11.1 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Tudósnak állt, de máig hallja áldozatai halálsikolyát a százhalombattai rém: „Magamat sem helyezném szabadlábra”

Dátum:

Megosztás:

Százhalombatta – Istennek hitte magát, hidegvérrel lemészárolta édesapját, illetve négy lányt Balogh Lajos, a százhalombattai rém. A kegyetlen gyilkos a ’90-es évek óta ül a rácsok mögött, és bár 2025-ben akár ki is szabadulhatna, erre ő maga is vajmi kevés esélyt lát. Sosem nyugvó emlékek gyötrik a gyilkosságok óta, nincs olyan éjszaka, hogy ne hallaná áldozatai sikolyát.

A Blikk is írt róla, hogy Balogh Lajos még a 90-es években végzett 16 éves sógornőjével, barátja 14 éves barátnőjével, majd két futó tinédzserrel, de mint azt bevallotta, az apját is ő ölte meg. Mindegyikőjükre pontosan emlékszik, sőt, nincs olyan nap, hogy ne gondolna rájuk. A kamerák előtt azt mondta, a hajnalok és az éjszakák a legnehezebbek, mert akkor jönnek elő a borzalmas emlékek.

A gyilkos ugyan nem találkozhat a sajtóval személyesen, de interjút adhatott a Borsnak.

Éjszakánként mindent újraélek, érzem az illatokat, a hangokat. Hallom a megölt lányok halálsikolyát, látom az arcukat – mondta a százhalombattai rém.

A sorozatgyilkosnak volt már olyan rabtársa, aki a rácsok mögött felakasztotta magát, ő viszont nem tervez ilyet.

Soha nem voltam az öngyilkosság híve. Nekem nem olyan a természetem, hogy eldobjam az életemet, de 10 évvel ezelőtt megfogalmazódott bennem, hogy két esetben fordulnék magam ellen, de most egyik sem áll fenn.

A gyilkos az évek alatt amatőr tudóssá avanzsált. Öt évvel ezelőtt, egy oxfordi dokumentumfilm hatására kezdett elmélyülni a matematika és fizika világában.

Jelentős eredményeket értem el, de akármelyik egyetemhez vagy a Magyar Tudományos Akadémiához fordultam, még csak válaszra sem méltattak, mihelyt meglátták, hogy a levelet a börtönből adtam fel

– mesélte a rém, aki szerint felfedezései olyan horderővel bírnak, minta Leonardo Da Vinci idejében megépített volna egy helikoptert.

1994-ben visszavitték rémtettei helyszínére a sorozatgyilkost, aki négy lányt ölt meg a százhalombattai kies területen 1994-ben visszavitték rémtettei helyszínére a sorozatgyilkost, aki négy lányt ölt meg a százhalombattai területen

A sorozatgyilkos egyúttal elárulta a lapnak, hogy néhány néhány évvel ezelőtt látott egy dokumentumfilmet, amelyben az oxfordi egyetem egyik professzora egy milliárdossal együttműködve felajánlott egymillió dollárt annak, képes megoldani egy általuk közzétett feladványt. A film megihlette, és úgy döntött, az eredményeiből majdan fakadó összeget az áldozatok szeretteinek adja.

Úgy gondolom, megoldottam, de az összegből még nem láttam semmit, ha megkapnám, akkor sem magamra költeném, hanem az áldozataim családjának adnám

– szögezte le Balogh.

Korábban a Blikk is beszámolt róla, hogy a gyilkos ügyét leghamarabb négy év múlva, 2025-ben vehetnék élő. Ő viszont semmilyen esélyt nem lát arra, hogy feltételesen szabadlábra helyeznék.

Amióta bent vagyok, azt hangoztatom, hogy soha nem fogok szabadulni. Bevallom, magamat sem helyezném szabadlábra. Nem azért, mert nem bízom benne, hogy megváltoztam, hanem azért, mert a bírók helyében nem mernék kockáztatni – ismerte be Lajos.

A százhalombattai rém korábban büszkén hangoztatta magáról, hogy ő az élet és a halál ura, illetve fürdött az istenszerepben. Ma már nem így gondolja.

– Akkoriban éltem életem második idióta korszakát. Az elsőt akkor, amikor a gyilkosságokat elkövettem. Akkoriban még a tévék fizettek az interjúkért, és ha lehajtott fejjel csupán azt mondtam volna, hogy mindent megbántam, nem lettek volna már kíváncsiak rám. Csupán az érdekelt, hogy a körülményeimből a lehető legtöbbet kihozzam. Megesett, hogy egy beszélgetésért 100 ezer forintot kaptam, mert voltam olyan hülye, hogy büszkén döngettem a mellemet, miközben a tetteimről meséltem. Volt olyan hónap, amikor 400 ezer forintot kerestem, miközben egy börtönőr fizetése 35 ezer forint volt – emlékezett vissza a gyilkos, aki nem tartozik a megbízható rabok közé, így nem is járkálhat szabadon a börtönben. – Nem is nagyon dolgozhatok, pedig festő-mázolóként biztosan akadnának számomra feladatok.

Balogh Lajos akkor tört meg, amikor volt felesége 2006-ban felkereste azzal, hogy a közös lányuk el szeretné megváltoztatni a nevét.

„Megértettem, hogy nem akart tovább Balogh-ként élni, ezért beleegyeztem. A gyermekem még fiatalkorú volt, ezért szüksége volt az engedélyemre, miközben belül összetörtem. Ötéves volt, amikor bekerültem. Az anyám is csak az első 2-3 évben jött be hozzám. Senkiről nem tudok semmit, így azzal sem vagyok tisztában, születtek-e unokáim, illetve a lányom férjhez ment-e egyáltalán” – zárta Balogh.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: RTL Klub-Fókusz

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó (2.)

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Barátnőmtől lestem el az alapos zuhanypucolás titkát! Próbáld ki te is, nem fogsz csalódni – videó

Ezzel az egyszerű módszerrel jelentősen felgyorsítható a folyamat Kacie Stephens ausztrál takarítónő a Tiktokon mutatja be követőinek a tisztítás...

Pentagon: Ukrajna képes megtámadni a Krímet amerikai fegyverekkel

Laura Cooper a HIMARS rakétavető rendszerekre hivatkozik. Az Egyesült Államok úgy véli, hogy az Ukrajnába szállított HIMARS rakétavető rendszer...

Pénzbüntetést kapott Krím szépe, amiért egy ukrán dalt énekelt az Instagramon

A videóban szerepelt a barátnője is, őt tíz nap elzárással büntették. A bíróság szerint az idei Krím-szépe lejáratta az...