20.2 C
Budapest
2023. május. 29. hétfő

Továbbra is népszerű a céges nyaralás

Dátum:

Megosztás:

Egyre több vállalat támogatja munkavállalói nyaralását. A legnépszerűbb cafeteriaelem a Szép-kártya, de ma is számos cég biztosít saját üdülőjében pihenési lehetőséget dolgozói számára.

Balaton Sound. Akér clges is el lehet menni!

Videó forrása: YouTube.com, Hello Magyarország. Köszönetnyilvánítás: Köszönjük a videó megtekinthetőségét! Hirmagazin.eu

A munkáltatók is tudnak üdülési szolgáltatást nyújtani a munkavállalóik számára, amely megvalósulhat a munkáltató saját üdülőjében vagy a munkáltató által bérelt üdülőben – mondta az M1 Forint, fillér című magazinműsorában Siklós Márta, a LeitnerLeitner Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft. vezető tanácsadója. Kiemelte, hogy a bérelt üdülő esetében nagyon kell vigyázni arra, hogy ez valóban üdülőként legyen nyilvántartásba véve.

Csak akkor lehet kedvezményes adózási feltételeket igénybe venni, hogyha ennek a kritériumrendszernek megfelel az ingatlan – mutatott rá a szakértő. Hozzátette: a munkavállaló, a munkavállaló közeli hozzátartozói, a munkáltatótól nyugdíjba vonult munkavállaló, illetve a nyugdíjas közeli hozzátartozója veheti igénybe ezt az üdülési szolgáltatást.

A nagyvállalatok körében terjed az úgynevezett incentive turizmus. Ez azt jelenti, hogy egy cég kifejezetten motivációs céllal szervez nyaralást vezetői számára. Az egyéb juttatások már sztenderdé váltak a mostani piaci környezetben – hangsúlyozta Marton Gábor személyi tanácsadó. Úgy véli, hogy egy munkahelyet az tehet kifejezetten vonzóvá, ha olyan programokat és olyan közösségi élményeket nyújt dolgozóinak, amelynek révén a kollégák jól érzik magukat egymás társaságában, nem féltétlenül csak a munkakörnyezetben. Éppen ezért a szakember kifejezetten javasolja céges nyaralások, céges utazások szervezését a jól teljesítő kollégák számára.

A béren kívüli juttatásoknak köszönhetően a nagyobb hotelek forgalma is fellendült az elmúlt időszakban. Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a műsorban elmondta, hogy a szálláshelyek többsége ma már elfogadja a Szép-kártyát.

„Iparági szinten azt látjuk, hogy a Szép-kártyát a nagyobb vállalatoknál is használják a felső vezetők, és a magasabb pozícióban lévő munkavállalók, ennek okán magasabb az az összeg, ami a Szép-kártyára feltöltésre kerül, és meghagyják a dolgozónak a szabad döntését, hogy azt hol használja fel, milyen szállástípusban” – részletezte a szakmai szervezet vezetője. Hangsúlyozta: a munkaerőpiac feszítettsége miatt valamennyi munkáltató érdekelt abban, hogy a munkavállaló jól érezze magát, így egyre többször látszik az a trend, hogy egy családi üdülést is adnak ajándékba, vállalva természetesen az ezzel járó közterheket és adóterheket is a cég részéről.

A Szép-kártya három alszámlát tartalmaz. Az étkezés és a rekreáció mellett a munkavállaló belföldi pihenését is fedezheti a munkáltató által biztosított juttatásból. A klasszikus, azaz a Szép-kártya ellenében vásárolt üdülési szolgáltatásnál nincsenek különösebb megkötések, csupán annyi, hogy a munkáltató 225 ezer forint értékig adhat a munkavállaló részére üdülési szolgáltatásra felhasználható keretet, és ezt a munkavállaló saját döntése alapján, azokon az üdülőhelyeken tudja felhasználni, amelyek csatlakoztak a Szép-kártya-rendszerhez – mondta Siklós Márta.

Ma a belföldi piac továbbra is árérzékeny, attól függően, hogy milyen típusú szálláshelyet keres a vendég, milyen árkategóriában – emelte ki Könnyid László. A magasabb osztályba sorolt szállodáknál nyilván kevésbé az ár a döntő tényező, ott a vendég a szolgáltatás összetételét vizsgálja, hány medence van, a gyermekanimációs program mennyire összetett, mit kínálnak a családnak, míg az alacsonyabb kategóriákban, a három csillagnál, két csillagnál és a panzióknál, a szobakiadóknál a vendég az árakat hasonlítja össze.

A béren kívüli juttatások sok család nyaralását biztosíthatják. Ez erősítheti a munkahely iránti elköteleződést, de a belföldi turizmus hajtóereje is lehet a jövőben.

Forrás: M1 Forint, fillér

Kép: Hirado.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Így fenyegetőznek az ukránok

Az ukrán ellentámadás még nem kezdődött el, de holnap, holnapután vagy egy hét múlva megindulhat Olekszij Danilov, az...

Fél „falat”-nak sem elég ez az egy adag fagyi, Japánban lehet kapni és átszámítva 2,2 Millió Ft az ára..

A világ legdrágább fagylaltjainak megkóstolásához mélyen a zsebébe kell nyúlnia az embernek. Cikkünkben bemutatjuk a világ legdrágább fagylaltjai, illetve...

A végsőkig küzdött: Szomorú részletek a keresésről! – A MOUNT EVEREST lesz SUHAJDA SZILÁRD végső nyughelye..

Talán már nincs is olyan ember az országban, aki ne hallott volna Suhajda Szilárd szívszorító drámájáról. A magyar hegymászót...

Magyar animációs filmé a rövidfilmes Arany Pálma

Buda Flóra Anna francia-magyar koprodukcióban készült 27 című animációs filmje nyerte el szombat este a legjobb rövidfilmnek járó...