23.9 C
Budapest
2022. május. 19. csütörtök

Tragédia: elpusztult a szadai szafaripark két elefántja

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Itthon egy állatvédő oldal írt róla eddig, most azonban a német Bild online oldalán jelent meg a hír: elpusztult a Magyar Nemzeti Cirkuszhoz tartozó szadai szafaripark (Safari Park Szada) két elefántja, Mambo és Betty. Az elhullott állatokról csak most, néhánynapja kezdtek keringeni információk a neten, René Casselly, a legendás cirkuszfamília tagja is csak október 21-én tudatta Facebook-oldalán, hogy mi történt.

Casselly a Facebookon azt írta:

Megtört szívvel közöljük, hogy Mambo és Betty elhunyt. Tonga életét háromnapos küzdelem után sikerült megmentenünk. Még mindig nem tiszta, mi volt az állatok halálnak oka, amint több információm lesz erről, közölni fogom. Fáj a szívem, életem részei voltak ezek az állatok, többek voltak elefántoknál, családtagok voltak. Az egész család összetört. Szavakkal leírhatatlan tragédia, történt, kérjük mindenki megértését, hogy nem közöltük már korábban a hírt, de nem volt erőnk hozzá. Szívemben mindig élni fogtok, RIP Mambo & Betty.

A német Bild.de azt írja, a 37 éves Mambo Európa egyetlen cirkuszi bikája volt, a porond csillagjaiként léptek fel társával, a 35 éves Betyvel. A Casselly cirkuszi família állatai egyetlen éjszaka alatt pusztultak el a szadai szafari parkban.

Az információt állatvédők hozták nyilvánosságra, de állításuk szerint az állatok már jóval korábban, nyár végén pusztultak el. Daniela Freyer (50), a “Pro Wildlife” állatjóléti szervezet társalapítója azt állította a lapnak, hogy egy fellépés után, egy kamionban pusztultak el az állatok.

Mint ismert, a Magyar Nemzeti Cirkusz öt elefántjai – összesen öt volt – tavasz óta a Pest megyei Szadán megnyitott autós szafari park területén éltek.

A cirkusz

A Magyar Nemzeti Cirkuszban igazi, legendás cirkuszi családok leszármazottai dolgoznak, akikről nem feltételezhető, hogy rosszul bánnának állataikkal. Ifj. Richter József Merrylu Cassellyt vette feleségül. Korábban ellenfelek voltak a cirkuszi versenyeken, idén januárban viszont cirkusztörténelmet írt a XIII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon ifjabb Richter József és Merrylu Richter. A 2018-as Monte-Carlói Nemzetközi Fesztivál Arany Bohóc-díjas artistapárosa tarolt a 2020-as budapesti nemzetközi seregszemlén: Pas de deux – balett lóháton című produkciójukkal elnyerték mindkét fődíjat, a magyar cirkuszigazgatók aranyfokozatú díját és fesztivál nagydíját, az Arany Pierrot-díjat is.

 

A Bildnek René Casselly jr. azt mondta, nem igaz, amit az állatvédők állítanak. Az elefántokat egy speciális szállító járművön vitték vissza a parkba, majd bekísérték őket az istállóba. Másnap reggel holtan találták a két állatot. Boncolás nem volt, az állatorvosok nem tudták megállapítani a halál okát, az állatokat a park területén temették el.

Előfordulhat, hogy az állatokkal valamilyen vírusfertőzés végzett.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Grnák László

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Élj hosszú életet, nem sok mindent kell tenned érte, de ezt mindenképpen: ..

Minden nap el kell fogyasztanod annyi folyadékot, amennyi elő van írva neked, ez pedig 50 kg testsúlynál 1,5...

Megfejthette a Bermuda-háromszög rejtélyét egy ausztrál tudós

Bár sokan azt hiszik, hogy a hírhedt atlanti-óceáni területen eltűnt járművek természetfeletti események következtében vesztek oda, Karl Kruszelnicki ausztrál...

Németország Leopard tankokat ad ajándékba Csehországnak, hogy Csehország tudjon adni régi fegyvereket Ukrajnának.. – Szólj hozzá!

Csehország 15 Leopard 2A4 típusú harckocsit kap Németországtól, és tárgyalásokat kezdett további 50, a legkorszerűbb Leopard-változathoz tartozó 2A7+...

Mariupol végleg elesett, egy ország két évszázados politikának vet véget Putyin

Mariupol védői több hónapos küzdelem után feladták a harcot, így elesett az Azovi-tenger melletti város utolsó bástyája, az...