23.6 C
Budapest
2024. május. 19. vasárnap
HomeFőhírekKülföldTüntetnek a kötelező oltás ellen Bécsben: sokan maszk nélkül vonulnak a tömegben...

Tüntetnek a kötelező oltás ellen Bécsben: sokan maszk nélkül vonulnak a tömegben – fotók

A rendőrség szerint mintegy 15 ezer ember gyűlt össze szombaton a bécsi Heldenplatzon tartott gyűlésen. A jobboldali FPÖ vezetője, Herbert Kickl ellenállásra szólított fel a februártól tervezett kötelező védőoltás ellen.

Az ellenzéki vezető azt mondta, hogy ez az intézkedés, valamint a be nem oltott személyek határozatlan idejű bezárása „az emberiség elleni támadás”. „Ez a kormány szadista módon viselkedik” – mondta támogatóinak a jobboldali populista.

Ausztriában holnaptól véget ér az országos zárlat, óvatos nyitásra készülnek, de a tervek szerint februártól kötelezővé teszik a koronavírus elleni oltást felvenni mindenkinek, akinek egészségügyi állapota ezt lehetővé teszi.

A kormány az öt parlamenti pártból négynek a támogatását élvezi a kötelező oltás bevezetése. Súlyos büntetésekkel sújthatják azokat, akik megtagadják az oltást. A fertőzések száma egyébként jelentősen csökkent a szigorítások hatására, ráadásul az oltási arányt is sikerült megnövelni.

Az elmúlt hetekben már több nagy tüntetés is volt Bécsben a kormány víruspolitikája ellen. Mindegyik tüntetésen több mint 40 000 ember vett részt.


Galéria

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem