13.6 C
Budapest
2022. szeptember. 26. hétfő

Tovább dagad a jobbikos botrány..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Nemzetbiztonsági ügynek látszik – mondta a jobbikos politikusok afrikai magánrepülőgépes útjáról a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely úgy fogalmazott, idézem: olyat még nem láttunk, hogy választási megfigyelőt magángéppel reptessenek. A miniszter szerint indokolt lenne egy vizsgálat az ügyben, hogy kiderüljön, milyen pluszszolgáltatásokat tettek a jobbikosok azért, hogy ilyen úton vehessenek részt

– hangzott el az M1 Híradójában.

Egy fotón Gyöngyösi Márton, a Jobbik jelenlegi elnökhelyettese és a párt parlamenti frakciójának volt külügyi munkatársa látható. Mindketten megfigyelőként vettek részt 2014-ben a Donyeckben megtartott választásokon, amit Washington, Brüsszel és Berlin is alkotmányellenesnek tartott.

A legtöbb alkalommal egyébként Gyöngyösi Márton jelenlegi elnökhelyettes vett részt választási megfigyelőként, például olyan helyeken, mint a Donyecki Népköztársaság vagy a Krím félsziget, vagy a Luhanszki Népköztársaság.

Gyöngyösi Márton külföldi útjairól szerdán beszélt az M1-nek Szabó Balázs, akiről a héten derült ki: egy drága magánrepülőgéppel a Közép-afrikai Köztársaságba utazott választási megfigyelőnek még decemberben. A Hvg.hu cikke szerint a nemzetközi misszióra elkísérte Samu Tamás Gergő volt jobbikos országgyűlési képviselő is, amit egy olyan orosz hátterű szervezet fizetett, amely lengyel ágon Mateusz Piskorskihoz, a hazájában kémkedéssel megvádolt politikushoz köthető. A botrány miatt Szabó Balázst lemondásra szólította fel a pártvezetés.

„Gizike és a gőzeke” – így reagált a vele szemben megfogalmazott vádakra csütörtök délután a Jobbik elnökhelyettese. Ebben Gyöngyösi Márton Szabó Balázst mandátumtolvajnak nevezi, aki szerinte számításból csúsztat és hazudozik külföldi útjairól.

Később kitér arra is, hogy miért ápoltak baráti kapcsolatot azzal a volt jobbikos KG Bélának is nevezett Kovács Bélával, akit Mateusz Piskorskihoz hasonlóan kémkedéssel vádolnak.

Gyöngyösi Márton azt írta, idézzük: „Akkor még nem tudtuk, hogy pontosan ki ő, mivel kezdő politikusként nem gondoltuk, hogy egyből az orosz titkosszolgálat fog közénk beépülni.” Majd közli: ő és a Jobbik is elkötelezett az euroatlanti külpolitika iránt. Pedig épp Gyöngyösi Márton volt az, aki 2015-ben az ukrán válság kapcsán a Nyugatot vádolta egy felszólalásában az Országgyűlésben.

Teljesen világos az, hogy ami jelenleg Ukrajnában zajlik, az az amerikai geostratégiai céloknak megfelelően alakul. Ezt a konfliktust az Amerikai Egyesült Államok és a Nyugat provokálta ki fél évvel ezelőtt.

„Igazi élet-halál harc volt, amelyben sajnos mi, nemzetiek veszítettünk” – így reagált a Jobbik titkos belső ügyeire a párt korábbi nemzeti irányvonalának vezetője. Volner János közösségi oldalán egy a párt korábbi elnökségének címzett levelére hivatkozva azt firtatja: „…ha az újpesti önkormányzati képviselőnek a Jobbik szerint le kell mondania, akkor a sokkal súlyosabb, katonai konfliktusok nyomán létrejövő választásokon történő asszisztálásáért vajon Gyöngyösinek miért nem? Mert túl nagy hal talán?”

A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt: a jobbikos politikusok afrikai magánrepülőgépes útja nemzetbiztonsági ügynek tűnik. Gulyás Gergely felhívta a figyelmet arra is, hogy a két politikus megkérdőjelezhető alkotmányos intézményrendszerű országba látogatott választási megfigyelőként.

„Olyat, hogy választási megfigyelőt magánrepülőgéppel reptessenek, még nem nagyon láttunk, tehát úgy gondolom, valóban indokolt annak kivizsgálása, hogy itt milyen egyéb szolgálatokat tettek a jobbikosok annak érdekében, hogy ilyen utazáson vehessenek részt” – közölte a miniszter.

Csütörtök délutánra a Jobbikban zajló botrány elérte a balliberális pártok ingerküszöbét is. Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere ugyanis élt a járványhelyzet által ráruházott különleges hatalommal, és azonnali hatállyal felmentette Szabó Balázst minden, az önkormányzatnál betöltött tisztsége alól.

m1

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Arzénos családirtásra épített praxist: Gerzsány Mária, a sorozatgyilkos hátborzongató története (18+)

Megdöbbentő történet egy kegyetlen emberről. Sokáig azért nem sikerült lebuktatni, mert a falubeli megrendelői összejátszottak vele. Sok hátborzongató történetet...

Megtartotta körzetét a baloldal Újpesten

Győzött az ellenzék a IV. kerületben. Egy baloldali körzetet hozott a vasárnap tartott időközin az ellenzék, Maholányi Zsolt, a DK, az...

X-Faktor 2022: tényleg valóságshow lett a tehetségkutató műsorokból?

2004. január 10-én a Megasztár első élőben közvetített döntője új fejezetet nyitott a hazai kereskedelmi tévézés történetében. A műsor hat...

Hiába ment Gyurcsány Miskolcra kampányolni, a Fidesz jelöltje nyert

Barta Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje közösségi oldalán köszönte meg a választók bizalmát. Barta Gábor nyerte Miskolc 3. számú egyéni választókerületében...