19.2 C
Budapest
2023. szeptember. 23. szombat

Túl sok orvos mondott fel, tegnapelőtt este leállt az Uzsoki kórház sürgősségi osztálya..

Dátum:

Megosztás:

A vállalkozó orvosok felmondása miatt tegnap estétől előreláthatólag augusztus 30-án reggelig leállt az Uzsoki kórház sürgősségi osztálya.

Mindenki ezt olvassa most!

A hírről Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő számolt be Facebook-posztban, csatolva Dr. Tóth Ferenc orvosigazgató vonatkozó belső körlevelét is.

Az Uzsoki Kórház a sürgősségi ügyeletet az orvosigazgató tájékoztatása szerint előreláthatólag augusztus 30. reggel 8 óráig nem tudja ellátni.
A döntés hátterében az osztályon kialakult humánerőforrás-krízissel állhat.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata értelmében az instabil, vagy súlyos állapotú betegeket az Uzsoki helyett három helyen láthatják el:

  • a Honvédkórházban,
  • a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban Kistarcsán,
  • valamint a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban és Rendelőintézetben.

A betegek koordinálása az Országos Mentőszolgálat feladata.

Tóth Ferenc ugyanakkor hozzátette, az SBO (sürgősségi osztály) lemondása a traumatológiai ügyeletet nem érinti, az változatlan formában ellátja feladatát.

Mindenki ezt olvassa most!

Kunetz Zsombor közösségi oldalán közzétett bejegyzése szerint az orvosigazgató a jogállási törvény miatt felmondott orvosokról ír:

Az ESZJTV (Egészségügyi Jogállásról szóló Törvény sic!)  bevezetését követően sürgősségi betegellátó osztályunkon a vállalkozó orvosok felmondásával jelentős orvoshiány alakult ki, így az SBO működését augusztus 4-én 18 órától intézményünk lemondani kényszerült.

A szakértő úgy véli, az egészségügyi jogállási törvényt azonnal vissza kell vonni.

„Ennek vége, és bizony ezen az sem segített, hogy maga a törvény gyakorlatilag félig kész formában jelent meg. Sok módosítás még mindig nem készült el.  Holnap, majd amikor a sebészeten lesz ugyanez a helyzet, vagy a kardiológián, akkor azt is bezárják? Végül a kórházat is?” – fogalmazott.

Mindenki ezt olvassa most!

Megkerestük az Uzsoki kórházat, hogy igaz-e a hír, amennyiben pedig igen, mennyire okozhat problémát a sürgősségi ellátásban, valamint hogyan kívánják biztosítani a zavartalan betegellátást, ám telefonos érdeklődésünk két helyen is visszapattant: a titkárságon csak annyit mondtak, hogy

„nem vagyunk feljogosítva a válaszadásra.”

Tanácsukra végül levelet is küldtünk a Főigazgatóságnak, ám cikkünk megjelenéségig nem kaptunk választ. Amint érkezik, frissítjük írásunkat.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep – Ne nézz fel! (Don’t Look Up) – videó

amerikai tragikomikum, vígjáték Két csillagász médiaturnéra indul, hogy figyelmeztessék az emberiséget a föld felé tartó, pusztító üstökösre. Az érdektelen...

Új idegenhonos meztelencsigafajok jelentek meg Magyarországon

A HUN-REN Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetének (HUN-REN ATK NÖVI) munkatársai elsőként jelezték öt meztelencsigafaj hazai jelenlétét, vagy megerősítették...

Itt a Microsoft Copilot, az MI-alapú virtuális asszisztens

Yusuf Mehdi, Corporate Vice President & Consumer Chief Marketing Officer – 9/21 – 11am ET Épp most lépünk be...

Így látják a magyar egészségügy helyzetét a VOSZ szakértői

A magánegészségügyi szolgáltatók addig nem tudnak komplex, a fekvőbeteg-ellátás minden szegmensére kiterjedő szolgáltatásokat nyújtani, amíg az állami finanszírozás...