-1.6 C
Budapest
2023. február. 7. kedd

Tudományos szenzáció: egy, a Földhöz hasonló bolygóra bukkantak a közelben, folyékony vízzel a felszínén – videóanimáció

Dátum:

Megosztás:

Egy nemzetközi csillagászcsoport egy óceánbolygó felfedezését jelentette be a Naprendszerünk szomszédságában, és mint tudjuk, a víz az élet kialakulásához szükséges legfontosabb feltételek egyike.

A Földtől mindössze 100 fényévre a Sárkány csillagképben, az úgynevezett lakhatósági zónában találtak egy exobolygót, aminek felszínét víz boríthatja. Az égitest – az eddigi ismeretek szerint – 30%-ban vízből áll (csak viszonyításképpen: ez a Föld esetében mindössze 1%), vagyis valószínűleg vastag és nagy kiterjedésű óceán borítja a felszínét.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Ez az exobolygó mindössze 100 fényévnyire a Földtől, s a felszínén valószínűleg jelentős mennyiségű víz is található – áll a Charles Cadieux, a Montreali Egyetem doktorandusza által vezetett nemzetközi kutatócsoport közleményében.

A kutatók a NASA Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS) űrteleszkópja által gyűjtött adatokat elemezve találtak a TOI-1452 b létezésére utaló nyomokra. Ezek alapján aztán a kanadai Observatoire du Mont-Mégantic (OMM) csillagvizsgáló műszereivel sikerült észlelni is az exobolygót.

A csillagászcsoport a NASA James Webb űrteleszkópjával folytatná a továbbiakban vizsgálatokat.

közzétett tudományos felfedezést az alábbi videóabsztrakt ismerteti:

Itt a videó! Nézd meg!

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Megállt a rendőrautó egy furgon mögött a debreceni pirosnál, ami jött, azt a járőrök se hitték el – videó

A debreceni rendőrök fedélzeti kamerái két szabálysértést is rögzítettek a napokban. A debreceni rendőrkapitányság körzeti megbízottjai január 30-án a...

Nagyhatalom keveredik bele a háborúba, nem tudni, milyen következménye lehet

Megérkeztek Nagy-Britanniába azok az ukrán katonák, akiket az ukrán fegyveres erőknek felajánlott brit gyártmányú AS90-es önjáró lövegek üzemeltetésére...

Drámai a helyzet Kárpátalján: növekszik a magyarellenesség

„A Munkácsi kistérségben zászlókat és magyar feliratokat távolítanak el, oktatási és kulturális intézmények vezetőit bocsátják el" – idézte a...

Hamarosan lehet kapni a boltokban rovar-élelmiszert, külön helye lesz..

Az Európai Unió nemrég engedélyezte az élelmiszergyártók számára, hogy bevezessék a tücsköt az élelmiszerpiacra. Január 24-től az élelmiszergyártók...