1.3 C
Budapest
2023. december. 9. szombat

Történelmi jelentőségű döntés született a bulinegyedről

Dátum:

Megosztás:

Az erzsébetvárosi közgyűlés hétfői döntése értelmében éjfél után csak az a hely tarthat majd nyitva a bulinegyedben, amely megfelel a lakókkal és a civil szervezetekkel közösen kidolgozott feltételrendszernek – jelentette be Niedermüller Péter, a kerület DK-s polgármestere. A Night Mayor BUD nevű egyesület üdvözli a döntést és több konkrét javaslata is lesz – mondta az InfoRádiónak a szervezet szóvivője.

Először született Budapesten olyan döntés, amelyben nem minden szolgáltatót egy kalap alá véve szabályozzák az éjszakai nyitva tartást. Egy olyan kritériumrenszer létrehozásáról határozott ugyanis a VII. kerületi képviselő-testület, amely minőségi alapra helyezi a kérdést azzal, hogy a követelményeknek való megfeleléshez köti a hosszabb nyitva tartás engedélyét – mondta az InfoRádióban Németh G. Dániel, Night Mayor BUD egyesület szóvivője. Azt reméli, hogy ez a szabályozás példa lesz a szomszédos kerületeknek is.

A jövő héten már összeül az a bizottság, amelynek ki kell dolgoznia egy objektív és transzparens követelményrendszert február végére. Tagjai lesznek önkormányzati képviselők, valamint a rendőrség, a biztonsági szolgálatok, a civil szervezetek, illetve a vendéglátóhelyek üzemeltetőinek képviselői.

A közgyűlés márciusban fogja tárgyalni a javaslatokat.

A többi résztvevő mellett a Night Mayor BUD egyesületnek is vannak konkrét javaslatai. Ezekről Németh G. Dániel elmondta: reméli, hogy a kocsmatúrák (amikor fiatal lányok visznek körbe ittas külföldieket) kiszorulnak a kerületből, mert ez egy nehezen kontrollálható forma, és a résztvevők sokat vannak a közterületeken, miközben egyik helyről a másikra mennek. Ez minőségrontó, nincs rá szükség az egyesület szerint.

Remélik azt is, hogy a kulturális és közösségi értéket is bírálni fogják a kritériumok között, azért, hogy több ilyen, mindenkinek értéket teremtő programot szervezzenek az egyes helyszínek. Véleményük szerint szükséges az is, hogy a környéken élők számára minden szórakozóhelynek legyen egy kapcsolattartója probléma esetére. A vállalkozásoknak továbbá gondozniuk kell az utcákat, pluszban takarítaniuk kell, és ahol lehetőség van rá, fogyasztás nélkül be kell engedjék a vendégeket mosdóba, hiszen nincs elegendő közvécé a bulinegyedben.

Az egyesület szóvivője közölte: fel kell mérni a következő három hónapban azt, hogy hány szolgáltató van a területen, milyen jellegűek, milyen tevékenységet folytatnak, illetve melyekkel vannak problémák. Ez a tudás, egy hatásvizsgálat nagyon fontos ahhoz, hogy a városi turizmus jövőjét nem veszélyeztető szabályozás születhessen.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
infostart, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Finnország válaszától Zelenszkij az őrület határára kerülhet

A finn legfelsőbb bíróság pénteken hozott határozatában úgy döntött, hogy az ország nem adhat ki Ukrajnának egy terrorizmussal...

A Netflix egyik 2023-as debütáltja: Mindent szabad – videó

Mindent szabad (Fair play) Amikor egy méregdrága pénzügyi cégnél szóba kerül egy áhított előléptetés, a szerelmesek, Emily (Phoebe Dynevor)...

Az EU-tagállamok hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország közel egymilliárd eurót kapjon – egy éven belül

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták az Európai Bizottság javaslatát, amely arra vonatkozott, hogy Magyarország módosíthassa a nemzeti helyreállítási tervét....

Szoboszlai jött, látott és gólt lőtt – győzött a Liverpool + videó

Nehezen indult be a gépezet, de végül győzni tudott a Liverpool a sereghajtó Sheffield otthonában a Premier League...