2 C
Budapest
2023. december. 1. péntek

„Túl sok indulat tört felszínre az elmúlt hetekben” – Időt kér a Vígszínház új vezetője, Rudolf Péter

Dátum:

Megosztás:

Budapest — „Ezek most nem lehetnek az öröm pillanatai” – így reagált Rudolf Péter (60), miután kiderült: ő lett a Vígszínház új igazgatója.

Karácsony Gergely (44) főpolgármester kedden a Facebook-oldalán jelentette be a Fővárosi Közgyűlés döntését, a Kossuth- és Jászai Mari díjas színész követi Eszenyi Enikőt (59) a színház élén.

– Kivételes megtiszteltetés a Vígszínház igazgatójának lenni, de ezek most nem lehetnek az öröm pillanatai. Túl sok fájdalom, túl sok indulat tört felszínre az elmúlt hetekben. Abban reménykedem, hogy minden, ami most történik a színházi szakmában és a világban, az tisztulást hoz, katarzist – írta közleményében Rudolf, aki szerint sem a színház, sem a világ nem lesz már ugyanolyan, mint annakelőtte. – Örülni majd csak akkor lesz okom, okunk, ha újra felmegy a függöny, ha telt házak előtt tudunk megharcolni szereppel, önmagunkkal. Ha újra béke lesz bennünk és a világban.

Az igazgatói poszt sorsa eldőlt, ám még sok kérdés nyitott a Vígszínházzal kapcsolatban, hiszen az elmúlt hetekben több volt és jelenlegi társulati tag is a nyilvánosság előtt vádolta meg a korábbi igazgatót, Eszenyi Enikőt verbális abúzussal. A főváros vizsgálatot indított, amelyet az igazgatóváltás ellenére is folytatnak.

Eszenyi Enikő távozását üdvözli a teátrum társulata. / Fotó: RAS ARCHIV Eszenyi Enikő távozását üdvözli a teátrum társulata. / Fotó: RAS ARCHIV

– A vizsgálat még nem zárult le, bár a jelen körülmények között, az egészségügyi veszélyhelyzet idején is zajlik, természetesen lassabban – erősítette meg a vizsgálat tényét Rényi Ádám, a főváros kommunikációs igazgatója, aki azt is elárulta, a felügyelőbizottságnak az intézmény működését van lehetősége vizsgálni, elsősorban azt, hogy az megfelel-e a szervezeti és működési szabályzatnak, illetve, hogy az igazgató a munkáltatói jogkörében a hatályos törvényeknek, jogszabályoknak megfelelően járt-e el. – Ennek keretében vizsgálni kell és lehet a sajtóban megfogalmazott állítások igazságát – tette hozzá a szóvivő. – A vezetőváltás során olyan igazgató kapott másfél éves mandátumot, akit a társulat szinte egyhangúan támogat, ez vélhetően megnyugtatja a kedélyeket.

Várják a bocsánatkérést

A szakszervezet vezetője, Csőre Gábor szerint a Vígszínház társulatánál mindenki örül, hogy vége annak a több mint egy hónapig tartó agóniának, amely a szakmai bizottságba küldendő társulati képviselő megválasztásával kezdődött, majd nagy nyilvánosságot kapó harccá fajult.

– A hozzám eljutott üzenetek tanúsága szerint várják Rudolf Pétert, a meghallgatáson szimpatikus ember benyomását keltette, erről tanúskodik a rá leadott voksok nagy száma – mondta Csőre, elárulva, a leköszönő Eszenyi Enikő közleménye hagyott némi kívánnivalót maga után. – Az benne van, hogy visszavonta a pályázatát, de az nem, hogy kitölti-e a mandátumát vagy azonnali hatállyal távozik, arról nem is beszélve, hogy a szerepeit megtartja-e. Ráadásul baj, hogy a bocsánatkérésnek semmi jele nem volt benne – jelentette ki a szakszervezeti vezető, aki hálás az egykori társulati tagok bátor kiállásáért. – Tudjuk, hogy a jelenlegi helyzet nehezíti a dolgot, de szeretnénk, ha folytatódna a vizsgálat, ami a lehető legátfogóbb lenne, mert ez nem csak a Vígszínház érdeke.ű

blikk, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ma este: Reszkessetek betörők 3-4 – videók

Teljes filmek magyarul: Reszkessetek betörők 3. Reszkessetek betörők 4. Kellemes szórakozást a filmhez! Még több film itt! Our media displays content free of...

Piros riasztást is kiadhatnak – mutatjuk, hol tart legtovább az ónos eső

Budapesten kora délutánra lecseng a havazás, esőbe, majd ónos esőbe vált a csapadék halmazállapota. Budapesten is jégpáncélos területek...

Orbán Viktor: Magyarország nem vétózik, olyan, hogy vétó, nincs

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban feltett kérdésekre válaszolt. Szólt Ukrajna EU-csatlakozásának támogatásáról, a pénzügyi segítségről, a...

Miért jó szigetelőanyag a kőzetgyapot?

A kőzetgyapotot sokan csak homlokzati szigetelőként ismerik, pedig remek tulajdonságai miatt más szigetelési feladatot is elláthatunk vele. Aki csak...