35.5 C
Budapest
2022. július. 1. péntek

„Túl sok indulat tört felszínre az elmúlt hetekben” – Időt kér a Vígszínház új vezetője, Rudolf Péter

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Budapest — „Ezek most nem lehetnek az öröm pillanatai” – így reagált Rudolf Péter (60), miután kiderült: ő lett a Vígszínház új igazgatója.

Karácsony Gergely (44) főpolgármester kedden a Facebook-oldalán jelentette be a Fővárosi Közgyűlés döntését, a Kossuth- és Jászai Mari díjas színész követi Eszenyi Enikőt (59) a színház élén.

– Kivételes megtiszteltetés a Vígszínház igazgatójának lenni, de ezek most nem lehetnek az öröm pillanatai. Túl sok fájdalom, túl sok indulat tört felszínre az elmúlt hetekben. Abban reménykedem, hogy minden, ami most történik a színházi szakmában és a világban, az tisztulást hoz, katarzist – írta közleményében Rudolf, aki szerint sem a színház, sem a világ nem lesz már ugyanolyan, mint annakelőtte. – Örülni majd csak akkor lesz okom, okunk, ha újra felmegy a függöny, ha telt házak előtt tudunk megharcolni szereppel, önmagunkkal. Ha újra béke lesz bennünk és a világban.

Az igazgatói poszt sorsa eldőlt, ám még sok kérdés nyitott a Vígszínházzal kapcsolatban, hiszen az elmúlt hetekben több volt és jelenlegi társulati tag is a nyilvánosság előtt vádolta meg a korábbi igazgatót, Eszenyi Enikőt verbális abúzussal. A főváros vizsgálatot indított, amelyet az igazgatóváltás ellenére is folytatnak.

Eszenyi Enikő távozását üdvözli a teátrum társulata. / Fotó: RAS ARCHIV Eszenyi Enikő távozását üdvözli a teátrum társulata. / Fotó: RAS ARCHIV

– A vizsgálat még nem zárult le, bár a jelen körülmények között, az egészségügyi veszélyhelyzet idején is zajlik, természetesen lassabban – erősítette meg a vizsgálat tényét Rényi Ádám, a főváros kommunikációs igazgatója, aki azt is elárulta, a felügyelőbizottságnak az intézmény működését van lehetősége vizsgálni, elsősorban azt, hogy az megfelel-e a szervezeti és működési szabályzatnak, illetve, hogy az igazgató a munkáltatói jogkörében a hatályos törvényeknek, jogszabályoknak megfelelően járt-e el. – Ennek keretében vizsgálni kell és lehet a sajtóban megfogalmazott állítások igazságát – tette hozzá a szóvivő. – A vezetőváltás során olyan igazgató kapott másfél éves mandátumot, akit a társulat szinte egyhangúan támogat, ez vélhetően megnyugtatja a kedélyeket.

Várják a bocsánatkérést

A szakszervezet vezetője, Csőre Gábor szerint a Vígszínház társulatánál mindenki örül, hogy vége annak a több mint egy hónapig tartó agóniának, amely a szakmai bizottságba küldendő társulati képviselő megválasztásával kezdődött, majd nagy nyilvánosságot kapó harccá fajult.

– A hozzám eljutott üzenetek tanúsága szerint várják Rudolf Pétert, a meghallgatáson szimpatikus ember benyomását keltette, erről tanúskodik a rá leadott voksok nagy száma – mondta Csőre, elárulva, a leköszönő Eszenyi Enikő közleménye hagyott némi kívánnivalót maga után. – Az benne van, hogy visszavonta a pályázatát, de az nem, hogy kitölti-e a mandátumát vagy azonnali hatállyal távozik, arról nem is beszélve, hogy a szerepeit megtartja-e. Ráadásul baj, hogy a bocsánatkérésnek semmi jele nem volt benne – jelentette ki a szakszervezeti vezető, aki hálás az egykori társulati tagok bátor kiállásáért. – Tudjuk, hogy a jelenlegi helyzet nehezíti a dolgot, de szeretnénk, ha folytatódna a vizsgálat, ami a lehető legátfogóbb lenne, mert ez nem csak a Vígszínház érdeke.ű

blikk, Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

A front gyorsabban közelíthet, mint gondolnánk – kövesd velünk Orbán Viktor Miniszterelnökünk ma reggeli interjúját!

A miniszterelnök ma reggel a Kossuth rádióban beszélt. A háborúban a fegyver nagyon fontos, de legfontosabb a katona -...

Váratlanul elhunyt a magyar meseirodalom királya.. Isten nyugosztalja!

A magyar scifi- és meseirodalom legendás alakja, Böszörményi Gyula, József Attila díjas író, 57 éves volt. Az Álomfogó-regények írójának...

Erről nem beszél senki, de jön a feketeleves: nem csak a hitelek drágultak, brutálisan nő a büntetések összege is

Egy év alatt csaknem 7 százalékkal emelkedett a jegybanki alapkamat, és ez nem csupán a hiteleket drágította meg...

Akik jogtalanul veszik igénybe a hatósági áras áramot vagy gázt, azok az alkalmazott egyetemes szolgáltatási egységár ötszörösének megfelelő elszámolásban részesülnak (büntetés)..

Péntektől megváltoznak a szabályok a rezsicsökkentéssel kapcsolatban. Egyes vállalkozások már nem kapják védett áron az energiát, és bővül azoknak...
facebook