7.1 C
Budapest
2023. március. 28. kedd

Úgy esszük az antibiotikumot, hogy nem is tudunk róla

Dátum:

Megosztás:

Rengeteg antibiotikumot eszünk úgy, hogy nem is akarjuk: a levágott állatok húsa is teli lehet gyógyszerekkel! Mivel mértéktelenül faljuk az antibiotikumokat, azok már egyre kevésbé hatnak. A nyugati sajtó félreverte a harangokat: gyógyíthatatlan betegségeket okozó „szuperbaktériumok”fenyegetik az embereket.

A botrány Németországban robbant ki: egy felmérés szerint a német lakosság 79%-a fél attól, hogy árt az egészségére az antibiotikumos hús, és 68%-uk biztos abban, hogy a húsüzemekben trükköznek a gyógyszerekkel.

Úgy esszük az antibiotikumot, hogy nem is tudunk róla

Kiderült, hogy a félelem nem alaptalan: a Németországban felírt összes antibiotikum háromnegyedét állatok kapják, és csak egynegyedét az emberek! A helyzet Magyarországon is hasonló: egy felmérésből kiderül, hogy Magyarország Európában a harmadik helyen áll az 1 kiló állati termék előállításakor a legtöbb antibiotikumot használó országok listáján.

Úgy esszük az antibiotikumot, hogy nem is tudunk róla 1

Az állattenyésztő gazdaságokban olyan antibiotikumokat is adnak az állatoknak, amellyel az embereknél az agyhártyagyulladást, a súlyos tüdőgyulladást vagy más komoly betegséget kezelnek.

A legnagyobb gond, hogy az antibiotikum-maradványok később bekerülhetnek az emberek szervezetébe a húson, tejen, tojáson keresztül. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az, hogy antibiotikum van a húsokban, ugyanolyan veszélyes, mint egy halálos világjárvány kitörése, mégpedig azért, mert így az orvos által emberi használatra felírt gyógyszerek már nem lesznek elég hatékonyak.

A hatékony antibiotikumok hiánya ugyanolyan komoly biztonsági fenyegetés, mint egy hirtelen felbukkanó halálos betegség vagy járvány kitörése

– mondta Tedros Adhanom, a WHO vezetője.

Ugyanakkor az emberek átlagmagasságának a növekedéséhez is hozzájárulhatnak a nagyüzemi állattartás körülményei. Az uniós antibiotikum-riadó mellett a világcégek ráadásul ki is játsszák a szabályokat, és ugyanez igaz Ázsiára és Latin-Amerikára is: ott a legenyhébbek a szabályok.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Szégyen, ahogy kinéz Berki Krisztián sírja: megszólalt az édesanyja

Közel tizenegy hónapja, hogy Berki Krisztián tragikus hirtelenséggel elhunyt ferencvárosi otthonában, ám végső nyughelyére még mindig nem került...

EU: „2035-től minden eladott új autónak nulla szén-dioxid-kibocsátásúnak kell lennie”..

Az Európai Unió egy új törvény betartatására készül, amely előírja, hogy 2035-től minden eladott új autónak nulla szén-dioxid-kibocsátásúnak...

Háború a budapesti társasházban: „Ezek szárnyas patkányok”

Valóságos harci állapot van abban a XXII. kerületi társasházban, ahol egy bácsi mindennap eteti ablakából a galambokat, ezzel...

„EZ MAGA A POKOL! egy perc alatt tűnt el!” – Százak keresik a viharban eltűnt 6 éves Gergőt!

Százak keresik már közel egy napja azt a 6 éves autista kisfiút, aki otthonról tűnt el a szélviharban....