12.5 C
Budapest
2022. szeptember. 29. csütörtök

Tragédia Budapesten: aszály miatt vesztette életét egy ember..

Dátum:

Megosztás:

Év eleje óta már Budapest egyötöde vált hamuvá a szabadtéri tüzekben, de életet is elvettek a lángok.

Év eleje óta 5600 szabadtéri tűzesethez kellett kivonulni a tűzoltóknak. Hatalmas terület, mintegy tizenegyezer-ötszáz hektárnyi terület égett le.

Ez annyi, mint Budapest területének egyötöde – közölte Facebook oldalán a Katasztrófavédelem.

A tüzek miatt emberi életek is veszélybe kerültek, nyolc ember megsérült, egyvalaki pedig olyan tűz miatt vesztette az életét, amely kerti gazégetésnek indult.

– írták a tűzoltók. Hozzátették, március 10-e óta az egész országban tilos tüzet gyújtani, március 21-én pedig tartósan vízhiányos időszak vette kezdetét.

434ce51f30c04a4b9a59a6dedea7d289
Kigyulladt egy nagy mennyiségben felhalmozott faág, gally március 17-én Cegléd külterületén. Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek a kettőszáz köbméternyi ághalom teljes egészükben égett, a közeli erdőt veszélyeztette. A tüzet a ceglédi hivatásos tűzoltók eloltották, megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd átvizsgálták a területet. Cegléd HTP

A csapadékmentes telet követő száraz tavasz kedvez a szabadtéri tüzek kialakulásának. Annak érdekében, hogy megelőzzük a természetet és épített környezetet is veszélyeztető tüzeket, az alábbiakra érdemes odafigyelni:

  • Tilos tüzet gyújtani az erdőkben, fásításokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.
  • Kerten belül zöldhulladékot csak abban az esetben lehet égetni, amennyiben azt az önkormányzat rendeletben engedélyezi. Kerten belül csak az önkormányzati rendeletben meghatározott időszakban szabad égetni.
  • A tüzet soha nem szabad felügyelet nélkül hagyni. Mindig legyen a közelben oltóvíz és egy szerszám, amellyel a tűz kordában tartható.
  • Ha feltámad a szél, az égetést abba kell hagyni.
  • Ha az önkormányzatnak nincs a kerti zöldhulladék-égetést szabályozó rendelete, tilos a kertben száraz növényeket égetni.
  • Kommunális hulladékot égetni sehol sem szabad!
  • Tarlót és nádast égetni az egész országban tilos!
  • A tűzgyújtási tilalom nem vonatkozik a kerti szalonnasütésre, grillezésre, bográcsozásra.
  • Ne dobjuk el az égő cigarettacsikket!
  • Ha valaki tüzet észlel, hívja a 112-es segélyhívó számot.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról a katasztrófavédelem, illetve a NÉBIH honlapján lehet tájékozódni.

NÉBIH, katasztrófavédelem, bors

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Idén nem szervez a Főváros karácsonyi vásárt

Szakított” az V. kerület és a főváros, pontosabban annak nonprofit cége, a Budapest Brand a Vörösmarty téri karácsonyi...

Georg Spöttle: Az orosz-amerikai állampolgárokat mentené ki az USA Oroszországból

Biztonsági riasztást adott ki az USA moszkvai nagykövetsége és Oroszország azonnali elhagyására szólította fel az amerikaiakat. A figyelmeztetés...

Orbán Viktor munkája nem volt hiábavaló! .. Jelzésértékű, hogy az EP-ben az európai reneszánszban reménykedő pártok határozottan kiálltak Magyarország mellett!

A támadásokról eleget hallottunk, eleget élvezkedett ezen a baloldali sajtó, arról azonban keveset beszélünk, hogy a vörös többségű...

2023. április 30-ig magánszemélyeket nem tehetnek ki önkormányzati bérlakásból!

Az MTI szerint Karácsony Gergely főpolgármester javaslatát egyhangúan támogatta a testület.. A döntés értelmében a Fővárosi Önkormányzat vállalta a...