14.4 C
Budapest
2022. május. 24. kedd

Továbbra is népszerű a céges nyaralás

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Egyre több vállalat támogatja munkavállalói nyaralását. A legnépszerűbb cafeteriaelem a Szép-kártya, de ma is számos cég biztosít saját üdülőjében pihenési lehetőséget dolgozói számára.

Balaton Sound. Akér clges is el lehet menni!

Videó forrása: YouTube.com, Hello Magyarország. Köszönetnyilvánítás: Köszönjük a videó megtekinthetőségét! Hirmagazin.eu

A munkáltatók is tudnak üdülési szolgáltatást nyújtani a munkavállalóik számára, amely megvalósulhat a munkáltató saját üdülőjében vagy a munkáltató által bérelt üdülőben – mondta az M1 Forint, fillér című magazinműsorában Siklós Márta, a LeitnerLeitner Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft. vezető tanácsadója. Kiemelte, hogy a bérelt üdülő esetében nagyon kell vigyázni arra, hogy ez valóban üdülőként legyen nyilvántartásba véve.

Csak akkor lehet kedvezményes adózási feltételeket igénybe venni, hogyha ennek a kritériumrendszernek megfelel az ingatlan – mutatott rá a szakértő. Hozzátette: a munkavállaló, a munkavállaló közeli hozzátartozói, a munkáltatótól nyugdíjba vonult munkavállaló, illetve a nyugdíjas közeli hozzátartozója veheti igénybe ezt az üdülési szolgáltatást.

A nagyvállalatok körében terjed az úgynevezett incentive turizmus. Ez azt jelenti, hogy egy cég kifejezetten motivációs céllal szervez nyaralást vezetői számára. Az egyéb juttatások már sztenderdé váltak a mostani piaci környezetben – hangsúlyozta Marton Gábor személyi tanácsadó. Úgy véli, hogy egy munkahelyet az tehet kifejezetten vonzóvá, ha olyan programokat és olyan közösségi élményeket nyújt dolgozóinak, amelynek révén a kollégák jól érzik magukat egymás társaságában, nem féltétlenül csak a munkakörnyezetben. Éppen ezért a szakember kifejezetten javasolja céges nyaralások, céges utazások szervezését a jól teljesítő kollégák számára.

A béren kívüli juttatásoknak köszönhetően a nagyobb hotelek forgalma is fellendült az elmúlt időszakban. Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a műsorban elmondta, hogy a szálláshelyek többsége ma már elfogadja a Szép-kártyát.

„Iparági szinten azt látjuk, hogy a Szép-kártyát a nagyobb vállalatoknál is használják a felső vezetők, és a magasabb pozícióban lévő munkavállalók, ennek okán magasabb az az összeg, ami a Szép-kártyára feltöltésre kerül, és meghagyják a dolgozónak a szabad döntését, hogy azt hol használja fel, milyen szállástípusban” – részletezte a szakmai szervezet vezetője. Hangsúlyozta: a munkaerőpiac feszítettsége miatt valamennyi munkáltató érdekelt abban, hogy a munkavállaló jól érezze magát, így egyre többször látszik az a trend, hogy egy családi üdülést is adnak ajándékba, vállalva természetesen az ezzel járó közterheket és adóterheket is a cég részéről.

A Szép-kártya három alszámlát tartalmaz. Az étkezés és a rekreáció mellett a munkavállaló belföldi pihenését is fedezheti a munkáltató által biztosított juttatásból. A klasszikus, azaz a Szép-kártya ellenében vásárolt üdülési szolgáltatásnál nincsenek különösebb megkötések, csupán annyi, hogy a munkáltató 225 ezer forint értékig adhat a munkavállaló részére üdülési szolgáltatásra felhasználható keretet, és ezt a munkavállaló saját döntése alapján, azokon az üdülőhelyeken tudja felhasználni, amelyek csatlakoztak a Szép-kártya-rendszerhez – mondta Siklós Márta.

Ma a belföldi piac továbbra is árérzékeny, attól függően, hogy milyen típusú szálláshelyet keres a vendég, milyen árkategóriában – emelte ki Könnyid László. A magasabb osztályba sorolt szállodáknál nyilván kevésbé az ár a döntő tényező, ott a vendég a szolgáltatás összetételét vizsgálja, hány medence van, a gyermekanimációs program mennyire összetett, mit kínálnak a családnak, míg az alacsonyabb kategóriákban, a három csillagnál, két csillagnál és a panzióknál, a szobakiadóknál a vendég az árakat hasonlítja össze.

A béren kívüli juttatások sok család nyaralását biztosíthatják. Ez erősítheti a munkahely iránti elköteleződést, de a belföldi turizmus hajtóereje is lehet a jövőben.

Forrás: M1 Forint, fillér

Kép: Hirado.hu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Nyár közepére akár a 800 forintot is elérheti a kenyér ára

Brutális drágulás várható, miután a gabora ára megduplázott az ukrán-orosz háború miatt. Az orosz-ukrán háború miatt jelenleg 15-20 millió...

Zelenszkij olyan utasítást adott ki a világnak, amit eddig még senki nem mert megtenni! Az USA és az EU foglalja le minden olyan országnak...

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy globális tervet szorgalmaz az országa háború utáni újjáépítésének támogatására. Továbbá arra kérte a nemzetközi...

Tóth Gabi szerint az anyukák nyolcvan százaléka nyomkodja a telefonját.. – Szólj hozzá!

Tóth Gabi szerint játszótéri anyukák többsége nem figyel a gyerekére Tóth Gabi elszomorodva tapasztalja, hogy a játszótéren a szülők...

“Megszakadt a szívem, de még fel sem fogtam, hogy a fiam nem jön haza többé”- a mentősöktől tudták meg a fiatal kenus szülei, hogy...

A mentősöktől tudták meg a szülők, hogy 19 éves fiúk az Inárcsnál történt baleset áldozata. Csanki Márk az...