4.7 C
Budapest
2023. január. 31. kedd

Tragédia a zuhanyzóban! Áramütésben halt meg egy zuglói nő, az önkormányzat elismerte a felelősségét

Dátum:

Megosztás:

Zuhanyozás közben rázta meg az áram az édesanyát, aki életét vesztette egy zuglói önkormányzati lakásban.

Két ízben is jelezte egy zuglói önkormányzati lakás bérlője telefonon a polgármesteri hivatalnál, hogy azt tapasztalják, ráz a bojlerük, amit balesetveszélyesnek tartanak.

Mire azonban a polgármesteri hivatal által kirendelt szerelő felhívta őket időpont-egyeztetés miatt, már halálos áldozatot követelt a hiba. Az eset még 2020 áprilisában történt, de a zuglói vezetők mélyen hallgatnak róla, bár az önkormányzat elismerte felelősségét.

zugló ház önkormányzat áramütés

Máig nem tudni, ki tette életveszélyessé a zuglói ház elektromos rendszerét /Fotó: google

Az önkormányzat elismerte felelősségét, már csak a kártérítés mértékén egyezkednek a családdal.

További balesetek, bűnügyi hírek, eltűntek, gyilkosságok, rablások, videók, részletek..

Egy órán át próbálták újraéleszteni

András csak egy sikítást hallott a fürdőszobájukból, és mire odaért, a felesége eszméletlenül feküdt a kádban, teste rángatózott. A férfi azonnal a nappaliba vitte az asszonyt, kihívta a mentőket, és megkezdte Katalin újraélesztését. A helyszínre siető mentősök átvették tőle a reanimációt és még 40 percig folytatták, de nem jártak sikerrel. Katalin 2020. április 22-én életét vesztette.

Mindössze pár nappal azelőtt költöztek be a Zászlós utcai lakásba egy másik önkormányzati lakásból. Azonnal észrevették, hogy a fürdőszobában elektromos hiba van, valami mintha rázna, és ezt jelezték is a zuglói polgármesteri hivatalban telefonon. A hivatali gépezet malmai azonban túl lassan őröltek.

Meghalt az egyetlen nyomravezető

A rendőrség nyomozást rendelt el, hogy megállapítsák, ki a felelős. Katalin halálát áramütés miatti szívmegállás okozta. A szakértő azt is megállapította, hogy a lakás elektromos hálózata elavult, és feltárta, hogy valahol a falban, rejtetten egy hibás, felcserélt kötés vezetett a tragédiához. Mivel azonban azt nem tudták megállapítani, hogy ki volt az elkövető, a rendőrség felfüggesztette az eljárást. Az önkormányzatnál nem volt nyoma annak, hogy a megelőző években elektromos munkálatok zajlottak volna a lakásban, a korábbi bérlő pedig – aki esetleg azonosítani tudta volna a kontármunka elkövetőjét – elhalálozott.

Elkésett a telefonhívás

Az önkormányzat javára szól, hogy a tragédia napján megrendelték a bojler vizsgálatát, a szerelőcég képviselője a haláleset utáni napon hívta fel időpont-egyeztetésre a férjet.

A zuglói önkormányzat elismerte a felelősségét, bár hozzátette: a bérleti szerződés alapján a bérlő vállalta a lakás felújítását és a hibák elhárítását. Jelenleg a kártérítés összegéről próbál megegyezni Katalin családjával.

A legfrissebb hírek itt!

„Az ügyben a felek egyezségi kísérletén dolgozunk. Több információt az ügyben egyelőre nem tudunk adni” – tájékoztatta a Metropolt Zugló önkormányzata.

Ugyanígy halt meg egy 10 éves kislány Hajmáskéren

Alig két hete járta körbe a hazai sajtót egy a zuglóihoz kísértetiesen hasonló eset: egy hajmáskéri család tízéves kislánya ugyancsak fürdés közben szenvedett halálos áramütést. Itt is egy felújítási munka közben kötötte össze fordítva a vezetékeket a villanyszerelő még 2021 januárjában. Emiatt és a ház régi hálózatának szabálytalanságai miatt a fűtésrendszer és a gázvezeték hálózati feszültség alá került. A kislányt az öntöttvas radiátorra akasztott, feszültség alá került fémpolchoz érve érte az áramütés. Az ügyészség az 52 éves vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását és a villanyszerelői szakmától történő határozott idejű eltiltását indítványozta.

Nyitókép: blikk

metropol

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Elfelejtette összefogni köntösét Szőke Zsuzsi, mielőtt magát fotózta – kép

Meglepően merész fotót mutatott magáról a TV2 sztárja, Szőke Zsuzsi, akit a Dancing with the Starsból ismert meg...

Az MTVA fegyveres biztonsági őrei a földön húzták Varju Lászlót – a DK kifogásolja, hogy Varju Lászlót marasztalta el a bíróság..

Bűnösnek mondta ki a bíróság a DK-s Varju Lászlót garázdaságban és a választás rendje elleni bűntettben „A Varju László...

Ekkor lesz vége a háborúnak és ennyi veszteség lesz a szembenálló feleknél – a mesterséges inetlligencia válaszol..

Kérdésünkre „válaszolva” a ChatGPT felidézte a háború okait, körüljárta a putyini Oroszország végét, valamint azt is, hogy Ukrajna...

Magyarországot nem szállít fegyvereket Ukrajnának, ás most már Csehország és Szerbia sem.. – videó

Szerbia és Csehország sem küld fegyvert a háborúban részt vevő országoknak – szögezték le az ország vezetői egy...