27.1 C
Budapest
2022. június. 30. csütörtök

Történelmi jelentőségű döntés született a bulinegyedről

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az erzsébetvárosi közgyűlés hétfői döntése értelmében éjfél után csak az a hely tarthat majd nyitva a bulinegyedben, amely megfelel a lakókkal és a civil szervezetekkel közösen kidolgozott feltételrendszernek – jelentette be Niedermüller Péter, a kerület DK-s polgármestere. A Night Mayor BUD nevű egyesület üdvözli a döntést és több konkrét javaslata is lesz – mondta az InfoRádiónak a szervezet szóvivője.

Először született Budapesten olyan döntés, amelyben nem minden szolgáltatót egy kalap alá véve szabályozzák az éjszakai nyitva tartást. Egy olyan kritériumrenszer létrehozásáról határozott ugyanis a VII. kerületi képviselő-testület, amely minőségi alapra helyezi a kérdést azzal, hogy a követelményeknek való megfeleléshez köti a hosszabb nyitva tartás engedélyét – mondta az InfoRádióban Németh G. Dániel, Night Mayor BUD egyesület szóvivője. Azt reméli, hogy ez a szabályozás példa lesz a szomszédos kerületeknek is.

A jövő héten már összeül az a bizottság, amelynek ki kell dolgoznia egy objektív és transzparens követelményrendszert február végére. Tagjai lesznek önkormányzati képviselők, valamint a rendőrség, a biztonsági szolgálatok, a civil szervezetek, illetve a vendéglátóhelyek üzemeltetőinek képviselői.

A közgyűlés márciusban fogja tárgyalni a javaslatokat.

A többi résztvevő mellett a Night Mayor BUD egyesületnek is vannak konkrét javaslatai. Ezekről Németh G. Dániel elmondta: reméli, hogy a kocsmatúrák (amikor fiatal lányok visznek körbe ittas külföldieket) kiszorulnak a kerületből, mert ez egy nehezen kontrollálható forma, és a résztvevők sokat vannak a közterületeken, miközben egyik helyről a másikra mennek. Ez minőségrontó, nincs rá szükség az egyesület szerint.

Remélik azt is, hogy a kulturális és közösségi értéket is bírálni fogják a kritériumok között, azért, hogy több ilyen, mindenkinek értéket teremtő programot szervezzenek az egyes helyszínek. Véleményük szerint szükséges az is, hogy a környéken élők számára minden szórakozóhelynek legyen egy kapcsolattartója probléma esetére. A vállalkozásoknak továbbá gondozniuk kell az utcákat, pluszban takarítaniuk kell, és ahol lehetőség van rá, fogyasztás nélkül be kell engedjék a vendégeket mosdóba, hiszen nincs elegendő közvécé a bulinegyedben.

Az egyesület szóvivője közölte: fel kell mérni a következő három hónapban azt, hogy hány szolgáltató van a területen, milyen jellegűek, milyen tevékenységet folytatnak, illetve melyekkel vannak problémák. Ez a tudás, egy hatásvizsgálat nagyon fontos ahhoz, hogy a városi turizmus jövőjét nem veszélyeztető szabályozás születhessen.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
infostart, Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Férfi vízilabda-válogatottunk kikapott az olasztól, legjobb esetben is az 5. helyért játszunk majd

Jól indult, de végül nem sikerült legyőzni a címvédőt. A magyar férfi vízilabda-válogatott 11–10-re kikapott az olasztól a...

Eltűnt egy 17 éves leány a Dunában.. Rendőreink nagy erőkkel keresik..

Egy 17 éves lányt keresnek a Dunában Visegrádnál. Három testvér fürdőzött a folyóban a visegrádi kompkikötőnél, a 16 éves...

Vízhiány van több Budapest-környéki településen

Lokális vízhiány esetén haladéktalanul lajtos kocsis vízellátást ígérnek. Solymáron már szükség is volt erre. Van, ahol illegális vízkivét...

Peszkov: Freud csak álmodozott egy ilyen vizsgálati alanyról, mint Boris Johnson

A Kreml szóvivője a brit miniszterelnöknek arra a kijelentésére reagált, miszerint Vlagyimir Putyin nem kezdett volna háborúba Ukrajnában,...
facebook