25.1 C
Budapest
2023. szeptember. 29. péntek

Túlélte a rákot, több műtéten is átesett, mégis visszatért – Így él most Cserhalmi György – videó (teljes film: Seveled)

Dátum:

Megosztás:

Cserhalmi György visszavonultan él vidéki otthonában, Kékkúton.

Színpadon évek óta nem állt, ám kedd este, a Színikritikusok gáláján Életműdíjat kapott, amit az Örkény István Színház deszkáin vett át. Bár bot segítségével, nehézkesen, de annál nagyobb örömmel lépett közönség elé.

Cserhalmi György bottal állt színpadra, hogy megköszönje a díjat és a kollégák ovációját / CZCserhalmi György bottal állt színpadra, hogy megköszönje a díjat és a kollégák ovációját / Fotó: Czerkl Gábor

Cserhalmi Györgyről köztudott, hogy évek óta betegeskedik, megküzdött a rákkal, 2017-ben pedig térd-, majd gerincműtéten esett át. Azóta nem állt színpadon, a közönség csak néhány filmszerepben láthatta, illetve néhány előadásban rendezőként működött közre. Tavaly úgy tűnt, végre újra színházban játszik, miután elvállalta az Antigonéban Teiresziasz, a jós szerepét a Radnótiban, de nem sokkal a márciusi premier előtt lefújták a bemutatót a színész egészségi állapota miatt.

– Nem megyek színpadra többet. A Radnótiban elvállaltam egy bemutatót, de jött ez a kemo maradvány, ami miatt elment a hangom. Ez még 2-3 évig eltart, emiatt adtam vissza. Tudni kell befejezni, de persze nehéz – fogalmazott nemrég a színész DTK: Elviszlek magammal című műsorában.

Erről Te sem maradhatsz le!

Kedd este azonban megtört a jég, ha csak néhány percre is, de ismét színpadra lépett, hogy átvegye a Színikritikusok Életműdíját. Cserhalmi nem a közönség soraiból, hanem a függöny mögül lépett ki, így kerülve el a lépcsőzést. A hetvennégy éves színész ugyanis nehezen mozog, most is csak botja segítségével lassú, bicegő léptekkel érkezett meg, tanítványai pedig szorosan követték. Ám mindez mit sem változtatott azon a mérhetetlen szereteten, amellyel a közönség fogadta: vastapssal és hatalmas éljenzéssel. Mindeközben a színpadon szorosan öleltek diákjai, ő pedig meghatódva élt meg minden pillanatot.

Tanítványai kísérték színpadra, akiket boldogan ölelt magához /-CZTanítványai kísérték színpadra, akiket boldogan ölelt magához /Fotó: Czerkl Gábor

– Nagyon régen álltam színpadon, most eléggé izgulok. Gratulálok minden díjazottnak nagy szeretettel. Szeretnék köszönetet mondani a színházaknak. Debrecen, Veszprém, Budapesten Katona, Radnóti, Újszínház és a többi. Annyira jó volt egy olyan nemzedék tagjának lenni, amely a háború óta először tudta, hogy mit akar, és nemcsak tudta, de meg is valósította. Ezt az emléket viszem magammal – mondta köszönőbeszédében Cserhalmi, akit az azt követő fogadáson is hatalmas örömmel és szeretettel fogadtak rég nem látott kollégái.

Erről Te sem maradhatsz le!

A Blikk szeretett volna néhány szót váltani Cserhalmival, aki annyit mondott: az elmúlt öt évben semmit nem csinált, ami szerinte említésre méltó lenne. Ám lapunknak korábban elárulta, ezt egyáltalán nem bánja.

– Jó érzés arra ébredni, hogy nem kell este színpadra mennem, megtanulni hetven oldalt, lehet felelőtlennek lenni, ez azért kicsit felemelő. Nem is kicsit. Nagyon ki lehet bírni ezt az állapotot, de a szakma még érdekel, nem égtem ki, nincs is rá esély.

Teljes film Cserhalmival, jó szórakozást!

Cserhalmi György: Seveled

blikk nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

How to see the Harvest Moon, the final supermoon of 2023, rise this weekend

The famous Harvest Moon — the final supermoon of 2023 — will be the first full moon of...

Erősemberek: Kontás Csaba élete első világbajnokságán bizonyított

A 14. helyet szerezte meg élete első világbajnokságán az U105 kilogrammban versenyző komáromi erősember, Kontás Csaba. A sportoló...

Szeptember 29. – A Szív világnapja

Tegyen azért, hogy megóvja szíve egészségét! A szívünknek is szüksége van a törődésre és a szeretetre. Ezért ugyanúgy ahogy...

Hizlalnak-e a sós nassolnivalók?

A legtöbb esetben értékes alapanyagokból készülnek a legkedveltebb nasik Budapest, 2023. szeptember 29.  – A sós nassolnivalókat előszeretettel fogyasztják...