26.9 C
Budapest
2022. július. 6. szerda

Tragikus balesete után rajogói gyászolják a magyar vándort

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Egy közlekedési baleset  áldozata lett a hétvégén Gecse Balázs Gergő. A 32 éves vándor olyan életet élt, mint egy mesehős: 14 éve ökrös szekérrel és egy kulyával járta a világot. A francia ledauphine com lap szerint vasárnap reggel fél kilenckor gázolta halálra egy autó Villard-Bonnot közelében.

Halálra gázolták Franciaországban a nomád életet élő Gecse Balázs Gergőt. Rajongói gyászolják. PestiSracok

Ekhós szekere mellett bandukolt Gecse Balázs Gergő az út belső oldalán, amikor a szemből érkező autós letarolta. Az idős sofőr azt állította, hogy elvakította a nap.

A móri születésű férfi olyan különös életet élt, mint egy Lázár Ervin-mese hőse. Nem adott interjúkat, nem érdekelte a politika, sőt tévét sem nézett. Maga készítette ekhós szekerével 18 éves kora óta, vagyis 14 éven keresztül járta az országot, a világot.

A móri Gecse Balázs Gergő  az érettségi után mehetett volna egyetemre, ám a vándorlást választotta.

Túl nagy a világ ahhoz, hogy egy helyben üljek

– mondta a fiatalember, aki mindig szerette a természetet, a szabad levegőt, és úgy gondolta, a természet lágy ölén szép az élet.

Kalandozását Bürökkel, a szürkemarhával, Micivel és Lőrinccel, a két kecskével, valamint Titkárral, a terelőkutyával kezdte. Két éve már változott a helyzet. Akkori kísérő serege így nézett ki: Bürök és Borsó a két szürkemarha, Pirike, a kárpáti borzderes szarvasmarha, Titkár és Buksi, a két terelőkutya.

Tragikus balesete után rajogói gyászolják a magyar vándort 1

Gergő útjai során néha munkát is vállalt. Értett a fafaragáshoz, az asztalosmunkához, a patkoláshoz, a bőrművességhez, és persze az állatokhoz is. Még a kenyerét is maga sütötte a szekéren.

Magyarország után nemrég Európa más országai felé vette az irányt. Gergő a 2188 méter magas Kis Szent Bernát-hágón át érkezett meg ökreivel nemrég Franciaországba.

Haláláról a helyi sajtó mellett egy lovaskocsin élő, vele útközben összebarátkozó francia házaspár is megrendülve számolt be a Facebookon.

„Boldog és jó ember voltál, nagyon sajnálom, hogy ilyen gyorsan vége szakadt a vándorlásodnak. Folytasd utadat az égi mezőkön – írta egy Ágnes nevű felhasználó.

Mindkét ökör és mindkét tehén biztonságban van egy helyi farmernek köszönhetően

– írta valaki. Van aki így emlékezett rá:

Hogy lehetséges ez???? Ez túl szörnyű. Tovább sírunk. Remeg a kezem, ha ezeket a sorokat írom. Olyan gyönyörű voltál, olyan csodálatos, olyan filozófus. A gyönyörű mosolyod, Örökké a szívünkben fogsz élni.

Forrás: Ripost

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia

Kapcsolódó hírek

Szlovákia: Videón a brutális medvetámadás a Tátrában – videó

A megtámadott fotós végül kisebb sérülsekkel megúszta az esetet. Medvetámadás történt a Liptói-Tátrában, amelyről videó is készült – írja az...

Jöhet a rák elleni, személyre szabott védőoltások kora

A vírusvektoron alapuló vakcinához a beoltandó személy saját DNS-éből vesznek mintát. Nyaki és feji ráktípusokban szenvedő páciensek kaphatják meg...

Egyszerű palackcsapda szúnyogok, legyek és darazsak ellen

A rovarcsapda elkészítése: vágjunk ketté egy PET palackot. Az alsó felébe töltsünk 2 dl vizet, 5 dkg barna...

A vízvezeték-rendszer felmérése – elkerülhet-e ingatlanvásárlás után?

Mikor új ingatlant vásárolunk, a beköltözés esetén érdemes meggyőződnünk a vízvezeték-rendszer megfelelő működőséről. Sokak számára ez viszont pusztán abból...
facebook