3.7 C
Budapest
2022. november. 30. szerda

Tudósok bizonyították be a telepátia létezését

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A telepátia létezéséről régóta folytatnak vitákat a tudományos élet, és az ezoterikus, spirituális tanok hívei. Nemrég viszont tudományosan is sikerült igazolni, hogy a telepátia létezik.

Tudósok bizonyították be a telepátia létezését

Amerikai és francia tudósok egy tudományos-fantasztikus filmbe illő kísérlet során bizonyították be azt, amit eddig sokan sejtettek: egymástól nagy földrajzi távolságban lévő emberek az agyhullámaik segítségével képesek kommunikálni egymással.A kísérlet egyik alanya Franciaországban, a másik Indiában volt. A kutatás premiernek számít abban a tekintetben, hogy jól dokumentálhatóan, laboratóriumi körülmények között bizonyította az agy-agy közötti kommunikációt.

Az egyik személyre egy vezeték nélküli, internetkapcsolattal rendelkező elektro enkefalográfot (EEG) kötöttek, és az volt a feladata, hogy egy egyszerű üdvözlési formára gondoljon. A gép a rövid kifejezésből egy bináris, 0-ás és 1-es számokkal leírható, bináris kódot alkotott, majd a kódot e-mailen továbbította Indiából Franciaországba. Ez után a francia alany nem invazív agyi ingerléssel komplex fényvillanást érzékelt, és a vevőkészüléken ezek a villanások bináris számsorokként jelentek meg, amiket lefordítottak, és megkapták az Indiából elküldött üdvözlési formát.

A szakemberek ugyanakkor nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a kísérleti alanyokat semmiképp se befolyásolhassák az érzékszervekkel felfogható ingerek, ezért a szemüket és fülüket is letakarták.

Alvaro Pascual-Leone, a Harvard Egyetem professzora elmondta, arra keresték a választ, hogy két ember között létezhet-e kizárólag az agyműködés alapján létrejött kommunikáció.

Forrás: Arany gondolatok

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Többszörösen törvényt sértett az a horgász, aki egy anyapontyot 300 ezer Ft-ért kínált eladásra!

A Nébih keddi közleménye kiemeli: a halat 300 ezer forintért kínálta feketén eladásra egy tiszanánai horgász, a tetemes...

Szőrnyű baleset Szabadegyházánál.., az idős sofőr a helyszínen elhunyt..

Borzalmas fotókon, ahogy átszúrta a kocsit a nyitott sorompó, esélye sem volt az idős sofőrnek Halálos kimenetelű közúti közlekedési...

Kitört a cukorhiány: Budapesten és vidéken is érdemes korán kelni, ha még vásárolnál

A budapesti és a vidéki üzleteket járva is az látszik, hogy lassan hiánycikknek számít a hatósági áras kristálycukor,...

Szülők figyelem! Tegnaptől indult el, hogy legalább 18 C-fokos léghőmérsékletet kell biztosítani a köznevelési – és oktatási intézményekben!

Közfoglalkoztatási Támogatások Keretrendszere: A köznevelési és szakképzési intézményekben hétfőtől (november 28-tól) minimum (legalább) 18 C-fok hőmérsékletet kell biztosítani! Azokban...