21.7 C
Budapest
2023. szeptember. 25. hétfő

Túl sokat tett kockára: a szakértő szerint tudatosan választotta a halált a Széna téri bankrabló

Dátum:

Megosztás:

Budapest — Két órán át tartó iszonyú feszültség, éles túsztárgyalás, rengeteg rendőr és mesterlövész: ez volt a Széna téri bankrablás 2007. május 4-én délután. A dráma hátterét az RTL Klub Bűnös lelkek sorozatának ma esti adása tárja fel.

13 évvel ezelőtt azon a tavaszi délutánon három órakor egy szemüveges férfi lépett be az OTP bank egyik legforgalmasabb fiókjába, ő volt Cseh István, a későbbi túszejtő.

– A közös költséget akartam befizetni az OTP-ben, és mint utólag kiderült, én voltam az utolsó, akit a túszejtő beengedett – idézte fel Nánási László újságíró az RTL Klub műsorának.

A túszejtő ötmillió forintot akart, csakhogy a bank széfje időzáras volt, ezért nem nyílt ki. Cseh István a biztonsági őr fegyverét követelte, majd a fejére célozva azzal fenyegette, hogy lelövi. A helyszínre Végh József kriminálpszichológus érkezett túsztárgyalóként.

– Azt gondolom, a rendőrök hozták létre a túszhelyzetet azzal, hogy az elkövető nem tudott kijönni a bankrablást követően – fejtegette véleményét a szakértő 13 évvel a bankrablás után. A zsaruk 300 méteres körben lezárták a területet. Ekkor ment be a bankfiókba Végh, aki szembesült azzal, hogy két rendőr fegyvert fog a túszejtőre, ő pedig egy fiatal férfit, Neszvada Tamást tartja maga előtt pajzsként.

Hosszú csikicsuki után átadták az ötmillió forintot, majd lelőtték a túszejtőt. Végh állítja, Cseh tipikus öngyilkosjelölt volt: túl kevés pénzért túl sokat kockáztatott. A férfiról az is kiderült, hogy az apja agresszív volt, az édesanyja öngyilkos lett, ő maga pedig bolondult a fegyverekért.

blikk, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

A legnépszerűbb online játékok, amelyeket 2023-ban adták ki

A legnépszerűbb online játékok, amelyeket 2023-ban adták ki Ahogy a világ egyre inkább digitálissá válik, az online játékok iránti...

Összekapott Németországgal Lengyelország a választás előtt

Az október 15-i lengyel parlamenti választásokba történő beavatkozási kísérlettel vádolta meg vasárnap este Zbigniew Rau lengyel külügyminiszter Olaf...

Vita az infációról, a háborúról és az akkumulátorgyárakról – reakciók a miniszterelnök felszólalására

Orbán Viktor hétfői napirend előtti felszólalására az ellenzéki pártok is reagáltak, majd a kormányfőt a viszonválasz joga illette...

Gyurcsány Ferenc családjából javasolt utódot Orbán Viktor helyére

Megkezdődött a parlement őszi ülésszaka, kemény szócsatával. Orbán Viktor hétfői napirend előtti felszólalására az ellenzéki pártok is reagáltak, majd...