13.6 C
Budapest
2022. szeptember. 26. hétfő

Tragédia: elvitte a koronavírus, három gyereke siratja a mindvégig a frontvonalban küzdő mórahalmi mentőst – így segíthet ön is

Dátum:

Megosztás:

Múlt hét szerda óta a gyász csendje járja át a Csongrád-Csanád megyei Röszkét és a mórahalmi mentőállomást, miután november 17-én koronavírusban meghalt az egyik hős mentősük – a város összefogott a férfi családjáért.

Hatvani Balázs a koronavírus kezdete óta a frontvonalban harcolt. Mentősautósofőrként naponta sietett a súlyos beteg Covid-betegekért, míg végül a koronavírust ő is elkapta. A férfi tragikusan fiatalon, 47 évesen terítette le a vírus, nemcsoda, hogy a mórahalmiakat és a röszkei lakókat is megrázta, amikor megtudták: meghalt a hős mentős.

A férfi a feleségét és három gyermekét hagyta egyedül, akikért a bajtársak mellett most sportolók is összefogtak.

Balázs családja – felesége Andrea, és három gyermekük, Barnabás, Eszter és Zalán – a tragédiával nemcsak a családfőt, férjet és édesapát vesztették el, hanem kilátástalan helyzetbe kerültek. A család vállát több hitel nyomja, ami most nagy veszélybe sodorta őketírja a Bors.

A család azonban nem maradt teljesen egyedül, a mentősbajtársak minden követ igyekeznek megmozgatni, hogy kihúzzák a bajból őket. Gera Zsolt mentésirányítóval adománygyűjtésbe kezdtek, ennek az eredménye lett, hogy szinte villámgyorsan,

12 óra alatt több, mint 2 millió forint gyűlt össze a család számára.

Az ügy mellé állt az Északi Szánhúzó Kutyások Sportklubja jótékonysági kutyás sporteseményt és gyűjtést szervezett is.

Jó pár éve csatlakoztak hozzánk Balázsék, mivel a két fia junior kategóriában kutyás futóversenyzők, ráadásul igen szép eredményekkel büszkélkedhetnek. Ezért magától értetődő volt, hogy mi is igyekszünk segíteni.

– mondta Dér Andrea, a sportklub elnöke.

A jótékonysági verseny hétfő estig tart, amin nemcsak kutyás futók, hanem kutyás terepkerékpározók, tereprollerezők és túrázók is részt vehetnek. A minimum táv két kilométer. A nevezési díj a család számára felajánlott támogatás, a regisztráltak pedig emléklapban részesülnek – mesélte Andrea. Kiemelte, eddig több, mint 150-en indultak az eseményen.

– Szeretnénk egy nagyobb összeggel támogatni a családot, mert Balázs azért vett hitelre egy nagyobb autót, hogy a család a kutyusokkal együtt minél több versenyen részt vegyen. Bízunk benne, hogy a két fiú nem fog kiesni a sportklub közösségéből, mi nem szeretnénk elengedni őket. Igyekszünk majd segíteni, hogy a fiúk továbbra is részt tudjanak venni a versenyeken. Ráadásul a fiúk is azt mondták, hogy a közelgő Mikulás-kupán édesapjuk emlékére szeretnének versenyezni – tette hozzá a sportklub elnöke.

Így segíthet Ön is a családon

Ha úgy dönt, szívesen segítene ön is a családon, azt az alábbi számlaszámra utalva teheti meg:

Név: Északi Szánhúzó Kutyások Sportklubja

Számlaszám: 11703006-20035190

A megjegyzésben tüntessék fel: Hatvani Balázs

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Illusztráció: Varga Imre

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Megtartotta körzetét a baloldal Újpesten

Győzött az ellenzék a IV. kerületben. Egy baloldali körzetet hozott a vasárnap tartott időközin az ellenzék, Maholányi Zsolt, a DK, az...

X-Faktor 2022: tényleg valóságshow lett a tehetségkutató műsorokból?

2004. január 10-én a Megasztár első élőben közvetített döntője új fejezetet nyitott a hazai kereskedelmi tévézés történetében. A műsor hat...

Hiába ment Gyurcsány Miskolcra kampányolni, a Fidesz jelöltje nyert

Barta Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje közösségi oldalán köszönte meg a választók bizalmát. Barta Gábor nyerte Miskolc 3. számú egyéni választókerületében...