2 C
Budapest
2023. december. 8. péntek

Tragikus baleset történt a svájci Alpokban

Dátum:

Megosztás:

Sítúrázók egy csoportja még jó időben indult el, 3200 méteres magasságban azonban hóviharba kerültek. Vélhetően erre nem készültek fel, nem volt náluk téli felszerelés.

Alig 400 métert kellett volna már csak megtenniük a menedékházig, de nem tudtak elmenni odáig. Az egész éjszakát a szabadban töltötték. Négyen meghaltak. Vizsgálják, hogy hibázott-e a túravezető.

Viszonylagos szélcsendben is komoly összpontosítást igényel végigmenni a szűk ösvényen. Néhol alig 20-25 centiméter széles, hóval borított sziklapárkányon kell botladozni. Még jó látási viszonyok mellett is embert próbáló feladat.

A 15 hegymászónak viszont ilyen körülmények között kellett biztonságba jutni. Még jó időben indultak el a francia oldalról, a svájci részen azonban lecsapott rájuk egy vihar. Elemi erejű szél és hózápor lassította le őket. Szinte semmit nem láttak, tájékozódni sem tudtak.

Kép: independe

Nem értek el a menedékházhoz, rájuk esteledett, így az éjszakát a 3270 méteres magasságban a szabad ég alatt töltötték. A német, olasz és francia hegymászók -10 fokban a metsző szélben próbálták túlélni a kalandot. Négyüknek nem sikerült.

Mint kiderült, alig 400 méterre voltak a biztonságos menedékháztól, ahol kellemes meleg, forró tea és étel várta őket. A gondnok reggel indult a keresésükre, és vette észre a csoportot nem messze a háztól.

A 15 hegymászóból egyet már a hegyen holtan találtak, ő lezuhant egy szikláról. Hárman a kórházban haltak meg. Annyira kihűltek, hogy szervezetük minden igyekezet ellenére feladta a harcot. A svájci hatóságok vizsgálatot indítottak, terhel-e valakit felelősség a tragédia miatt.

Forrás: M1 Híradó

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Scott Adkins: Vitathatatlan 4 – videó

Teljes film magyarul: Vitathatatlan 4 Kellemes szórakozást a filmhez! Még több film itt! Our media displays content free of charge! Thank you...

Figyelmen kívül hagyta a piros lámpát, telibe kapta a villamos az Opelt – videók

A Budapesti Autósok YouTube-csatornájára került fel az a videó, ami Nagy Lajos király útján, az Egressy út első...

Elképesztő videó: kocsi után kötötték az elakadt dorogi buszt, csúnya vége lett

Érdekes módját választottak a hóban rekedt busz kimentésének Dorogon, nem is jött össze a mutatvány. Az éjszaka folyamán lehullott...

Brutális kegyetlenséggel végezte ki, majd az ágyneműtartóba rejtette felesége holttestét a jászsági gyilkos.. – nevetséges ítéletet kapott, jogos fellebbviteli főügyészség súlyosítási indítványa..

A fellebbviteli főügyészség súlyosítást indítványoz a feleségét 130 késszúrással meggyilkoló férfivel szemben. A Szolnoki Törvényszék elsőfokú ítélete szerint a...