23), mégis újra találkoztak. Az apa, a fia és unokája útja nem akárhol keresztezte egymást: a sátoraljaújhelyi fegyházban.

Mint ismert, idősebb és ifjabb Burka Ferenc minden idők legnagyobb kártérítését kapta 2005-ben, miután bizonyíték hiányában felmentették őket egy szentmargitai emberölés vádja alól. Addigra mindketten hat évet töltöttek a rács mögött, ezért az apának az államtól 20 millió, fiának pedig 25 millió forint kártérítés járt. Tavaly viszont ugyanazért a gyilkosságért perújítást rendeltek el, melyben a Debreceni Ítélőtábla jogerősen bűnösnek találta a két Burkát. Az apát 9, a fiát 7 és fél év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

Burka Ferencet először elengedték, sőt kártérítést is kapott, mert tévesen vádolták de az unoka vallomása alapján újra lecsukták /Fotó: Virág Márton Burka Ferencet először elengedték, sőt kártérítést is kapott, mert tévesen vádolták de az unoka vallomása alapján újra lecsukták /Fotó: Virág Márton

– A koronatanú Ricsi volt, a testvérem fia. Apuék hiába voltak ártatlanok, Ricsi vallomása alapján zárták őket fegyházba – panaszolta a Blikknek Burka Szabina. – Pedig a tárgyalásuk idején Ricsit Németországban emberölésért elítélték, mert 80 késszúrással megölt egy prostituáltat. A múlt héten felhívott apu, tőle tudom, hogy Ricsit hazahozták Németországból, ugyanabba a fegyházba került, csak Ricsi a második emeleten tölti a 7 év 8 hónapig tartó büntetését, apu és a bátyám pedig az elsőn, egy közös zárkában.

Szabina szerint nem kell aggódni, apja és a bátyja nem állnak bosszút Ricsin, amiért rács mögé juttatta őket.

– Apu egy hatfős zárkában ül együtt a bátyámmal, jól viselkednek odabent, rengeteg dicséretük van. Szerintem Ricsinek elég büntetés az, hogy odabent mindenki tudja, ő juttatta rács mögé az apját és a nagyapját. Nincs neki ott becsülete – vélte Szabina.

A börtönben ünnepelte a születésnapját

Burka Richárd a börtönben töltötte a 23. születésnapját. Az édesapja és a nagyapja nem köszöntötte fel. Viszont az édesanyja a Facebookon küldte el a születésnapi jókívánságait, pedig pontosan tudja, a fia jó ideig nem fogja elolvasni.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Világsztár hegedűművész Budapesten péntek este

Egy varázslatos nyitókoncert, Dohnányi Ernő Ünnepi nyitánya, melyet anno Budapest 50. évfordulójára írt, Daniel Lozakovich világsztár hegedűművész a...

Összefüggést találtak az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség és a méhnyakrák között

Összefüggést mutattak ki az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség és a méhnyakrák kialakulása között a Semmelweis Egyetem...

Összeverekedtek a Roma- és Sevilla-szurkolók Zuglóban, több ember kórházban

Hét lengyel férfit állítottak elő a rendőrök azután, hogy két foci szurkolótábor egymásnak esett Zuglóban. Többen meg is sérültek....